Dagens Citat Karin Winter

“Personligen kan jag tycka att det är lite osexigt att köpa hemmasydda kläder”

 

Karin Winter i Hype

 

Ja för det är ju så otroligt sexigt att köpa kläder sydda av en svettig sömmerska i en fabrik på Haiti där timlönen är fyra kronor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

57 kommentarer på “Dagens Citat Karin Winter”

 1. Herregud.. En del människor alltså! Man blir så upprörd. Du däremot Clara, du är verkligen underbar! Tack för att du förgyller mina dagar med nyttiga och BRA inlägg! Puss 🙂

 2. Elina: Där håller jag inte alls med. För mig är det totalt ointressant att skriva en blogg utan åsikter, med bara vackra bilder. Jag är mänsklig, jag brinner, jag tänker skriva om det. Annars vill jag inte skriva alls. Mitt högsta mål är INTE att ha en “trevlig stämning” på bloggen. Även om det såklart är en bonus

  kram

 3. Jag håller absolut inte med Elina & de andra som kommenterar som hon gör. Jag tycker att de här inläggen också behövs, de får mig som läsare att tänka till vare sig jag håller med eller ej och det är toppen. Du sätter fingret på detaljer man kanske inte tänker på men som kan (eller kanske inte kan? diskussionen väcks iallafall och det är ju det som behövs) betyda mycket. Din blogg är super, Clara! Bli inte för puttinuttig. Du är trots allt en av de “kaxigaste i bloggvärlden”! 🙂

 4. Jag och min pojkvän reagerade på exakt samma kommentar! Jag tänkte på små asiatiska barn som dagarna i ända syr ihop kläder för H&M för att kunna försörja sin familj. Det är nämligen vrålsexigt.

  PS. Dina citat är jättebra! Jag läser inte endast din blogg för att matas med tyll och pelargoner och underbara loppisfynd. Men även därför. Din blogg är underbar!

 5. Karin Winter…ja jösses.
  Den damen har jag träffat och jag är inte helt och hållet imponerad. Hon har iofs en åsikt vilket är helt ok.
  Men ibland kan alla snurra till det… 🙂

 6. Haha, jag hörde det där och förstod inte. Det var en skum kommentar som inte fyllde mer syfte än att Winter verkade virrig i kolan eller bara hade dålig smak.

 7. Klara sätter fingret på punkten, vi behöver tankeställare bland alla andra söta dussinbloggar.

  Dina korta kärnfulla funderingar hittar hem!

 8. Reagerade och tänkte precis lika när jag såg det där. Tror inte riktigt hon tänkte till innan hon talade.

 9. Jag tycker att det är jättebra att du skriver sådana här saker i din blogg, Clara! Det är trevligt med vackra bilder, pysseltips och inredning men jag läser din blogg också för att du verkligen har åsikter och ryter ifrån. Det är ju det som är du! Det är sorgligt att någon ska tycka att det drar ned på den “trevliga stämningen” att prata om viktiga saker som man brinner för. Tycker de även att vi i Sverige har en sådan “trevlig stämning” att det är synd och skam att man diskuterar problem som barnarbete, skövling av regnskogar och trafficking? De kan ju fortsätta leva i sin bubbla av trevlig stämning men jag tycker det är skitbra rent ut sagt att du tar upp sådant här! Och förresten så har du ju ALLTID gjort det … Det är inte direkt något nytt drag hos dig som vi plötsligt ser, nej, för mig har du alltid varit den som säger ifrån! Och det är därför jag älskar din blogg, och därför jag fortsätter läsa den år efter år … /Cecilia

 10. Osexigt, hur menar hon egentligen? Vilken affär är då “sexigast” att köpa sina kläder på? Nej jag förstår verkligen inte.

 11. Vilket konstigt uttalande av henne, jag som alltid tyckt hon verkar bra… Förresten, tillbaka till semestern med dig! 🙂

 12. Ja jag hörde också henne göra det där uttalandet i TV och tyckte att det var en jättekonstig grej att säga… totalt ogenomtänkt grej att säga

  Jag älskar när du tycker till oom saker Clara, särskilt när du tar ut citat på det här sättet.

 13. Ja, det var askonstigt sagt. Och kändes inte särskilt nutida – som att säga att det där med ekologisk mat känns lite skumt och flummigt. Hon verkar inte ha alla kopparna i skåpet.

  Undrar dessutom var hon tycker gränsen går – är det osexigt om Carin Wester bär sina egna kläder? Eller är det sexigt om bangladeshsömmerskan bär det hon själv sytt för H&M?

 14. Jag skulle aldrig tänkt på det om du inte hade citerat det! Och jag kan bara konstatera, enligt henne är jag nog väldigt osexig, för jag har massa hemmasydda kläder. Men också, att vara sexig sitter inte i kläderna. Sådeså. Ha en skön helg!

 15. jag drömde om dig inatt! Jättekonstigt. Jag drömde att jag skulle bo i din lägenhet (?!) i två dagar och “vakta huset”. Men sen råkade jag spilla ut allt mitt smink i ditt badrum och fick panik för jag hade stökat ner… Jag kanske borde ta en paus från bloggläsandet…hehe

 16. Hmm. Många menar ju på att kläder är har olika sexighetsgrad i hur dom är sydda (urringningar etc.) Karin Winter menar något annat, helt obegripligt. Undra vad hon tycker om dyra designkläder? Må hända ännu mer osexigt om hennes resonemang har någon som helst logik.

 17. Jag har läst din blogg i en evighet, men inte kommenterat. Gillar skarpt att du och din blogg finns. Måste bara säga att jag också reagerade på Karins uttalande. Själv syr jag massor, både till mig själv och dottern och numera bloggar jag om det också. Tack för att du sätter fingret på ett mindre genomtänkt uttalande. Jag tyckte det var ett märkligt sätt att kommentera ett annars intressant inslag. Tänk om fler sydde, och använde återvunna tyger till sin sömnad, skulle inte det vara positivt. Till sist, sexigt/osexigt, mäts allt i sådana termer?

 18. När du skriver om ditt liv blir det en tryghet i mitt. Jag blir alldeles lung och varm i hela mig av att läsa din blogg, underbara Clara!
  All kärlek till dig fanastiska människa

 19. Såg inte programmet men spontant så måste väl även Carin ha börjat sin karriär med att sy kläder hemma?? Uttalandet saknar logik.

  Kram på dig (läste ditt inlägg om stress och jag känner exakt likadant, är i Sthlm på semester hela helgen och har glömt min handväska hemma…)

 20. “Alltså, Clara Lidström, vilken människa! Så inspirerande och klok och vacker.”

  Skrev jag i min dagbok. Men jag kan väl lika gärna skriva det här också, så inte bara jag får glädje av det! Jag reagerade också över Winthers kommentar, jag förstod inte syftet. Antagligen var det ganska ogenomtänkt. Skönt att höra att få personer håller med om detta.

 21. Jag och min sambo satt också och såg Hype, och jag reagerade också på vad hon sa.Visst är det betydligt roligare med folk som vågar vara unika och sy sina egna kläder eller handla second hand. jag ser inte ner på folk som handlar på hm heller men man vill inte vara en produkt och vara stöpt i samma form som alla andra. och vad vet man egentligen om hur dessa kläder har tillverkats? stackars indier som fått sina liv förstörda efter att ha badat i kemikalier eller små barn som inte går i skolan utan jobbar i nån slavfabrik för att vi i väst ska kunna ha “sexiga kläder” som Karin Winter tycker. nej nog är det tusan så mycket finare med egen gjort eller iallafall återvunna material.Och jag tyckte hon var bra innan men inte nu längre.

 22. so true! tänkte samma sak när jag såg det, man rodnade ! och carin framstod bara som pinsam i sitt försök att bli lite personlig.

 23. Haha, älskar din kommentar!

  Men du, varför har du inga datum på dina inlägg? Det är förvirrande om man varit borta ett tag från din sida

 24. Till Elina: tänk om alla bara försökte ha en “trevlig stämning” hela jävla tiden, vem skulle då få upp ögonen för de stackare som behöver det? Då skulle aldrig barnarbete upphöra bara för att du vill sitta och läsa “trevliga bloggar”. Tänk om du själv var föräldrarlös, fattig och arbetade 14 timmar om dygnet fast du bara var 10 år? Skulle du då inte vilja att dina problem belystes och diskuterades för att din situation skulle bli bättre?

 25. Det är väl bättre att de föräldralösa stackars barnen arbetar med att sy kläder istället för att svälta på sopbergen och/eller gatorna, eller säljer sina kroppar till feta svettiga västerlänningar? Eller? Eller eller?

  Så trist med alla svenniga pk-människor som pratar om saker som de garanterat inte har en aning om. Spekulerar om barnarbete från sina trygga små hus med röda knutar.

  Tahiti förresten?

 26. Kajsa:
  Det verkar som du är självutnämnd expert? Eftersom alla vi andra är “svenniga pk-människor. Och visst är det bättre att sy kläder än att ligga med feta gubbar, men ska vi bara låta det vara så? Låta dem jobba 14 timmar om dygnet utan rast och helt underbetalda? Eftersom de slipper ligga med fetisar? Nä, jag tycker nog att barnen har mer rätt till barndom än så. Och du – det är inte röda knutar. Det är vita.

 27. hej, vill bara tillägga att citatet kommer innan ett klipp om hemsidan etsy.com där vem somhelst kan sy/tillverka sina saker och sälja till dig och mig. detta har inte så mycket med underbetalda barn att göra. kram kram

 28. Hej Clara!
  Är det inte lite farligt att skriva såna här inlägg? Eller, just med tanke på att man med ett sånt här svar på citatet från Karin riskerar att bita sig själv i svansen, eftersom även du, trots alla fina vintageklänningar, ibland också köper kläder tillverkade av samma svettiga asiatiska sömmerskor. Eller? Det är ju en himla balansgång mellan att vara en förebild och att vara fördömande. Eller, det tycker jag själv är svårt när det gäller frågor som rättvis produktion.

  Jag hoppas att du inte tar den här kommentaren som en förolämpning, för det menar jag verkligen inte. Bara som en liten tanke, att vi ska besegra det onda med det goda och inte tvärtom. Kram.