Vinbärspaj av smuldeg smakar sommar!
Denna kräver dock en del socker då vinbär är sura.
Om du istället använder det sötare fruktsockret kan du minska på dosen.
Rödavinbärspaj
Portioner
ca 8 – 12 bitar
Tid
ca 50 minuter
Ingredienser
- Till smuldegen
½ dl dinkelmjöl
2 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk bakpulver
70 gram smör
- Till fyllningen
Röda vinbär
Gör så här
- Blanda ingredienserna till en smulig deg
- Tryck ut i en smörad pajform och strö över röda vinbär.
- Ställ i ugnen på 175 grader och låt pajen stå i 30 minuter.
- Vänta med att servera tills den svalnat av och blivit fast i konsistensen.
- Ät med glass eller grädde. Vaniljvisp är också gott!
6 svar
Oh det vattnas i munnen! ser jättegod ut.
Jag älskar rödvinbärspaj! älskar syrligheten. Därför är även krusbärspaj och rabarberpaj favoriter på mitt fat. Med massa gojtig vaniljsås!
Jag brukar göra paj på röda vinbär och (trädgårds)hallon. Det blir väldigt lyckat, smakerna matchar varandra helt otroligt bra och man kommer ifrån den där väl sura smaken som man får om man bara använder vinbär.
(Dessutom har föräldrarna ett stort och vildvuxet hallonbestånd i trädgården, och i farmors trädgård intill finns en gigantisk rödvinvbärsbuske, så det passar ju som hand i handske.)
Tips: Det där är blivande svärmoderns favoritefterrätt! 🙂
Det låter super gott! har precis plockat en masa rödavinbär från trädgården och ska göra denna pajen! mums
Det er mye som er likt på svensk og norsk, men navn på bær er SÅ forskjellige!! Det er ganske morsomt. Bortsett fra forstavelsen i jordgubb/jordbær kan jeg ikke komme på noen bær-navn som er like!
Röda vinbär, for eksempel, heter rips på norsk.
Ripspaien var for øvrig supergod! Takk for oppskrift.
Eller, takk for veldig mange supergode oppskrifter, egentlig.