Rabarberpaj med krusbär

 

Rabarber och krusbär i en härlig syrlig smulpaj. Nu har rabarbern vuxit till sig och kan äntligen börja skördas. Den här rabarberpajen tar bara dryga halvtimmen att göra.

Rödgröna rabarberstjälkar. 1rabarber.jpg

Så bakar du smulpaj med rabarber/krusbär:

Smöra en pajform.

Hacka rabarber i cm stora bitar. 2-3 rabarber är lagom beroende på hur stor pajformen är.

Släng på några nävar krusbär, frusna går lika bra. Bären ska täcka botten på pajformen.

Blanda 1 dl farinsocker med 1 msk vaniljsocker.

Strö blandningen på rabarbern och krusbären.

Blanda med gaffel ihop smuldegen som består av:

2 dl vetemjöl, 1 dl havregryn,

150 gram smör

och 4 teskedar socker.

Smula degen över bären och toppa med osaltade jordnötter.

Grädda i 20 minuter på 200 grader.

Servera ljummen med gräddglass, grekisk yoghurt, vaniljvisp eller fluffig grädde. Smaskens!

Gröna krusbär och hackade rabarberbitar. 2rabarber.jpg

Metallmått med farinsocker. 3rabarber.jpg

Smulpaj med jordnötter på toppen. 4rabarber.jpg

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Rabarberpaj med krusbär”

  1. Åh vad jobbigt. Jag är svinhungrig, då vill man inte se såna här godsaker…. förresten snacka om att det var hundra år sedan sist jag åt krusbär. Det måste jag göra något åt!

  2. Nä men krusbär, det går inte åt. Min flickkusin och jag skulle plocka krusbär intill döden när vi var barn och längtade efter ett bad i nära sjön, och när en enda krusbär fanns kvar då blev det gräl… Vi är båda 40 år nu men har krusbärsskräck. Jo, sådant finns!