Så blir pannkakor till en tårta

Småbröder med mjölk, mjöl och pannkaksmetens bunke på bordet.

Pannkakor och plättar är en lysande bas till en tårta. Idag är ju Bertils födelsedag. Men eftersom vi fortfarande är hemma sjuka försöker vi hitta på lite roliga stillsamma saker att sysselsätta oss med. Som att göra just pannkakstårta!

Till en pannkakstårta behövs pannkakor, grädde och sylt och gärna barn som hjälper till att baka den.
En liten pannkakstårta gör man förstås av plättar varvat med sylt och grädde - plättårta!

Bertil gjorde smeten (med lite assistans) och jag stekte och sedan la vi ihop travar med grädde, sylt och bär. Fler än ett ljus gick inte ner i tårtan även om födelsedagsbarnet är fyra

Sedan spårade önskemålen ur litegrann så då blev det tomtebloss och Sjörövarfabbe på högsta volym och Folke gjorde sin pannkakspremiär och Melker snodde i ett obevakat ögonblick åt sig en halv trave. Nu ska jag bara ta itu med disken för sånt befattar sig inte fyraåringen med tyvärr.

Ljuvliga amerikanska pannkakor med blåbär

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “Så blir pannkakor till en tårta”

 1. Tycker det är så kul att se hur olika men söta dina barn är! Längtar extra mycket efter lillasyskonet nu! <3

  1. Lillasyskonet om ligger i min mage alltså. Såg väldigt ut det jag skrev…

 2. Alltså Folke är så himla fin på varje bild. Speciellt med det där lilla rufsat bak i håret <3

 3. Vilken fin fyraårsdag! Kommer ihåg att jag fick ett stort A4-vykort med “Pettson och Findus gör pannkakstårta” när jag fyllde fyra år från min faster på posten och jag ville så gärna göra en sådan själv. Men vilken tur för Bertil att han fick massa små tårtor istället för ett vykort. 🙂
  Grattis och hurra hurra för Bertil!!

 4. Så fort tiden går! Förstår ju att framför allt du som mamma säkert känner så men även en annan som följt dig långt innan du fick Bertil känner ju ett sus i magen när man tänker på att det var hela fyra år sedan!

  atilio.blogg.se

 5. Dina barn har ofta så fina och färgglada kläder! Kan inte du göra ett inspirationsinlägg med favoritkläder till barnen? Kul att se lite annat än randiga bodys.
  Kram och tack för en fin och välgjord och proffsig blogg!

 6. Grattis till Bertil! Jag kollade först bara lite snabbt på första bilden och då såg Bertil och Folke ut att vara utklädda till Emil och Pippi (stolen blev flätor). <3

 7. Åh, en sån kofta som Folke har har mina 3 tjejer nött på i strl 62, stickad av mormor från Skellefteå. Mönsterstickning kanske är poppis i krokarna?!

 8. Du tar så oerhört fina foton Clara – skickligt och känsligt! (och att orka det – och plättar – när man är hängig – imponerande!)Tack för generositeten att visa dem!
  Har du dina fototips samlade någonstans nu – jag minns att du hade lite sånt i din gamla blogg. Kan du råda en kvinna med teknikskräck som tror att “jag aldrig kommer att (våga)lära mig kameran” hur man ska attackera det problemet? Har för mig att du skrivit lite om sånt också förut… Jag vill liksom bara att det tekniska ska funka så att jag får ta mina bilder. Hur har du jobbat med din fotoutveckling? Om du vill och orkar vore det jättespännande med ett inlägg om det, jag har t ex sett att du nyligen investerat i något extra ljus, väl?
  Kram, krya på er helt och hållet!

 9. Underbart inlägg, både bilder o text! Era barn kan skatta sig lyckliga över att ha er som föräldrar.

 10. Älskar humorn i sista stycket, kan verkligen se scenariot i mitt huvud när allt händer samtidigt, få mig att garva högt!! 😀 Mer sånt! 😀 Och sista meningen <3 <3

 11. Alltså blicken på den minsta 🙂 undrar vad sjutton de tror att ett tomtebloss är egentligen – det måste vara hur obegripligt som helst för dem! De är så söta tillsammans, storebror & lillebror 🙂