vinbarspaj

Vinbärspaj av smuldeg smakar sommar! 

Denna kräver dock en del socker då vinbär är sura.

Om du istället använder det sötare fruktsockret kan du minska på dosen.

Rödavinbärspaj

Portioner

ca 8 – 12 bitar

Tid

ca 50 minuter

Ingredienser

  • Till smuldegen
  • ½ dl dinkelmjöl

  • 2 dl havregryn

  • 1 dl socker

  • 1 tsk bakpulver

  • 70 gram smör

  • Till fyllningen
  • Röda vinbär

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till en smulig deg
  • Tryck ut i en smörad pajform och strö över röda vinbär.
  • Ställ i ugnen på 175 grader och låt pajen stå i 30 minuter.
  • Vänta med att servera tills den svalnat av och blivit fast i konsistensen.
  • Ät med glass eller grädde. Vaniljvisp är också gott!

Röda bärtoppen by Clara!