Vegetariska piroger av spenat

 

Vegetariska piroger är världens enklaste mellanmål.

Ändra fyllning, kryddning och storlek efter tycke och smak.

Ogräddade håller de sig bra i frysen, och när de ska ätas ugnsbakas de bara i tio minuter.

Du behöver (till ca 30 piroger):

1 pkt filodegsplattor,

1 pkt fetaost,

1 dl kärnfria oliver

samt 200 gram fryst spenat.

Så här gör du pirogerna:

Låt spenaten tina och pressa ut vätskan ordentligt.

Hacka oliver, fetaost och spenat och rör ihop ingredienserna.

Blanda ner några kryddor du gillar. Jag använde salt och peppar och droppade Piri Piri i min smet för lite extra sting.
Blandning av spenat, oliver, fetaost. vfmode-873.jpg

Filodeg i kvadrater viks till triangelform. vfmode-881.jpg
Lägg ut ett filodegsark på bakbordet.

Pensla med olja och lägg på ett till.

Dela plattan på längden i fyra delar. Dela dem igen på mitten.

Lägg ut två matskedar fyllning i änden av varje platta.

En boll av fyllning med tydligt mycket spenat. vfmode-878.jpg
Vik den rektangulära remsan runt fyllningen så att trekanter bildas.

Använd hela remsan för att skapa flera frasiga lager.

Pensla pirogerna med olja, och ställ i mitten av ugnen.

Grädda på 225 grader i tio minuter.

Färdiga piroger i triangelform på grönblommigt fat. vfmode-970.jpg
Servera med en sallad eller ät dem kalla. Perfekta som snacks, mellanmål eller utflyktsmat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Vegetariska piroger av spenat”

  1. Åh. Vilken tjusig blogg! Hade man kunnat lägga denna blogg som ett riktigt bokmärke i ett vackert album hade den fått en hederplats bredvid de stora änglarna. Eller mitt bland vårblommorna…

  2. Ah, det ser kjempegodt ut. Det skal jeg jammen prøve i morgen til kveldsmat. 🙂
    Jeg har aldri brukt filodeig før, får man kjøpt det i vanlige matbutikker? Legger du deigen dobbelt?

  3. ska testas! skriv ut knappen är super praktisk! tack vf it! 🙂 ps: kan ni ocksa fixa sa ens info sparas sa man inte behöver skriva varje gang man kommenterar? tack!

  4. Ser jättegott ut! Jag har gjort något liknande med en fyllning av lök, tomater, kokta röda linser och fetaost. Blir också jättegott!

  5. Hej Clara!

    Tack för tipset. Lagade dessa i söndags och de var mycket uppskattade! Dock gjorde jag fyllningen på soltorkade tomater, fetaost och basilika, himla smidigt!

  6. Provades idag! Jättegott!Fick lite filodeg över och rullade in banan och choklad, så blev det efterrätt också 🙂