Den här ljuvliga björnbärsglassen gör du på tre minuter. En fräsch sorbetliknande glass, som är syrligare och nyttigare än vanlig. Har man inte björnbär funkar andra bär lika bra, men det är viktigt att de är frusna så att blandningen blir isig och riktigt kall.

Frostnupna björnbär i dessertskål. bjornbarsglass1.jpg

En mjuk djup lila färg kommer fram när björnbär blandas med kesella. bjornbarsglass2.jpg

Så enkelt fixar du egen glass med björnbär:

Häll Kesella och frusna björnbär i en skål.

Blanda ihop med mixerstav.

Arbeta snabbt så att bären inte hinner vattna sig.

Spara en handfull björnbär till garnering.

Söta efter behag med honung eller råsocker. Glassen är dock godast om den får behålla lite syrlighet.

Häll över i en tjusig skål. Bryt några kvistar citronmeliss eller mynta, släng på de sista bären och pudra med vaniljsocker.

Voila! Glassen är färdig att äta. Servera omedelbart.

Mörka blanka björnbär glilmmar på toppen av glassen i en skål. bjornbarsglass-3.jpg

Mörka blanka björnbär på toppen av den lila glassen. bjornbarsglass-4.jpg

Testa min fräscha frozen yoghurtglass!

Varje torsdag publicerar jag vackra och goda matlagningsrecept i VF.

Missa inte det!