Hurra! idag släpps förhandsbokningarna av min nya bok Claras Kakbok! Så stolt över den här pärlan. Ni förstår, i höstas när jag släppte Hemmets Almanacka var det bara första delen i en tvåstegsraket.

Min ambition är ju att skapa ett modernt ”husmorslexikon” för hemmet. Ena delen är kalendrar som kommer varje höst, som är fullproppade med husmorstips, recept, DIY, pyssel, klimatsmarta knep och folkbildning. Andra delen är faktaböcker som släpps varje vår. Där jag går på djupet i ett särskilt tema och skapar den ultimata handboken. Så att man som läsare kan samla på sig de olika delarna och spara i sin bokhylla. Som ett slags lexikon! Eller en vuxen hemkunskapsbok.

”En hallongrotta eller en skiva sockerkaka – vad kan smaka mer svenskt på tungan? Möjligen en kanelbulle. Den här boken är en hyllning till svenskt fikabröd där Clara Lidström samlar de klassiska bakverken, från saftiga bullar med kardemumma till de delikataste småkakorna med pärlsocker på. Sådant som mormor brukade baka. Nu är det din tur att hålla traditionen levande.

Här får du recept, inspiration, fakta och framför allt kunskap om hur du lyckas med bakverken som vi fikat i generationer. Lär dig de klassiska teknikerna, få hjälp med felsökningen och tips på redskapen som gör dig till en bättre hemmabagare. Det är egentligen enkelt. Eller som Claras mormor brukade säga:

”Baka några småkakor … det gör jag medan en sömnig bonde gäspar.”

Så står det på baksidan av min bok.

Lotta Kühlhorn är som vanligt den fenomenal formgivaren och jag ger ut boken på mitt vanliga förlag The Book Affair. Boken har samma format som Hemmets Almanacka – eftersom de hör ihop. Och omslaget har samma härliga vaxduksliknande material, men med ett smårutigt gult mönster. Boken på bilden är bara en dummy men så fort jag fått hem den riktiga ska jag visa den versionen.

Våra svenska småkakor och vårt typiska fikabröd är en del av vårt kulturarv och jag tycker att det känns så viktigt att det får leva vidare. Och inte minst roligt att nya generationer hemmabagare får lära sig att baka klassikerna.

HÄR kan du förhandsboka ett signerat i exemplar.

I april kommer jag åka ner till Falun och signera dem precis som jag brukar!