
Den här mustiga minestronesoppan passar perfekt efter jul. Det är en billig vegetarisk maträtt som dessutom är klimatsmart då den baseras på svenskodlade grönsaker.
Gör man dubbel sats så räcker den till flera goda matlådor och soppan smakar bara bättre dagen efter!
Klassisk minestronesoppa innehåller rökt skinka, men jag gör min utan för en fräschare variant.
Minestronesoppa
Portioner
ca 4
Tid
ca 40 minuter
Ingredienser
3 msk ris
1 liter buljong på tärning
3-4 msk tomatpuré
1 burk tomater utan skal
Ett knippe kryddor. Basilika är gott!
1 vitklösklyfta
3 små morötter
3 potatisar
1/2 purjolök
1/2 strimlad vitkål
Samt örtsalt och peppar
Gör så här
- Smält en ordentlig smörklick i en stor gryta och släng ner kryddorna, vitlöken och riset och fräs hastigt.
- Lägg därefter i de skurna grönsakerna och låt dem få lite färg och värme.
- Häll på buljong, tomatpure och tomatkonserv och låt koka på medelvärme i 15-20 minuter.
- Smaksätt med örtsalt och några kvistar persilja.
- Servera gärna med ett gott mjukbröd och en ordentlig klick creme fraiche. Smaklig måltid!
17 svar
Tack för tips
Den måste jag testa ser jättegod ut
Den ska testas i veckan! Provade på din grönsakssoppa med klimp igår, fantastiskt! Klimpen blev lite väl torr men nästa gång blir det perfekt!
Tack för fina tips och en fantastisk, ärlig, varm och härlig blogg.
Låter väldigt gott, nu vet jag vad jag ska äta ikväll! Tack.
Tack för tipset! Den ska jag def. göra någon dag.
åh, är inne i en soppperiod, så denna måste testas…
ååh, gott! min man har även han tagit vegetarisk kost till heders nu efter julen, tre rätter på fyra dagar. jag har det allt bra jag! 🙂
tack för en inspirerande och mycket läsvärd blogg.
s, vasa, finland
Yummy! I will have to try to make. It’s soooo cold here so soup sounds wonderful! :o)
Vad kul med nya recept, jag älskar soppor 🙂
tack för receptet! Soppa är verkligen underskattat.
åh claaaaara, vad du är bra. kött är faktiskt ofräscht. åtminstone hoppas jag att det var det du ville antyda! kram.
Gjorde din värmande soppa igår! Den blev väldigt uppskattad hemma…supergott! Tack för tipset!
Gud va gott det måste jag övertyga min karl att laga till mig snart!
ååå, det ser jättegott ut! och jag som har ett halvt vitkålshuvud i kylen som jag inte visste vad jag skulle göra med. nu vet jag. efter morgondagens vidriga tenta, då blir det en lång skön helg (tja, iaf 2 hela dagar, inte fy skam) med bl a underbaraclaras värmande soppa! thank you dear. nu ska här tentapluggas, på med kaffet!
Det ska alltså vara okokt ris? Låter trevligt, lär prövas med indiskt bröd till, yumm
Åh, tack för tipset! Minestrone är ju supergott. Ska definitivt laga det i veckan.
Vad roligt att ni gillade det! Lycka till!
Mm, detta låter gott. Får pröva på det receptet nån dag.
Själv bakar jag också scones, riktigt gott! Scones är min favorit.. 🙂