Enkel förrätt med tomat och kikärtor

 Sallad av tomat och kikärtor i lång smal serveringsskål. uc-1703.jpg

Sallad av tomat och kikärtor i lång smal serveringsskål. uc-1695.jpg

Saftig enkel förrätt/liten sallad att mumsa på innan huvudrätten. Brukar inte gilla bönor och linser i sallader då de har en tendens att bli knastertorra. Men inte i den här. Det blir bara vansinnigt gott. Så det så.

Så här gör du:

Skölj  400 gram (konserverade, fast de färska är godare) kikärtor noga så att de känns fräscha.

Hacka en näve körsärstomater och lika mycket saltgurka i bitar.

Blanda de väl avrunna kikärtorna med gurka och tomat i en skål.

Häll över lite olja och pressa ner två lime.

Bryt lite dill över röran, salta, peppra och skär några tunna skivor lime till dekoration.

Klart att äta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “Enkel förrätt med tomat och kikärtor”

  1. Mmm, det avgör saken!
    Höstlovsfrukost nu och detta får bli en del av min middag ikväll.
    Tack för tipset och gusses vad jag älskar bilderna från ditt kök Clara 🙂

  2. Åh, det där påminner om en sallad jag brukar göra på kikärter, halverade körsbärstomater, kokt potatis i bitar, salladsblad (om jag orkar engagera mig) och en dressng bestående av pesto och citronsaft.

  3. vad passar den till då? ser verkligen gott ut. och lagon dyrt för en fattig student. och klimatsmart också, om man köper kravtomater då.