Hos mormor och morfar

stentrask-077.JPG

Jag drog till mormor och morfar i helgen. Precis vad jag behövde.

stentrask-067.JPG

Där är det lite som att var utomlands. Morfar eldar så att det är 27 grader inne.

stentrask-125.JPG

Hela trappen hos mormor är täckt i pärlspont. Och fina gamla foton

stentrask-135.JPG

Den här bilden föreställer deras hus och fotades och färglades under trettiotalet.

stentrask-133.JPG

Gammal symaskin som jag lekte med som liten

stentrask-101.JPG

Utsikten från sovrumsfönstret. Perfekt skid- och skoterväder.

stentrask-103.JPG

Sybehör i linneskåpet

stentrask-154.JPG

Den gamla lavoaren

stentrask-198.JPG

Och så Melker på sin Morjärvsfilt. Den väger ett ton och värmer som en brasa.

Nu har vi kommit hem igen och sitter och huttrar. Här är det bara femton grader. Blir till att elda hela natten.

Det har betytt så mycket för mig att vara hos mormor och morfar, här berättar jag mer om det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Hos mormor och morfar”

 1. Hej Clara. Jag undrar lite varifrån ni köpte Melker? Jag ser ofta ganska många likheter med min egen gårdshund, den där blicken han har på bilden till exempel – den känner jag väl igen 🙂 Hoppas du inte tycker det är en för närgången fråga. Kram!

  CLARA: Ingen fara alls. Vi köpte den i Timrå. Hos en förstagångsuppfödare

 2. Hej Jag är en liten jultokig tant som undrar om din jultidning kan köpas fortfarande.Jag är lite seg, men i alla fall. Hur gör jag i så fall.
  Kram på dig Pia
  Ps du tar underbara bilder…

  CLARA: Tack 🙂 Det går fint. Maila receptionen@folkbladet.nu

 3. Hihi jag har också varit i en annan värld och vilat upp mig i helgen, fast hos mina föräldrar. Du verkar precis som jag ha haft det hur skönt som helst! 🙂

 4. Ha! Vad roligt att du nämner Morjärvsfilten, jag är nämligen från Morjärv 🙂 Det knasiga är att jag inte ens äger en sån filt och nu har spinneriet tyvärr lagt ner..

 5. Hej Clara.
  Jag tänkte bara hojta till lite och säga att jag nu idag blev så otroligt baksugen och bestämde mig då för att göra ett grekiskt lantbröd med oliver i, som fick jäsa länge. När jag var klar med det så ville jag liksom inte sluta baka, så jag sökte på recept på piroger och såg att du hade gjort ett underbart recept på piroger med spenat och fetaost (http://www.folkbladet.nu/?p=106466). Såna fick det bli, dock med en mjuk brödliknande deg, riktigt gott blev det och jag tackar dig för det fantastiska släng-ihop-receptet som jag nu utvecklade själv med soltorkade tomater och svarta oliver 🙂
  Tack för en underbar blogg!
  CLARA: Vad fantastiskt! Tack!