Förvandling av ett skåp

Igår fick jag ett pysselryck. Detta murriga skåp har länge stått oanvänt och då jag behöver en garderob till sovrummet tog jag med liv och lust tag i uppdraget: förvandla det tråkiga skåpet. Tidsåtgång 2 timmar. Kostnad 0 kronor (för att jag använde restmaterial från tidigare renoveringar) men den faktiska kostnaden om man ska köpa materialet nytt ligger på ca 150 kronor.

Jag torkade av skåpet och plockade fram pensel och vanlig vit väggfärg. Lackfärg är överflödigt om man inte är emot att resultatet blir lite shabby. Sedan slabbade på två lager. När det torkat putsade jag av färgen här och där med ett sandpapper. Så att träet slog igenom och effekten blev ännu lite mer shabby.Sedan grävde jag fram några fina scrapbook-papper jag hade hemma. Köpta på en konstnärsshop. Skräddade till dem i lagom stora bitar med hjälp av en mattkniv.Och tapetserade sedan speglarna i skåpdörren med dessa bitar. Det var himla enkelt. Jag penslade först speglarna med tapetklister, och sedan pappret för att vara säker på att klister verkligen hamnade överallt. Sedan tapetserade jag och slätade ut luftbubblorna med en trasa.När tapetklistret torkat kånkade vi upp skåpet till sovrummet. Så här blev resultatet!Det fick en tjusig hedersplats och stylades med vår gamla (fullt fungerande) radio och lite annat piff och pynt. Jag blev riktigt nöjd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

45 kommentarer på “Förvandling av ett skåp”

 1. Å så fint. jag blir så pysselsugen när jag ser dina fina saker. Jag hoppas att du kommer ut med en bok snart, för tidningarna har jag inte lyckats få tag i. Du inspirerar så många och så mycket. Hoppas allt är bra med bebisen. Vill du ha tips på vad bebisen och du behöver så kan du bara fråga. 😉

 2. nämen skåpet var ju fint som det var! Dock blev fint med scrapbookingpapper..

  Tänk vad antikrundan kommer att slita sitt hår över 2010-talets shabby chick-mani om 50 år. All allmoge och hederligt 1700/1800tal förstör vi.

  1. Ash! Jag tycker att det är bättre att man gör om sakerna så att man använder dem istället för att bevara dem men gömmer undan dem för att man inte trivs med sakerna. Fast jag håller med, riktigt gamla saker från 1800-talet och äldre är det lite synd att man gör om.

  2. Fast finns det verkligen ett egenvärde i att bevara gamla grejer? Jag tycker att förändringar är de intressanta, de säger något om hur samhället har förändrats och berättar en historia i sig.

 3. åh jag vill också ha en sån radio! Jag tänkte på det massor förut. Och så i somras när vi var på vårt landställe så låg en hel hög utrensade saker på backen efter att min gammelfasters man hade rensat. Bland annat tre stycken jättefina radioapparater, och alla fungerade! Vi skulle bara fiska först, sen skulle jag ta dem…. och när jag kom tillbaka hade det ösregnat så oerhört att de var förstörda. ÅÅÅH!

 4. Supersnyggt!
  Jag fick en liknande idé för ett tag sen och tapetserade en bokhylla med gamla serietidningar. Dagen efter upptäckte jag att min 3-åring har varit där och målat skägg på flera personer! Skit också:(
  Men din var finare iallafall:)

 5. så fint det blev!
  den där “tavlan” på den näst sista bilden, men luktärt på, var har du hittat den? säkert på en loppis, men jag bara tänkte om man kunde köpa liknande begagnat i någon affär. har länge letat efter något liknande!

 6. Vilka snygga papper! Du har inte mojligtvis lust att beratta marke/namn/affar? Skulle garna vilja inhandla nagra sana sjalv!

 7. fy sjutton vad bra du är! har du alltid genomfört så många idéer av dem du kommer på? det finns så mycket man vill tycker man som aldrig går igenom; det kanske är bra att börja ladda vapnet och skjuta.

 8. Ruggigt fint och väldigt inspirerande!

  Din blogg föll bort från mina bokmärken för en tid sedan, och för några dagar sedan fick jag “upptäcka” dig på nytt. Nu är jag inne i något man kan likna en “nykär” känsla till din blogg och klickar flera gånger per dag för att se om du uppdaterat.
  Trots att du aldrig riktigt varit borta har jag saknat dig, och det känns bra att “du är tillbaka” 😉

 9. SÅ SNYGGT! Det här kan va det finaste du gjort (av det jag sett)! Såna där papper alltså! Du är ju så kreativ och påhittiga så man smäller av! WOW! =)

 10. Resultatet blev vansinnigt snyggt, Clara! Scrapbookingpapper är himla bra att ha hemma, man kan använda dem till så mycket, – och det för billiga pengar.

 11. Finfinfint, verkligen! Men, är det en sån där läskig muskelmänniska ni har där bredvid? Otäckt isånnafall!

 12. Gud så fint det blev och passar verkligen in i rummet!
  Det är så underbart när man får sådana pysselkickar,
  och faktiskt hinner göra klart de man fick inspiration till.

  För mig blir det lätt så att jag får inspiration att göra något,
  men om det tar mer än en dag så är oftast inspirationen borta…
  Så därför älskar jag dagarna när den infinner sig <3

  Tack för att du inspirerar & är så färgglad Clara*
  ~Det värmer enda in i hjärtat~

 13. Alldeles förträffligt! Nu får jag inspirationspysselryck men vet inte om jag för tillfället har några möbler som tål att jag går loss på dem..

 14. Fantastiskt fin förvandling! Jag blir sugen på att testa nåt sånt! Gillar verkligen din blogg!!! Tack! Matilda

 15. Åh, vad fint!!
  Vart kommer klockan från? Eller vet du vart man skulle kunna hitta en? 🙂
  Kram!

  1. Min är från en släkting (tant märta) men testa loppis. har sett liknande i inredningsbutiker också