Drömtårta, chokladrulltårta med fyllning av smörkräm. dromtarta.jpg

Den här fina rulltårta må se avancerad ut – men skenet bedrar!

Baka och lägg den i frysen så har du fikat färdigt när du får besök.

Till smeten behöver du:

3 ägg

1 ½ dl socker

¾ dl potatismjöl

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

Till smörkräm:

125 gram smör

2 dl florsocker

1-2 äggulor

2 tsk vaniljsocker

Så här bakar du drömtårta/rulltårtan:

Vispa ägg och socker poröst och tillsätt därefter resten av ingredienserna.

Lägg smort papper i en långpanna och slå sedan i smeten.

Grädda genast i 250 grader tills kakan fått färg. Det brukar ta ungefär fem minuter.

Låt kakan svalna och stjälp sedan över den på ett sockrat bakplåtspapper.

Under tiden kan man förbereda smörkrämen genom att blanda rumsvarmt smör och florsocker till en smidig smet.

Tillsätt äggulorna och smaka av med vaniljsocker. Bred sedan ut krämen på kakan och rulla ihop den.

Ta bakplåtspappret till hjälp så går det lättare.

Lägg därefter rullen att vila med skarven nedåt.

Förvara gärna Drömtårtan i frysen med papper och gummisnoddar runt, för då håller den formen.

Skiva upp rullen först vid servering. Riktigt festligt blir det om man äter den med vispad grädde.

Recept: Chokladsnittar