Proteinjuice

frukost-008.JPG

Fredag, åh fredag. Jag kommer ner i ett skinande blankt kök. Igår kväll var det ett bombnedslag men Jakob städade på morgonen innan skolan. Det är det bästa som finns att vakna till. Speciellt om man jobbar i köket. Idag ska jag nämligen kreera recept hela dagen.

Till frukost gjorde jag en protein och vitamindrink. Några morötter kördes i råsaftcentrifugen tillsammans med apelsiner.  Sedan kläckte jag i två råa ägg och rörde om kraftigt. Gott! Äggen märks inte alls i drycken men gör den mycket mer mättande. Testa att blanda ner ett ägg i vanlig smoothie också. Då blir den proteinrik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer på “Proteinjuice”

  1. Hallå där, det var jättelängesen jag var här sist, så massor av härliga inlägg att läsa ikapp!

    Detta låter ju som en jättebra idé som definitivt kommer att testas. Tackar vänligast! 🙂

  2. Går det att göra även om man inte har en råsaftcentrifug? Ser smaskigt ut!

    CLARA: Självklart! Köp färdig morotsjuice och pressa apelsinerna själv

  3. Tack för informationen om äggen. Jag är alltid så skeptisk till att prova. Jag har verkligen snöat in på olika smoothies för tillfället så tipset kunde inte kommit lägligare. 🙂 Trevlig helg!

  4. vill bara varna lite för ämnet avidin som finns i rå äggvita (förstörs vid 60-70 grader), vilket gör att man kan få b-vitaminbrist. dessutom tillgodogör man sej proteinet i ägget sämre när det är rått (tror att man tar upp ca 50% mindre). det är säkert ingen fara att äta ett rått ägg då och då dock… kan man ju använda bara gulan om man vill vara säker.

  5. Gjorde en smoothie med en ägggula idag, den blev jättegod och väldigt krämig. Mums! Tack för tipset och för en fin blogg!