Bra bärår får man fundera ordentligt över vad man ska göra av alla bär. Som i år då det finns otroliga mängder röda vinbär i trädgården. Tur då att min syster kom och lärde mig ett härligt recept på hur man gör sura remmar av bär. Tre ingredienser och resultatet är SUPERGOTT! Härligt syrligt segt med riktigt stark bärsmak. Banansmaken märks inte alls i slutprodukten.

Ingredienser

  • 1 liter röda vinbär

  • 3 riktigt mogna bananer

  • Strösocker

Gör så här

  • Skölj och rensa bären. Kör i en matberedare tillsammans med bananerna, tills det blivit en jämn smet. Om du vill kan du också tillsätta lite vaniljsocker.
  • Bred ut smeten tunt på två bakplåtspappersklädda plåtar. Ju tunnare och jämnare lager desto lättare går torkningen. Sätt ugnen på 100 grader, sätt in plåtarna (båda samtidigt går bra i en varmluftsugn) och stoppa en slev i ugnsluckan så att det bildas en liten glipa där fukten kan smita ut.
  • Torka 2-3 timmar. Håll koll så att det inte bränns! Låt svalna och klipp sedan i remsor. Enklast är om du behåller pappret på medan du klipper, och därefter drar loss det. Lägg remmarna på en tallrik och vänd i lite strösocker. Servera och njut!