mer-koksrenovering-och-sommarbilder-078.JPG

Äntligen har jag tagit mig i kragen och byggt mig pallkragar att odla grönsaker i.  Jag odlar i pallkragar i Ă„r eftersom jag inte har ork att rensa att ogrĂ€s i landet. Det blir sĂ„ hopplöst mycket.

mer-koksrenovering-och-sommarbilder-079.jpg

Jag köpte 5 meter plank pĂ„ brĂ€dgĂ„rden och en hel massa vinkeljĂ€rn.  Inte tryckimpregnerat virke eftersom jag ska odla grönsaker som jag inte vill riskera att fĂ„ tryckimpregnerat i. Sedan sĂ„gade jag och mĂ€tte efter nĂ„gra fönster jag köpt begagnade. Slutligen skruvade jag ihop hela rasket. Med en skruvdragare – bekvĂ€m som jag Ă€r

mer-koksrenovering-och-sommarbilder-082.JPG

NĂ€r jag valt ut ett bra och soligt stĂ€lle för kragarna tĂ€ckte jag botten med en markduk. Som inte slĂ€pper igenom ogrĂ€s men slĂ€pper ut vatten. Jag hĂ€ftade fast den med min bĂ€sta kompis – hĂ€ftpistolen!

mer-koksrenovering-och-sommarbilder-086.JPG

Sedan fyllde jag den med jord och planterade.

arets-forsta-bad-074.JPG

Morötter, sockerÀrtor, dill, persilja, rÀdisor och massor av salladssorter.

arets-forsta-bad-064.JPG

Med fönsterna pÄ hÄller jorden en högre temperatur och vÀxandet gÄr förhoppningsvis lite snabbare. Och för att ytterligare vÀrma upp har jag smugit ner nÄgra stenblock i lÄdan. Som gör att vÀrmen hÄlls kvar lÀngre under natten. Min förhoppning Àr att brÀdorna snart ska vara sÄdÀr vackert grÄ som de blir av att stÄ ute. JÀdrar i min lÄda vad nöjd man blir nÀr man gör nÄgonting sjÀlv med hÀnderna.

Äntligen har jag sĂ„tt i pallkragarna!

Kolla hÀr fÄr du se mer av mitt trÀdgÄrdsliv och hÀr har jag samlat inlÀgg med bilder frÄn vÄrt jordbruk.