Mormor Ruts chokladsnittar

Färglad kakburk med öppet lock och chokladsnittar i. tradgardsfix-099.JPG

Jag tycker att småkakor är självskrivet på sommaren. Till saft och picknickkorgar. Dessa ljuvliga chokladkakor är ett recept från mormor så jag kallar dem Ruts Chokladsnitt.

 Kakburk med chokladkakor/chokladsnittar i. tradgardsfjix-097.JPG

Du behöver:

200 gram smör

2 dl strösocker

5 dl vetemjöl

4 msk kakao

1 tsk bakpulver

1 ägg till pensling

Pärlsocker

Så bakar du chokladsnittarna:

Låt smöret stå framme en halvtimme och bli rumstempererat.

Blanda alla ingredienser till en smidig deg.

Dela degen i fem delar och forma varje till en rulle och lägg på en plåt med papper.

Tryck ut rullen lätt och pensla med ägg och strö över pärlsocker.

Grädda i 15-20 min på 175 grader. Skär i snitt när kakan fortfarande är varm.

Låt kallna och lägg sedan i en vacker burk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “Mormor Ruts chokladsnittar”

  1. Min farmor gör ljuvliga sådana (mina favoriter när jag var liten) men hon hackar mandel på också, mycket gott!

  2. Håller med om att det ska finnas småkakor på sommaren, då smakar de godast. Jag brukar ha sirap i mina chokladbröd (som jag kallar dem) då blir de sega och underbart goda! 🙂

    CLARA: Vilket bra tips!

  3. Mina favoritkakor! Jag väljer alltid dem när mamma frågar vad hon ska baka till min födelsedag. Jag väljer chokladsnitt och min syster väljer brysselkex 🙂
    Linnéa

  4. Märtas skurna chokladkakor tror det kakorna heter om man tittar i Sju sorters kakor.

    Det bästa med småkakor är att det blir många kakor på liten deg!

    När jag bakar dem brukar jag vräka på med pärlsocker!

  5. Ett fint fint recept, men har du inte glömt ett ägg i smeten också. För ack vad smulig den är nu! Så jag ploppar i ett ägg också. Hade bra!

    CLARA: Nej inget ägg i min smet

  6. Mmm…de är så goda de småkakorna :)Om du har lust så prova att ha i en nypa salt, det fungerar så bra med just choklad 🙂

  7. Hei Clara,
    jeg tror det er noe feil med denne oppskriften. Deigen ble veldig tørr. Jeg ser at du har nesten samme oppskrift andre steder på bloggen din, og der er egget i deigen (ikke til pensling). Så jeg tror det mangler et egg i deigen!
    Kakene ble jo kjempegode og ble spist opp før de var kalde, men deigen var altså litt vanskelig å jobbe med.
    Takk for en virkelig fin blogg! Gleder meg til din midtsommerfeiring – dette er jo dere svensker mye bedre på enn oss norrbaggar!