Den hÀr ljuvliga björnbÀrsglassen gör du pÄ tre minuter. En frÀsch sorbetliknande glass, som Àr syrligare och nyttigare Àn vanlig. Har man inte björnbÀr funkar andra bÀr lika bra, men det Àr viktigt att de Àr frusna sÄ att blandningen blir isig och riktigt kall.

Frostnupna björnbÀr i dessertskÄl. bjornbarsglass1.jpg

En mjuk djup lila fÀrg kommer fram nÀr björnbÀr blandas med kesella. bjornbarsglass2.jpg

Glass med björnbÀr

Tid

ca 20 minuter

Ingredienser

  • Kesella

  • BjörnbĂ€r

  • Socker efter behag

  • Citronmeliss eller mynta

  • Vaniljsocker

Gör sÄ hÀr

  • HĂ€ll Kesella och frusna björnbĂ€r i en skĂ„l.
  • Blanda ihop med mixerstav.
  • Arbeta snabbt sĂ„ att bĂ€ren inte hinner vattna sig.
  • Spara en handfull björnbĂ€r till garnering.
  • Söta efter behag med honung eller rĂ„socker. Glassen Ă€r dock godast om den fĂ„r behĂ„lla lite syrlighet.
  • HĂ€ll över i en tjusig skĂ„l. Bryt nĂ„gra kvistar citronmeliss eller mynta, slĂ€ng pĂ„ de sista bĂ€ren och pudra med vaniljsocker.
  • Viola! Glassen Ă€r fĂ€rdig att Ă€ta. Servera omedelbart.
Mörka blanka björnbÀr glilmmar pÄ toppen av glassen i en skÄl. bjornbarsglass-3.jpg

Mörka blanka björnbÀr pÄ toppen av den lila glassen. bjornbarsglass-4.jpg

Testa min frÀscha frozen yoghurtglass!

Varje torsdag publicerar jag vackra och goda matlagningsrecept i VF.

Missa inte det!