Nu ska du få receptet på himlarns goda brownies jag gjorde för en tid sedan! Härligt mäktiga och perfekta att skära till små munsbitar till en fikabuffe – eller större bitar till en efterrätt.

Brownies

Portioner

ca 20 större bitar

Tid

ca 45 minuter + kylning

Ingredienser

  • 200 gram mörk choklad

  • 200 gram mjukt smör

  • 2 1/2 dl socker

  • 5 ägg

  • 150 gram valnötter

  • 2 dl vetemjöl

  • 1 kryddmått bakpulver

  • 2 msk kakao

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen i ett vattenbad. Rör smöret mjukt tillsammans med sockret. Addera äggen och rör till en jämn smet. Häll sedan den varma chokladen och valnötterna i smörblandningen.
  • Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en skål och rör ner det i smeten. Häll browniesmeten i en lasagneform eller pajform klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig inuti när den plockas ut.
  • Låt stå och svalna några timmar (gärna över natten) och skär sedan i bitar. Servera med lite lättvispad grädde och kako doftad ovanpå.

Enkelt recept på kladdkaka