Hunden Melker ligger och vilar på soffan. amerikanska-pankakor-072.JPG

Pannkakor till frukost. Jag älskar helgmornar. Att bara ta det lugnt och umgås. Jag gillar att stiga upp vid åttatiden. Men Jakob är alltid uppe före sju. Men det är faktiskt lite väl hardcore för mig. Melker som är en sömntuta sover gärna till klockan tio

 Glasburk med hallonsylt. amerikanska-pankakor-046.JPG

Igår kväll var jag sugen på att pyssla. Så då kokade jag hallonsylt. Har frysen full efter att jag i somras plockade över 20 liter.

En trave tjocka små pannkakor på rödrutig duk. amerikanska-pankakor-064.JPG

I morse bestämde jag mig därför för att göra amerikanska pannkakor till frukost. Så att vi fick äta av sylten.

Amerikansk pannkaka med gräde och hallonsylt. amerikanska-pankakor-062.JPG

 

Amerikanska pannkakor är superlätta att göra.

Mycket lättare och snabbare än den svenska sorten. Och så smakar de nam nam.

Den här smeten räcker till ca 20 små pannkakor, med diametern 10 centimeter

Så gör du amerikanska pannkakor:

Blanda ner 3 dl vetemjöl med 1 ½ tsk bakpulver, 1krm salt och 1 tsk strösocker.

Rör om och häll sedan ner tre deciliter mjölk, helst standarsmjölk.

Rör tills smeten blir slät.

Vispa ner två ägg och två matskedar smält smör.

Grädda omedelbart, på medelvärme på spisen.

Låt en matsked smör smälta i pannan, det räcker till hela smeten.

Stjälp upp på ett fat och servera på amerikanskt vis med lönnsirap eller gör som jag och ät med grädde och sylt.

Enkla varianter på den här smeten ger toppengoda desserter, kolla här!