Bästa brownien

Nu ska du få receptet på himlarns goda brownies jag gjorde för en tid sedan! Härligt mäktiga och perfekta att skära till små munsbitar till en fikabuffe – eller större bitar till en efterrätt. 

Du behöver

200 gram mörk choklad

200 gram mjukt smör

2 1/2 dl socker

5 ägg

150 gram valnötter

2 dl vetemjöl

1 kryddmått bakpulver

2 msk kakao

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen i ett vattenbad. Rör smöret mjukt tillsammans med sockret. Addera äggen och rör till en jämn smet. Häll sedan den varma chokladen och valnötterna i smörblandningen.

Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en skål och rör ner det i smeten. Häll browniesmeten i en lasagneform eller pajform klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig inuti när den plockas ut.

Låt stå och svalna några timmar (gärna över natten) och skär sedan i bitar. Servera med lite lättvispad grädde och kako doftad ovanpå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer på “Bästa brownien”

  1. Hej Clara! Tack för en underbar blogg! Jag sitter ofta och drömmer mig bort och tittar på de fina bilderna från ditt lantliga liv. Det är så olikt mitt som bor i Stockholm, och som aldrig lagar mat och sällan pysslar och är urusel på inredning. Men det fina är att genom att få inspiration från din verklighet så ser jag det fina i mitt liv mycket mer. Det hjälper mig att livsnjuta helt enkelt!

    Jag älskar dock att baka och speciellt till jul. Kan du inte sätta igång med lite julbaksrecept snart?

    Kramar från Sussi