Som ett änglaspel i hjärtat

Jag längtar så jag nästan dör efter bleka vintermornar

Efter att kika ut på vägen och se plogbilen skotta

Efter att bjuda vännerna på glöggfika. Tända islyktor och elda i öppenspisen. Det är ingen jobbig längtan. Det är en skön längtan. En hoppfull längtan. Som ett plingande änglaspel i hjärtat. Himlarns vilken smörig liknelse, fast sann.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27 kommentarer på “Som ett änglaspel i hjärtat”

 1. Vet du vad? Jag brukar förakta den långa vintern här uppe i Västerbotten men nu efter allt inom politiken och SD och alliansen och blablabla längtar jag efter att något ska vara som vanligt. Tryggt. Jag längtar efter “snökaos” i södra Sverige medans plogbilarna håller vägarna snöfria häruppe, kyliga nätter när man behöver två filtar ovanpå täcket. Cykla hem i -25 och sedan elda i öppna spisen medans tårna långsamt värms upp. Sådant brukar jag hata men nu längtar jag lite.
  vet
  Det kanske beror på dig också, jag börjar förstå att man måste omfamna vintrarna här och se det fina i dem. För att överleva.

 2. Jag brukade också älska vintern. Tills förra vintern kom och jag inte kom hem på en vecka. Jag kan bara vara glad att jag hade någonstans att ta vägen.
  Förra vintern gick jag också upp ca 20kilo för att jag inte kunde vara ute och röra på mig för att man var insnöad större delen av tiden och hade kämpigt nog att komma till jobbet. Så jag säger nej till vinter i Stockholm, men annars kan det vara himla mysigt! 🙂

 3. Jag längtar nog inte till vintern riktigt än, mer till murriga hösten med sprakande färger, massa tända ljus och mysiga halloweenfilmer på tv ^^

 4. Åh, änglaspel, det är något av det vackraste som finns! Tyvärr är det bara jag i min familj som gillar det, mamma tänder ljusen men då plockar hon bort pling-pinnarna 🙁

 5. Vi kan bilda klubb! Jag satte nästan på en julskiva imorse. Och inte nästan utan helt säkert surfade jag runt och kikade på julpynt 🙂 Fast först ska jag njuta av hösten.

 6. Älskar ljusen i husens fönster som
  ritar små rektanglar på marken utanför
  Älskar värmen när den smeker
  rosig hud och värmer tår

  Liten höst-/vinterdikt jag skrev förra året som jag kom att tänka på när jag såg dina bilder, var bara tvungen att posta. 🙂

 7. Jag blev så inspirerad av det du skrev i ett tidigare inlägg om att älska vintern, för annars står man inte ut. Jag hatar egentligen vintern. Kylan, mörkret. Men jag vill inte förlora halva året och i förlängningen halva livet på en årstid jag inte tycker om. Så jag har ändrat mig. Jag tycker om vintern nu. Jag har fantastiska vinterkläder som nästan är finare än mina sommarkläder, jag peppar för glögg, snö, gnistrande vintersol och mustiga grytor hemma bland levande ljus. Tack för en fantastisk blogg!

 8. Åh, jag känner precis likadant kära Clara. Du är så bra på att sätta ord på sådana här känslor. Det är precis så här jag också känner inför vintern.
  Kram! /Cecilia

 9. Jag är inget fan direkt utav just julen men jag känner samma längtan efter vintern. Faktum är att jag alltid drömmer mig bort till årstiden som väntar när man är mitt uppe i den som är – konstigt, inte sant? Tror faktiskt inte att jag är ensam om det.

  Hur som helst är jag väldigt tacksam över att få bo i Sverige med så pass varierande klimat som vi har. Det är underbart och alla årstider uppskattar jag lika mycket, fast på olika sätt! Hoppas du hade det fint nere i Jönköping i helgen. Bilderna från bröllopet såg åtminstone väldigt vackra ut!

 10. Fick en tanke härom dagen. Insåg hur fantastiskt det är att ha våra olika årstider. Man lär sig att uppskatta varje säsong och den underbara förväntan inför nästkommande. Jag tror dessutom att vi närmar oss naturen och universum då vi inser att vi är en del i jordens varv runt solen. Till saken: Jag längtar också vintermys!

 11. Vi är inga julälskare, jag och maken, men vi har en fin tradition. På vintersolståndet åker vi ut till landstället i skärgården. Har vi tur får vi hacka upp en vak och ställa marschallerna i snön på bryggan men öppet vatten och snöfritt funkar också, huvudsaken är att det är mörkt! Sedan eldar vi i bastun och sitter därinne i mörkret, värmen och fukten tills vi inte står ut längre, och då går vi ångande ut i mörkret och badar. Repeat until satisfied. Helt underbart fantastiskt, och går absolut inte att få till under sommarhalvåret.

 12. åh kära hjärtanes vad fint! om det bara var snö och aldrig regn och slask så hade jag längtat betydligt mer. fast innan var jag helt ångestfylld av att det blir mörkare. men nu så ser jag dina bilder och det är ju faktiskt rätt mysigt och väldigt fint. det kanske inte blir en så jobbig vinter ändå!

 13. Så fint att du lyfter fram det positiva med denna mörka årstid! Vintern kan ju verkligen vara otroligt vacker och mysig inte bara kall och deprimerande. Men denna vinter och jul längtar jag verkligen efter, kommer bebis i december! Så mysigt att följa din graviditet när man själv går med svällande mage. Kram!

 14. Älskar också vintern. Saknar den svenska vintern så sjukt mycket här i Italien! Vad är lite snöslask och dimma mot den mörka, iskalla och gnistrande vintervita norrbottniska vintern? Det går helt enkelt inte att jämföra. Ahh.

  Älskar förresten din blogg också, superinspirerande! Tack för det.

 15. Åh, jag fick ett riktigt sug i hjärtat av dina ord!
  Ljudet av en swoschande plogbil och en skrapande traktor, det är nog mitt bästa sätt att vakna. I mitt barnrum hemma brukade jag bli väckt av saftblandarnas ljus som for runt mot mitt snedtak när plogbilen kom runt hörnet vid lekparken. Det var nästan alltid pappa som körde och vi vinkade till varandra från fönstret.

  Herregud vad jag längtar till det ljudet. Måste ringa pappa nu, fast vi pratade nyss. Tack!

 16. älskade verkligen detta inlägget! Måste också kommentera att jag gillade benämningen plogbil! 🙂

 17. …dom bilderna får mig verkligen att längta tillbaka till barndomens vintrar upp hos mormor och morfar på Holmön, Vindeln… det är liksom inte riktigt samma känsla här i Skåne om man säger så.

  Vilken fantastisk blogg du har! Jag har lagt till den i mina favoriter!

  Kram, kram

 18. Alltså. Jag satt precis och pratade om hur mycket jag längtar till jul och vinter med min vän. så att det riktigt kittlar i nerverna. Jag vill vakna på morgonen och se att det snöar utanför fönstret. Knarriga promenader i iskall vintersnö. Mörkt mörkt mörkt och stjärnor och tända ljus.