Nästan som en människa igen

picture-758.jpg

Nu har jag tvättat håret. Målat ögonen. Duttat på lite parfym. Känner mig mer som en människa igen. Ska hem till en vän på Astrid Lindgrenkväll. Bästa fredagsnöjet för en flytttrött fru.

Fru förresten? Moi? Tillåt mig att skratta. Har ännu inte vant mig vid de nya titlarna som följer när man gifter sig.

Förresten. Vilken är eran Astridfavorit? Jag gillar Barnen i bullerbyn mest, och Allra käraste syster. Och så Mästerdetektiven Blomkvist förstås. Och Mio min Mio…det är ganska svårt att välja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

55 kommentarer på “Nästan som en människa igen”

 1. jag har samma favoriter som du.

  gillar dom svartvita kalle blomkvist-filmerna. så läste jag alltid stora bullerby-boken om och om igen

 2. Håller med, det är svårt att välja! Men de jag alltid varit svag för är Bullerbyn, Madicken, Ronja, Bröderna Lejonhjärta, Allrakäraste syster och prinsessan som inte ville leka… och nils karlsson pyssling… eller äh, kan ju lika gärna räkna upp allihopa:P Sicken fin profilbild½! Hur får du till knuten så fint?

 3. Allrakäraste syster. Så vacker att man bara vill gråta och sen ringa sin syster och berätta hur mycket man älskar henne.

 4. Mio min Mio (boken, inte filmen… men jag tror att den finns som tv-serie också som är ganska bra), Ronja Rövardotter och Bröderna Lejonhjärta!

 5. Vilken vacker tofs du fått till!

  Brukar titta in på din blogg med jämna mellanrum och fascineras av din roliga personlighet och härliga syn på allt från secondhand,färg och form och framför allt din syn på livet!

  Bästa Astrid Lindgren?
  Bröderna Lejonhjärta
  Mio min Mio
  och så Ronja
  Men alla tre i bokform.
  Det är nåt med klassiska sagotemat i just de historierna som får mig att älska dem specifikt..

  Jag önskar en trevlig helg

 6. Älskade Astrid Lindgren. Mina favoriter är Ronja Rövardotter, Pippi Långstrump och Allrakäraste syster. Jag kommer aldrig att bli för gammal för att ta fram sagoböckerna från förr. Lycka!

 7. som bok Spelar min lind sjunger min näktergal. filmatiserat är det bullerbyn i topp. gullpian var min favorit som liten. men alla är fina. på sitt sätt. Astrid var en mästare på att skildra människoöden i olika tider och i olika samhällsklassiker. det pirrar gott i hela kroppen att titta eller läsa. hoppas din Astridkväll varit underbar!

 8. Bröderna Lejonhjärta är min favorit nu i vuxen ålder. Jag älskade Emil & Griseknoen som barn =)

 9. Ja, Alla vi barn i Bullerbyn är så vackert och underbart så jag nästan vill gråta. Och Mio min Mio är fint, och Bröderna Lejonhjärta och Nils Karlsson Pyssling, och allt ungefär.

 10. jag tycker nog allra mest om barnen i bullerbyn. när jag var liten brukade jag och min lillebror ligga skavfötters i min säng (som var så smal att om någon hade vänt sig om hade den andre trillat ner) och lyssna på ett kassettband med blandade astridsagor som våran pappa hade bandat till oss att lyssna på när han jobbade natt på fabriken. den sista och den bästa berättelsen på b-sidan var barnen i buller byn och när vi hört det sista ordet brukade vi stilla somna tillsammans och inte vakna förens morgonen darpå.

 11. Åh det är enkelt Pippi hon är ju Astrids bästa figur eller Emil, dom här busiga ungarna som aldrig gör som man säger till dom, tack vare dom så har vi fått större tolerans till alla barn som inte följer strömmen! Tack för din fina blogg som jag följer med glädje! Anna

 12. Madicken är min favorit! Så egensinnig, envis och härlig. När jag var liten kunde jag spela hela scenen när hon hoppar från taket, jag hade alla rollerna. 🙂 Hoppas att du hade det trevligt ikväll!

 13. Åh, min kompis dotter (och mitt gudbarn) är döpt efter en av flickorna i Allra käraste syster, Ylva-Li. Hon är så fin^^
  Min Astrid Lindgrenfavorit är nog Pippi Långstrump. Hon är skön, självständig och han mycket skinn på näsan! 🙂

 14. jag gråter alltid till Bröderna Lejonhjärta,
  mest hela tiden.
  för hur de kommer till Nangijala, för att jag också ville dit när jag var liten, de elaka soldaterna, fina Sofia, brevduvorna, Jonathans lockar och grönskan i körsbärsdalen.

 15. Barnen i Bullerbyn är helt fantastisk! Både böckerna (med så tjusiga bilder) och TV-serien, där man får rysningar bara av att höra intro-melodin. Det är verkligen sommar för mig. Sedan gillar jag Ronja och Vi på Saltkråkan

 16. Allra käraste syster är en av mina absoluta favoritbarnböcker, jämte några tove janssonfavoriter. häromdagen såg jag filmatiseringen av Allra käraste syster, vilken hemsk film det är! jag menar att den är sjukt dålig! tvillingarna som spelar tvillingar vill jag slå i ansiktet för att de är så menlösa och miljöerna och uuuaaääh. usch vad besviken jag blev. glad över att jag har boken i tryggt förvar. den har fantastiska illustrationer! (!!!)

 17. vad menas med astrid lindgrenkväll? låter himla mysigt! jag älskar astrid lindgren och min absoluta favorit är bröderna lejonhjärta!
  jag gillar inte alls barnen i bullerbyn, de är så präktiga…usch

 18. Madicken. Jag och min lillasyster lekte alltid Madicken och Lisabeth när vi var små, vi trodde nästan vi var dem på riktigt… Vi hade en äldre grannkille också, en Abbe alltså, som var min vän.

 19. Gudars skymning vad fin du är på bilden Clara!

  Hur som haver så är Ronja Rövardotter min favorit, men alla Astrids figurer har sin speciella charm egentligen… 🙂

 20. (Himla fin bild på dig. Himla hade kanske varit ett vackert namn? Jaja..)
  Det var en väldigt svår fråga! När jag var liten så tyckte jag nog mycket om Madicken och Lotta och Emil och…nej, jag tyckte om alla! Utom Karlsson på taket. Han var så taskig. Men nu gillar jag honom. Dock får jag nog lov att säga att Ronja Rövardotter är liiite favorit. Jag gråter och gråter och gråter. Ronja och Mattis…Hujedamej…

 21. Mina favoriter är Madicken, för att de lever ett så fantastiskt sekelskiftes-borgar-liv, Kati, för att Astrids språk i böckerna om henne är magnifikt, och Britt-Mari, av samma anledning som Kati. Om du inte läst “Britt-Mari lättar sitt hjärta” så g ö r d e t! Den är ett mästerverk.

 22. Jag kan mest identifiera mig i Ronja Rövardotter och det har alltid varit en favorit. Har många gånger genom året blivit jämförd med rövardottern. Sånt är fint. Då blir man glad!

 23. åhh jag älskar astrid. Jag gillar nog bäst Lotta och madiken =)
  tack för en helt underbar blogg du är så vacker

 24. Vad du är vacker älskade!! Hoppas du får bli kry snart. Är lite rädd att vi smittat ner varenda gäst vi hade…felåt!

 25. Pippi Långstrump!! På de sju haven är en given favorit hos mej, räddar vilken sömnig söndagkväll som helst.Á la finfint! Ha det gott!

 26. Pippi är bäst! Jag skulle vilja va pippi, när ja fyllde 18 för bnågra veckor sen önskade ja mig en trumpet bara för att pippi har ju en. Och Ja FICK en, en liten fin i silver med gröna, lila o blå knappar 😀

 27. Vad du är vacker!
  allra käraste syster i bokform är en av mina astrid lindgrenfavoriter. sen så är bröderna lejonhjärta filmatiserad underbart bra och hemsk och sorglig och läskig!!

 28. Vad vacker du är på bilden. Fantastisk fin frisyr.
  favvona är Ronja och Bröderna Lejonhjärta

 29. Hej Clara! Sitter här vid mitt köksbord och har precis börjat att läsa en av mina favoritböcker. Vet inte hur många gånger jag har läst den..:) men så hade jag precis läst här om alla astridtips och du skrev att du hade fått många boktips, så kom jag på att jag tipsar dig om min favoritbok också, även om det inte är någon astridbok just. Du kanske har läst den, men ja tipsar dig ändå; En lite kärlekssång skriven av Michelle Magorian. Den utspelar sig på engelska kust/landsbygden under sista åren av andra världskriget. Har du inte läst den så rekomenderar jag den varmt!! Lycka till nu med inflytt i det nya huset!

 30. Åh, Astrid Lindgren, jag är så lycklig att jag fått växa upp med alla hennes sagofigurer. Jag tycker om alla utom Karlsson på taket, för han är så elak. Sen gillar jag Tjorven. Hon är söt.