Slisk på kakao och grädde

När jag var liten och godissugen brukade mamma ibland svänga ihop så kallad Slisk till mig. Prova själv – det är gott!

Vispa grädde hårt.

Ta två delar kakao och en del socker – jag använder fruktsocker men vanligt går lika bra.

 Rör ihop det.

Ät och njut!

 Sked med kakao på väg att hällas i glas med grädde. slisk.jpg

Slisk med kakao blandas i burk. slisk2.jpg

Kakao och grädde och socker i glas. slick3.jpg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

31 kommentarer på “Slisk på kakao och grädde”

 1. Jag har ett annat sliskigt tips: vispa äggvita hårt och RÖR sedan ner socker. Mums! (Marrängsmet)
  Tack för en härlig inspirerande blogg!

 2. Jag fick i princip samma sak som liten, när jag blev godissugen hos farmor och farfar. Men grädden var ovispad och själva rätten hette “Kladdus-kla” :p

 3. Min pappa gjorde alltid samma! Men han vispade med sked i en kopp till grädden blev supertjock och sen i med kakao och socker. Måste nog ner och köpa grädde nu…

 4. Det blir lika gott med ovispad grädde. Blanda lika delar kakao och socker, häll på lite grädde och rör om. Gjorde min mormor till mig, de hänger i fortfarande, 25 år senare. Det var innan GI och Atkins mm 🙂

 5. Fast vet du vad som är ännu godare?
  Ta ovispad grädde, lika delar kakao och socker och vispa…blir som chokladmousse…det räcker att göra det i en mugg som om man skulle göra varm choklad…lätt att vispa till det då också, men skeden…sen äter man det istället för att hälla på mjölk och göra chokladdryck av det…fast det är också gott. 🙂

 6. Hej Clara. Jag undrar om inte du skulle vilja skriva lite om hur det är att vara gift? Jag vet att du har skrivit om tvåsamhet, men jag är nyfiken på hur det är för dig med giftigheten? Kanske är för personligt? Hejdå!

 7. Min nödkost när chokladsuget slår till, det är en större del Oboypulver som jag rör ut med en liten del mjölk eller grädde..

 8. Åh, det där gjorde pappa till mig när jag var liten!Men han hade också ovispad grädde,kakao och socker i koppen och sen rörde han med sked. Hos oss hette det helt enkelt “chokladröra”. Åh,vad jag saknar min pappa när jag tänker på det!

 9. Åh, slisk ska jag göra idag! Lite provläsningspepp. Jag älskar bilhalsbandsbilden här nedanför, underbart med så mycket färg. Någongång för länge sedan skrev du i ett inlägg att du funderar på att färga håret brunt igen. Har du såna planer fortfarande? Du passade superbra i det också (:

 10. Men! Jag kommer ihåg när du gjorde ett liknande inlägg om detta på förra bloggen din för länge lääänge sedan. Lät mumsigt och annorlunda redan då. Jag ska banne mig prova någon dag. Men imorgon ska ci göra cupcakes á la americano med glasyr och allt! 🙂
  Kram

 11. Slisk 🙂 det är så klockrent så jag bara ler 🙂 en variant från min barndom heter “röra”.
  Vad ska du göra av dina fina talanger som fotograf? jobbar du eller studerar du nu?

 12. Jag som många andra här använder ovispad grädde istället, mormor som lärt mig.Men vi kallar det geggamojja, kanske inte lika lockande ord som slisk…)

 13. Åh så gott!
  Men i min värld är grädden ovispad och rörs sedan fluffig med skeden när man rör ihop allt.
  Det gör jag flera gånger i veckan, sötsugen som jag är.
  Vi kallar det Chokladröra. 😀

 14. Tack! Vad kul att alla verkar ha sin egen relation till Slisk 🙂

  Jag vet just inte vad jag ska göra med mitt hår just nu. Är i någon form av allmän stilkris tror jag. puss

 15. haha, när min syster och jag var små brukade mamma fixa samma sak till oss, fast hon kallade det för geggamojja.Och det sitter kvar! Så nu ibland brukar jag röra ihop lite geggamojja, nice!
  du är bra

 16. Åh, det där brukade min mamma röra ihop när jag var liten också! Fast hos oss hette det PMS-röra, haha!

 17. Det där har jag också barndomsminnen av. Det händer att jag gör det där än idag om jag får en liten skvätt grädde över för det är ju så smaskigt. Trevlig söndag!

 18. det påminner mig om när jag var liten och jag och min syster blandade ihop smör och socker och kanske lite chokladsås och åt.. det låter ganska äckligt när jag tänker på det idag.

 19. Vad roligt! Vi kallade det chokladröra. Men vi gjorde det i en kopp med ovispad grädde som blandades med socker och kakao (ibland även russin) sen rörde man det tjockt, tillsatte lite mer grädde tills färg och smak var perfekt!