Igår fick jag ett pysselryck. Detta murriga skåp har länge stått oanvänt och då jag behöver en garderob till sovrummet tog jag med liv och lust tag i uppdraget: förvandla det tråkiga skåpet. Tidsåtgång 2 timmar. Kostnad 0 kronor (för att jag använde restmaterial från tidigare renoveringar) men den faktiska kostnaden om man ska köpa materialet nytt ligger på ca 150 kronor.

Jag torkade av skåpet och plockade fram pensel och vanlig vit väggfärg. Lackfärg är överflödigt om man inte är emot att resultatet blir lite shabby. Sedan slabbade på två lager. När det torkat putsade jag av färgen här och där med ett sandpapper. Så att träet slog igenom och effekten blev ännu lite mer shabby.Sedan grävde jag fram några fina scrapbook-papper jag hade hemma. Köpta på en konstnärsshop. Skräddade till dem i lagom stora bitar med hjälp av en mattkniv.Och tapetserade sedan speglarna i skåpdörren med dessa bitar. Det var himla enkelt. Jag penslade först speglarna med tapetklister, och sedan pappret för att vara säker på att klister verkligen hamnade överallt. Sedan tapetserade jag och slätade ut luftbubblorna med en trasa.När tapetklistret torkat kånkade vi upp skåpet till sovrummet. Så här blev resultatet!Det fick en tjusig hedersplats och stylades med vår gamla (fullt fungerande) radio och lite annat piff och pynt. Jag blev riktigt nöjd.