Frozen yoghurtglass

Frozen yoghurtglass är riktigt fräscht och gott. Och jag är väldigt glad för glassmaskinen jag har som gör jobbet enkelt. Min maskin har två byttor – så att man kan göra två olika sorter på en gång.

Jag brukar göra glassen av turkisk yoghurt men idag hade jag bara treprocentig yoghurt hemma så jag adderade lite vispgrädde. Jag gjorde hallonglass och citronglass och det blev farligt gott!

Här är ett ungefärligt recept som räckte till två stora portioner yoghurtglass :

Blanda ca en halvliter yoghurt med några matskedar grädde. Och blandade sedan i vaniljpulver och florsocker. Hur mycket florsocker beror på hur söt smak du vill ha.

Blanda ner frysta hallon i hälften av smeten. Du behöver inte tina bären för maskinen tar sönder hallonen.  Häll glassmeten i maskinen och kör tills den tar ihop sig. När den naturella glassen börjar frysa häller du ner någon matsked citronsaft i smeten. Smaka av och addera eventuellt mer citron.

Kör i maskinen i ca 30 minuter tills glassen frusit. Om du inte har en maskin kan du frysa glassen i en bytta  och röra om en gång i halvtimmen. Servera genast.

Testa att göra nyttigare isglass

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Frozen yoghurtglass”

  1. Vilken sorts hallon använder du? Egenplockade eller köpta? På alla paket köpta hallon jag hittar står det att de ska kokas innan de äts. Jag har hört att det är för att de kan finnas bakterier på som kan orsaka magsjuka. Hur tänker du kring det? Eller vet du någon sort som är “safe”?

    1. Det är ju för att det varit några utbrott med vinterkräksjuka på grund av frusna hallon, och viruset dör ifall man kokar. Jag äter dock frusna hallon nästan varje dag och har aldrig fått kräksjuka. Men hade jag barn eller bräcklig hälsa eller spyfobi har jag kanske inte tagit risken. Nu tänker jag mer att vinterkräksjuka ju går över och inte farligt om det skulle inträffa (om än obehagligt)

  2. Annars mixa frysta hallon, lämplig sötning samt yoghurt. Käka direkt. Funkar utan glassmaskin. Kylan från hallonen gör liksom jobbet.

    1. Ja, det brukar jag göra i snabbvarianten =) en frusen banan är också bra. Men i maskin blir det lenare och godare på något vis.

      1. Fantastiskt med glass till frukost! Serveras med blåbärspannkakor… populärt hos barna…

  3. Ser jättegott ut! Måste tipsa om att köra glassmaskinen stående i kylskåpet (om den får plats). Då tinar den inte lika snabbt och dessutom låter det mindre i köket. Life hack ftw 🙂