Hemgjord glass med björnbär

Den här ljuvliga björnbärsglassen gör du på tre minuter. En fräsch sorbetliknande glass, som är syrligare och nyttigare än vanlig. Har man inte björnbär funkar andra bär lika bra, men det är viktigt att de är frusna så att blandningen blir isig och riktigt kall.

Frostnupna björnbär i dessertskål. bjornbarsglass1.jpg

En mjuk djup lila färg kommer fram när björnbär blandas med kesella. bjornbarsglass2.jpg

Så enkelt fixar du egen glass med björnbär:

Häll Kesella och frusna björnbär i en skål.

Blanda ihop med mixerstav.

Arbeta snabbt så att bären inte hinner vattna sig.

Spara en handfull björnbär till garnering.

Söta efter behag med honung eller råsocker. Glassen är dock godast om den får behålla lite syrlighet.

Häll över i en tjusig skål. Bryt några kvistar citronmeliss eller mynta, släng på de sista bären och pudra med vaniljsocker.

Voila! Glassen är färdig att äta. Servera omedelbart.

Mörka blanka björnbär glilmmar på toppen av glassen i en skål. bjornbarsglass-3.jpg

Mörka blanka björnbär på toppen av den lila glassen. bjornbarsglass-4.jpg

Testa min fräscha frozen yoghurtglass!

Varje torsdag publicerar jag vackra och goda matlagningsrecept i VF.

Missa inte det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Hemgjord glass med björnbär”

 1. den där glassen brukar jag också göra. den är ljuvlig. brukar dock köra hallon men nu ska jag allt testa björnbär.
  fina bilder åxo.

 2. hej! jag vill verkligen inte smälla dej på fingrarna,eller låta nedvärderande…satt just å kikade igenom tidigare recept å såg din krokofantmuffins,vet inte om du är veg,eller om det bara är din fästman som är det,vill bara tala om att krokofanter innehåller gelatin. jag är själv lakto-veg. alla får såklart äta precis som det själva vill….så du vet älskar jag att läsa din blogg,du skriver så klokt å fint!

 3. är jag tråkig som tycker att nyttighetsgrejen ibland går för långt? jag får iallafall lite “vi-måste-banta-och-äta-nyttigt”-vibbar av att du skriver “syrligare och nyttigare!” än vanlig glass. och det är inte så kul med tanke på hur sjukt många tjejer och kvinnor som lever som slavar under sig själva genom att varje dag behöva tänka att: “Ska jag äta det eller inte” och “åh, idag måste jag träna mer än igår” och sånt. det är ofta en mycket hårfin gräns mellan sundhet och olika typer av störningar vad gäller mat. jag tror inte att du står för nåt sånt, men man har ju ansvar för sina läsare, och vem vet vem som läser din blogg?

 4. Det ser väldans gott ut! Föresten, jag skulle bli väldans glad om du kikade in på min nystartade blogg. Jag blev inspirerad av dig att blogga så du är min förebild.
  Ha det bra!

 5. Bella: Åh, vad flott!
  Emma: Tack!
  Patti: Åh tack för infon. Jag är vegetarian men jag är inte jättenoga så lite gelatin slinker ner ibland. kram!
  Jag: hej! vad tråkigt att du känner så. Jag vill inte smalhetsa men jag tycker absolut att man ska äta nyttigt. Att äta nyttigt och propagera för bantarhets är inte samma sak enligt mig. Det behövs nyttiga tips och alternativ i den här världen där tillsatser transfetter och socker tar så stor plats. Men inte för att smalhetsa utan för att det är ett “bättre” alternativ att göra sin egen glass än köpa en med konserveringsmedel. Jag tror på “renare” mat, men inte i bantningssyfte utan i näringssyfte, det är också ngt jag vill lyfta fram när jag rekommenderar recept.Den här veckan gjorde jag ett “nyttigt” recept, men jag har också bakat muffins, hallongrottor mm andra veckor. Balansen mellan dessa känns viktig.

  Tack för dina synpunkter
  Kram

 6. Hej jag håller med i nästan varenda inlägg di har om mat eller fika så väljer du att skriva om nyttigare och smalare mat. Men för vem? Att äta sunt är att äta av allt, socker och fett är definitivt inte farligt och kesella är betydligt mer processat än grädde ägg och mjölk. Så att du använder kesella för att undvika konserveringsmedel och äta “renare” håller inte. Sen att du väljer det och tycker det blir godast osv. och jätte bra för dig men jag tycker precis som många andra att som känd bloggare har du ett visst ansvar mot det yngre läsarna och att hela tiden propagera för smalare och mer sockerfri mat sänder kraftiga signaler till dem, inte om nyttig mat utan om vikt fett och socker. Jag har anorexia, någolunda frisk sen ett par år tillbaka och jag kämpar med mig själv varje dag. Det viktigaste för en sund kosthållning är att äta allt men i lagom mängd.

  Det går faktiskt att skriva recept och mattips utan tråkiga förmaningar om vad folk borde äta och inte.

 7. Linda: Jag tycker att nyttig mat är jätteviktig med tanke på hur utbredd fetman är. Dessa recept publiceras ju i en dagstidning och jag tycker att det är jättebra om någon väljer att göra den här glassen till sina barn istället för att köpa glass full av konserveringsmedel.
  Dessutom publicerar jag recept på sådant som jag själv lagar. Jag fotar och inspirerar med det jag har i vardagen. För mig vore det mer fejk att göra saker med socker när vi inte ens har vanligt socker hemma hos oss! Jag äter nyttigt och har alltid gjort, men jag äter också saker som är onyttiga vilket jag ofta skriver om. Jag tycker att jag med min högst normala vikt och frånvaro av självdestruktivitet är en bra förebild för unga tjejer. Jag kan också frossa i godis, och det vet mina läsare, men när jag lagar mat vill jag göra det av ekologiska fräscha matvaror. Nyttigt är inte synonymt med bantning och det tror jag att mina läsar förstår. Läs mina Clara ryter ifrån inlägg, där ser du en annan sida av saken

 8. Hej igen Linda! tecknena räckte inte till i förra kommentaren
  Ang Kesella, så var det inte främst kesella jag menade var nyttigare. Jag tänkte snarare på att den här glassen innehåller råsocker eller honung istället för raffinerat socker, och riktiga bär istället för kemiska smakämnen. Kesellan reflekterade jag överhuvudtaget inte över. Det här är min mammas recept och hon gjorde glassen sedan hon fått Diabetes och inte skulle äta vanligt socker.

  Tack för dina synpunkter. Jag förstår att det är en daglig kamp med ätstörningar, men jag är glad att du blivit någorlunda frisk i alla fall.

  Mvh Clara

 9. Ät och laga vad du vill, och publisera recepten det är kul, men det jag reagerade på var de ständiga kommentarerna om vad du tycker är nyttigt och inte och hur man borde handla och äta.