Rabarber och krusbär i en härlig syrlig smulpaj. Nu har rabarbern vuxit till sig och kan äntligen börja skördas. Den här rabarberpajen tar bara dryga halvtimmen att göra.
Så bakar du smulpaj med rabarber/krusbär:
Smöra en pajform.
Hacka rabarber i cm stora bitar. 2-3 rabarber är lagom beroende på hur stor pajformen är.
Släng på några nävar krusbär, frusna går lika bra. Bären ska täcka botten på pajformen.
Blanda 1 dl farinsocker med 1 msk vaniljsocker.
Strö blandningen på rabarbern och krusbären.
Blanda med gaffel ihop smuldegen som består av:
2 dl vetemjöl, 1 dl havregryn,
150 gram smör
och 4 teskedar socker.
Smula degen över bären och toppa med osaltade jordnötter.
Grädda i 20 minuter på 200 grader.
Servera ljummen med gräddglass, grekisk yoghurt, vaniljvisp eller fluffig grädde. Smaskens!
Åh vad jobbigt. Jag är svinhungrig, då vill man inte se såna här godsaker…. förresten snacka om att det var hundra år sedan sist jag åt krusbär. Det måste jag göra något åt!
rabarberpaj kan vara något av det godaste som finns.
Åhh smaskit det ser ut!:)
han är rolig, george carlin
http://www.youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o
AMO: Åhåh, Förlåt 🙂
Petronella: ja eller hur!
Louise: Det var det också 🙂
Elsa: Det tycker inte jag. Vaför skickar du den länken till mig? Vad vill du?
Det ser jättegott ut. Nu fick jag lust att baka 🙂
åh, vad gott! det där måste jag prova.
Det där lät inte helt fel. Spännande med nötterna till!
Åh så gott det låter! 😀 Har du testat jordgubb- och rabarberpaj någon gång? Det är himmelskt gott! 😀
Spännande med jordnötter. Låter gott.
Baka och frys in 20 st till vintern 😉
Nä men krusbär, det går inte åt. Min flickkusin och jag skulle plocka krusbär intill döden när vi var barn och längtade efter ett bad i nära sjön, och när en enda krusbär fanns kvar då blev det gräl… Vi är båda 40 år nu men har krusbärsskräck. Jo, sådant finns!