Bananmuffins till frukost

Bananmuffins med hallon i pappersform på blommigt fat. nyttiga-muffins.jpg

Jag älskar mina enkla bananmuffins med havregryn. Det kallar jag frukost!

Du behöver:

3 dl havregryn

75 gram smör

1  1/2 dl mjölk

2 ägg

1/2 dl socker. (byt gärna ut 1/3 del mot råsocker eller fruktsocker)

1 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk kanel

1-2 bananer (beroende på hur stora de är) + ev några frysta hallon

Så här gör du bananmuffinsen:

Sätt ugnen på 225 grader

 Plocka fram muffinsformar och sätt dem gärna på en muffinsplåt. Då håller de formen bättre.

Smält smöret och blanda i mjölken.

Häll blandningen över havregrynen och rör runt.

Knäck därefter ner äggen ett i taget.

Blanda mjölet, bakpulvret och kanelen i en annan bytta och rör sedan försiktigt ner det i smeten.

Slanta bananerna och lägg några på botten av varje form.

Fyll på med smet och peta sedan ner några bananer och hallon på toppen.

Strö eventuellt lite råsocker på ovanpå så får muffinsen en lätt karamelliserad yta.

 Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca tio minuter och servera när det har svalnat.

Som allt bröd som bakats med bakpulver är det godast att äta upp samma dag.

Goda muffins med röda bär

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 kommentarer på “Bananmuffins till frukost”

 1. Vilken härlig blogg! Äntligen en blogg som är både intressant, rolig, mysig, har fina bilder, intressant text osv. Tack för det / Maya

 2. Clara!
  Jag är så svår att inspirera och har svårt att ta mig för allt som jag vill göra, nu är jag nybliven mamma med massor av tid som jag är livrädd att försumma.
  Och så hittade jag din blogg. Du är jättebra, inspirerande och en god förebild och motvikt mot alla de blonda bloggarna.
  Det är så bra att du skriver!
  Och du får mej att vilja skriva också, så snart har du konkurens bland mysbloggläsarna.
  Jag ska bara..

 3. Hej Clara! Låter jättemumsigt
  och riktigt nyttigt men jag tror nog att man kan utesluta den stora sockermängden då bananer är väldigt sött! Använder man fruktsocker räcker det med en matsked då fruktsocker är många gånger sötare än socker. Men som sagt, jag tror de blir bäst utan socker!

 4. det här receptet måste jag testa. men det var ang ‘morogonsorg’ som jag skulle skiva kommentar; det inte mer än rätt att nån annan får njuta av att vara på din länklista. jag är glad och tacksam för den tid du hjälp läsare att hitta till min blogg. kram

 5. Varför skulle man vilja ha fruktsocker när det finns vanligt socker? Måste man vara så nyttig jämt?

 6. mmmm lät najz, måste testa…kanske som en av efterrätterna på min halloween fest 😀 impa på svärföräldrarna med nåt man själv gjort men “lånat” höhö..:D

 7. på tal om att baka så måste jag säga att ditt morotsbröd är ett av de mest fantastiska någonsin! jag har velat baka det sedan du skrev om det i vintras men inte kommit till skott. men jag gjorde några små justeringar för att få det mer fiberrikt, och har bakat det tre veckor i rad nu. jättejättegott!

 8. Underbart goda! Jag provade baka dom, och glömde ha i sockret, men det blev jättebra i alla fall:D

 9. Mums! Det här receptet ska jag testa i helgen. Tack för att du delade med dig av det. 🙂

 10. Nej man måste inte vara nyttig jämt men bröd smakar bäst med litet eller inget socker tillsatt. Dessutom bör eller måste många människor undvika socker.Nu har ju dessutom Smilla bevisat min tes!

  Kram
  Peggy

 11. Bakade precis dom här supergoda muffinsen (plural?) och mums vad gott det blev! Fast du har glömt att skriva i receptet när man ska ha i sockret. Förmodligen spelar det väl ingen större roll för resultatet men tänkte bara säga det 🙂 Tack för världens finaste och mest inspirerande blogg!

 12. Tack för gott recept. Jag glömde också sockret 🙂 Men jag upptäckte det då jag skulle lägga i hallon och blåbär i 2 muffins. Blåbären och hallonen blandades med socker innan jag tryckte ner dem i smeten. I två muffins tryckte jag ner chokladbitar och i två blev det bananer. Mums även utan socker. Kanske passar sockerfria muffins bäst som frukost eller som det blev idag; brunch. Tack!

 13. Bakat dessa muffins ett flertal gånger och tycker de är jättebra och goda! Vill bara tala om att jag länkat till din sida och receptet från min blogg.

 14. Sjukt goda, är typ beroende av dom. Kan man ha smeten över natten i kylen och grädda dom på morgonen? 🙂

 15. Vill bara tipsa om att man kan steka pannkakor av den här smeten också – om man t.ex har bråttom på morgonen. Går att steka stora (eller små) med samma tjocklek som amerikanska pannkakor. Stek någon minut på varje sida och ät med skivad banan, mer kanel, blåbär och agave-sirap. Går på 4 minuter och man blir verkligen mätt fram till lunch. Går helt klart att skippa sockret i själva smeten om man vill det.