Blåbärssnittar av mördeg

kakor av mördeg skurna till snittar med blålila blåbärskristyr. mora-blabarssnittar.jpg

Dessa blåbärssnittar av mördeg är försvinnande goda! Och tack vare den syrliga kristyren blir kakan mindre mastig. Prova själv och se!

Du behöver:

5 dl vetemjöl

1 dl socker

200 gram smör

Till kristyren:

Limesaft

Florsocker

en näve blåbär

Så bakar du blåbärssnittarna:

Blanda vetemjöl och socker med rumsvarmt smör. Arbeta hastigt ihop till en deg. Lägg den sedan att vila i kylen en halvtimme.

Under tiden gör du kristyren genom att blanda ut tio-femton blåbär i ca en deciliter florsocker. Späd med några droppar limesaft tills blandningen blivit flytande.

Ta fram degen och rulla ut den till en lång orm. Ungefär lika tjock som pekfingret. Lägg den sedan på en smord plåt och platta försiktigt ut rullen så att den blir rektangulär..

Grädda därefter i ca tio minuter på 175 grader. När kaklängderna tagits ur ugnen skär man dem genast på snedden med en kniv och låter dem därefter kallna. Slutligen ringlar man över kristyren. När den stelnat kan man lägga kakorna i en fin plåtburk och förvara dem i frysen. Smaskens!

Baka kakor med nougat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “Blåbärssnittar av mördeg”

  1. Å, låter mumsigt, och som andra redan sagt – enkelt! Funderar på om citronsaft funkar lika bra som lime?

  2. Åh, underbart! Kan inte tänka mig nått bättre att göra en fredagkväll! Älskar snabba och goda recept, i och för sig sådana som är krångliga och tar lång tid också…

  3. Tack för ett härligt recept, de var supergoda och försvann nästan helt när delar av familjen kom på eftermiddagsfika.