Blåbär, krusbär och björnbär må ursäkta. De är röda bär som får min värld att gå runt i år!

Här har jag rankat de bästa röda bären, från botten till toppen,  från plats sju till segraren högst upp på prispallen!

Lingon i fyllda plåtbukar på järnspis.

Plats 7. Lingon. Gratis är gott och jag älskar att gå ut i skogen för att plocka det röda guldet.

Lingon känns mycket som ett vardagsbär men är supergott i bakverk som tillexempel kanellingonbullar!

Girland av rönnbär trädda på tråd som hänger som dekoration i en kristallkrona.

Plats 6. Rönnbär. Det överlägset bästa bäret att pyssla med! Plocka, trä på en tråd och du är klar. Eller lägg dem bara i en klase på bordet vettja!

Körsbär som toppar en dekorerad muffins.

Plats 5. Körsbär. Världens vackraste blommor på våren! Ett härligt kroppigt bär som vågar ta plats och vara pricken över i:et. På tårtor, muffins och i drinkglaset. Här finns receptet som hör till bilden.

Röda vinbär som växer på kvist mot grånade träplankor.

Plats 4. Röda vinbär. Det mest användbara bäret? Kanske. Ändå lever den syrliga läckerheten lite i skymundan av andra trädgårdsbuskar. Saft, kakor, sylt, marmelad, tårtfyllning – finns det något man inte kan göra av röda vinbär? Kolla in mitt recept på syltsnittar med röda vinbär. Det är goda småkakor det!

Tallrikar till bredden fyllda med jordgubbar.

Plats 3. Jordgubbar. Bra bär för en latmask som jag själv. Vad jag menar? Här kan du läsa mer och kolla gärna in när jordgubbar räddade mitt tårtkaos!

Röd smultronsmothie i glas.

2. Smultron. Ny favorit de senaste åren! Sen vi planterade smultron i trädgården går jag och småäter långt in på hösten. Om du fortfarande kan få tag i smultron så testa gärna min smultronsmoothie!

Hallon i emaljkanna i sidan av bilden skympar en liten barnhand.

Plats 1. Hallon. En vinnare som funkar i alla lägen! Lika härliga att hitta vilda i skogen som på toppen av en chokladstinn tårta. Som du ser behöver jag bara ställa fram en kanna hallon så kommer barnen fram på ett kick!

Bland mina recept  finns tusen tips på goda hallongrejer, men om jag bara ska välja ett recept så tar jag Hallonsylt med kokos. En riktigt lyxig variant, syltens Rolls royce!

Jag brukar koka den och hälla upp som finfin gåbort-present. Självklart med ettikett på som visar att jag gjort den!