Bananmuffins med hallon i pappersform på blommigt fat. nyttiga-muffins.jpg

Jag älskar mina enkla bananmuffins med havregryn. Det kallar jag frukost!

Du behöver:

3 dl havregryn

75 gram smör

1  1/2 dl mjölk

2 ägg

1/2 dl socker. (byt gärna ut 1/3 del mot råsocker eller fruktsocker)

1 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk kanel

1-2 bananer (beroende på hur stora de är) + ev några frysta hallon

Så här gör du bananmuffinsen:

Sätt ugnen på 225 grader

 Plocka fram muffinsformar och sätt dem gärna på en muffinsplåt. Då håller de formen bättre.

Smält smöret och blanda i mjölken.

Häll blandningen över havregrynen och rör runt.

Knäck därefter ner äggen ett i taget.

Blanda mjölet, bakpulvret och kanelen i en annan bytta och rör sedan försiktigt ner det i smeten.

Slanta bananerna och lägg några på botten av varje form.

Fyll på med smet och peta sedan ner några bananer och hallon på toppen.

Strö eventuellt lite råsocker på ovanpå så får muffinsen en lätt karamelliserad yta.

 Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca tio minuter och servera när det har svalnat.

Som allt bröd som bakats med bakpulver är det godast att äta upp samma dag.

Goda muffins med röda bär