Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer på “Mandelmassa”

 1. Åh, en sån hade vi hemma när jag var liten, min mamma bakade mkt o jag hjälpte till!! Men den har försvunnit i nån flytt antar jag, ska nog investera i en ny för lycka är att kunna göra sin egen mandelmassa! 🙂

 2. Clara, berätta för mig, vad använde du för att trycka ner mandeln i kvarnen?

  Vi har en liknande, fast blå och inte lika söt, mandelkvarn hemma, och när jag maler med den måste jag trycka ner mandlarna för att de inte ska hoppa upp. Till det använder jag en kryddburk, men det är ju inte det ultimata, precis.

  HUR GÖR DU?

 3. Kan tipsa Johanna om att det brukar höra en liten träkloss till en sådan mandelkvarn. Har du tur så kanske du kan hitta en på loppis. Fyndigt dock att ta till kryddburk i brist på annat 🙂
  Du är så flitig Clara och helt underbar!

 4. Åh, vilken fin! Har längtat mandelkvarn länge, länge, men ej hittat i ngn matvarubutik. Nu inser jag att det är secondhand jag ska kolla såklart 🙂

 5. Hej! Hur mycket mandel malde du och hur mycket socker behövs plus grädde. Tacksam för svar!