Rabarber och krusbär i en härlig syrlig smulpaj. Nu har rabarbern vuxit till sig och kan äntligen börja skördas. Den här rabarberpajen tar bara dryga halvtimmen att göra.

Rödgröna rabarberstjälkar. 1rabarber.jpg

Rabarberpaj med krusbär

Portioner

ca 8 bitar

Tid

ca 60 minuter

Ingredienser

  • Till fyllningen
  • Rabarber

  • Några nävar krusbär

  • 1 dl farinsocker

  • 1 msk vaniljsocker.

  • Till smuldegen
  • 2 dl vetemjöl,

  • 1 dl havregryn,

  • 150 gram smör

  • 4 teskedar socker

  • Topping
  • Osaltade jordnötter

Gör så här

  • Fyllningen
  • Smöra en pajform.
  • Hacka rabarber i cm stora bitar. 2-3 rabarber är lagom beroende på hur stor pajformen är.
  • Släng på några nävar krusbär, frusna går lika bra. Bären ska täcka botten på pajformen.
  • Blanda 1 dl farinsocker med 1 msk vaniljsocker.
  • Strö blandningen på rabarbern och krusbären.
  • Smuldegen
  • Blanda med gaffel ihop smuldegen
  • Smula degen över bären och toppa med osaltade jordnötter.
  • Grädda i 20 minuter på 200 grader.
  • Servera ljummen med gräddglass, grekisk yoghurt, vaniljvisp eller fluffig grädde. Smaskens!
Gröna krusbär och hackade rabarberbitar. 2rabarber.jpg
Metallmått med farinsocker. 3rabarber.jpg
Smulpaj med jordnötter på toppen. 4rabarber.jpg