Jordgubbsmuffins med nyponmjöl i kakan och körsbär på toppen.

Varje morgon nu på semestern vaknar jag och undrar vad för roligt jag ska hitta på att baka.

För att inte tala om middagarna som jag gärna lägger åtskilliga timmar på att laga!

Det känns så härligt att stå i vårt soliga kök, med fönstret öppet mot åkern, och laga mat! Idag blev det muffins med körsbär, jordgubbar och nyponmjöl som smakar alldeles himmelskt gott!

Jag köper ekologiskt osötat nyponmjöl från Kung Markatta. Får man inte tag i det kan nyponmjölet självklart uteslutas.

Muffinsbak med ägg i skålen på köksbordet med jordgubbar och körbär som ska bli till muffins.

Så här gör du muffinsen:

Vispa 2 ägg med 1 1/2 dl strösocker tills det blir vitt och fluffigt.

Smält 100 gram smör och blanda med 1 dl vatten och 1 dl grädde.

Blanda ner vätskan i äggen.

Blanda därefter 4 dl vetemjöl, 2 msk nyponpulver och 1 1/2 tsk bakpulver i en skål och vänd ner i smeten.

Hacka jordgubbar och kärna ur körsbär och lägg i botten på muffinsformarna.

Fyll på med smet och avsluta med några bär på toppen.

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca tio minuter.

Känn efter med en sticka så att muffinsarna inte är kladdiga inuti.

Körsbärsmuffins och jordgubbsmuffins i ett och samma bakverk, här på väg in i ugnen.
Körsbärsmuffins och jordgubbsmuffins i ett och samma bakverk. Här med lättvispad grädde och körsbär på toppen.

Servera med lättvispad grädde och dekorera med körsbär eller jordgubbar – sånt blir man salig av!

En annan favorit är bananmuffins – receptet hittar du här.