Minestronesoppa, god vegetariskt röd soppa i keramikskål. kopia-av-minestronesoppa.jpg

Den här mustiga minestronesoppan passar perfekt efter jul. Det är en billig vegetarisk maträtt som dessutom är klimatsmart då den baseras på svenskodlade grönsaker.

Gör man dubbel sats så räcker den till flera goda matlådor och soppan smakar bara bättre dagen efter!

Klassisk minestronesoppa innehåller rökt skinka, men jag gör min utan för en fräschare  variant.

Minestronesoppa

Portioner

ca 4

Tid

ca 40 minuter

Ingredienser

  • 3 msk ris

  • 1 liter buljong på tärning

  • 3-4 msk tomatpuré

  • 1 burk tomater utan skal

  • Ett knippe kryddor. Basilika är gott!

  • 1 vitklösklyfta

  • 3 små morötter

  • 3 potatisar

  • 1/2 purjolök

  • 1/2 strimlad vitkål

  • Samt örtsalt och peppar

Gör så här

  • Smält en ordentlig smörklick i en stor gryta och släng ner kryddorna, vitlöken och riset och fräs hastigt.
  • Lägg därefter i de skurna grönsakerna och låt dem få lite färg och värme.
  • Häll på buljong, tomatpure och tomatkonserv och låt koka på medelvärme i 15-20 minuter.
  • Smaksätt med örtsalt och några kvistar persilja.
  • Servera gärna med ett gott mjukbröd och en ordentlig klick creme fraiche. Smaklig måltid!

Tips! God vegetarisk gryta