Smulpaj med röda vinbär

vinbarspaj

Vinbärspaj av smuldeg smakar sommar! 

Denna kräver dock en del socker då vinbär är sura.

Om du istället använder det sötare fruktsockret kan du minska på dosen.

Så gör du paj på röda vinbär:

Blanda ½ dl dinkelmjöl med

2 dl havregryn,

1 dl socker,

1tsk bakpulver

samt 70 gram smör till en smulig deg.

Tryck ut i en smörad pajform och strö över röda vinbär.

Ställ i ugnen på 175 grader och låt pajen stå i 30 minuter.

Vänta med att servera tills den svalnat av och blivit fast i konsistensen.

Ät med glass eller grädde. Vaniljvisp är också gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer på “Smulpaj med röda vinbär”

  1. Jag älskar rödvinbärspaj! älskar syrligheten. Därför är även krusbärspaj och rabarberpaj favoriter på mitt fat. Med massa gojtig vaniljsås!

  2. Jag brukar göra paj på röda vinbär och (trädgårds)hallon. Det blir väldigt lyckat, smakerna matchar varandra helt otroligt bra och man kommer ifrån den där väl sura smaken som man får om man bara använder vinbär.
    (Dessutom har föräldrarna ett stort och vildvuxet hallonbestånd i trädgården, och i farmors trädgård intill finns en gigantisk rödvinvbärsbuske, så det passar ju som hand i handske.)

  3. Det låter super gott! har precis plockat en masa rödavinbär från trädgården och ska göra denna pajen! mums