Amerikanska pannkakor

amerikans-pannkaka2.jpg
amerikans-pannkaka.jpg

Jag har gjort Amerikanska pannkakor. De är tjockare än den svenska motsvarigheten – och åh så goda! Gör dem inte för stora bara. 10 -15 cm i diameter är idealiskt.

Jag la pepparkaksformar i stekpannan och gjorde dem hjärtformade, men självklart kan man hoppa över det steget. Receptet går att variera i all oändlighet. Släng ner ananas, bananskivor eller varför inte några matskedar kakao i pannkakasmeten så kan man äta den som efterrätt. Nygräddade och fortfarande lite varma, med smältande gräddglass är hur gott som helst.

Den här smeten räcker till ca 20 små pannkakor, med diametern 10 centimeter

Blanda ner 3 dl vetemjöl med 1 ½ tsk bakpulver, 1krm salt och 1 tsk strösocker. Rör om och häll sedan ner tre deciliter mjölk, helst standarsmjölk. Rör tills smeten blir slät. Vispa ner två ägg och två matskedar smält smör.

Grädda omedelbart, på medelvärme på spisen. Låt en matsked smör smälta i pannan, det räcker till hela smeten. Stjälp upp på ett fat och servera på amerikanskt vis med lönnsirap eller gör som jag och släng på några nävar blåbär och pudra över lite socker.

Fixa en festlig pannkakstårta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 kommentarer på “Amerikanska pannkakor”

 1. emils vän från usa var och hälsade på i somras och då skulle han också göra amerikanska pannkakor….. det var 10 ägg i och han sa att det skulle vara 1 dl bakpulver i, haha! men vi stoppade honom! magen skulle ju typ sprängas!

 2. Maple syrup and Pecan nuts with American pancakes is the best.

  If you feel like doing it the quick way there’s always instant mix, just add water.
  It’s actually nicer, believe it or not.

 3. Det är så mysigt att äta amerikanska pannkakor när man sovit över med sina vänner. Man sitter och lyssnar på regnsmattret och steker pannkakor på löpande band! 🙂

 4. halloj fröken..
  måste bara säga att jag älskar att kika in på din blogg..det är alltid så snygga bilder, du har snygga kläder o du skriver väldigt bra…du är en riktig inspirationskälla!!=) hoppas du har kul på blog awards!!
  kika gärna förbi min blogg om du har lust..
  tjing

 5. Hej, hoppas du har haft en underbar dag! Shit vad goda dom ser ut, det måste jag testa.

  Jag har ett bra sajttips till dig: http://www.mylinkmap.com – Här kan man enkelt och snabbt bygga upp sin egen startsida med logotyper som är klickbara till de sajter man vill ha med. Man får på så sätt en väldigt bra och snygg struktur över sina länkar/bokmärken.

  Ha det så bra!

 6. Hej Clara! jag heter själv Lidström i efternamn och pappa kommer från västerbotten… svindlande likt.. bra blogg!

 7. Min mamma brukar göra sådana amerikansa plättar som innehåller fil eller surmjölk och så skulle man visst sätta i soda istället för bakpulver. De blir välidgt tjocka och fluffiga och är jättegott.

 8. Befinner mig för tillfället på college i USA och i matsalen kan vi äta blåbärspannkakor till frukost varje dag om vi vill, men jag måste säga att dina ser tio gånger finare ut!

 9. Ah, vad smart med pepparkaksformar! Annars blir de ju så tråkiga och utflytna (Utflötna??:D) måste testa med former!