Godiskransen

Kransar är himla fint – jag gillar både traditionella och mer kitschiga varianter som den här. (Ni som köpte min jultidning förra året känner igen bilden) Jag gjorde kransen av en frigolitstomme jag köpt på hobbyaffären. Ett kilo godisar fick sätta livet till när jag fäste dem i kransen med en knappnål vardera. Slutligen band jag ett presentsnöre kring kransen och hängde upp den. Tjopp. Tjopp. Tjopp. KLART!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

36 kommentarer på “Godiskransen”

 1. Hade jag haft en sådan hemma hade den varit uppäten på max en vecka. Det hade bara legat lite utspottade knappnålar lite här och var:)

 2. Man kan ju limma fast med en limpistol så är de svåra att äta upp. Åh vilken kul idé. Jag vill göra en annorlunda julkrans i år. Kanske ska bli godisinspirerad 😉

   1. jaha okej 😉 hmmm. undrar om man kan använda sig av polkagrisar och hänga ut kransen. jag är såååå sugen. blir nog kranstillverkning imorgon 😀

    1. det kan vara lite lurigt utomhus om du inte har minus och torrt ute. Regnar det kanske polkan smälter ner och blir förstörd. men hänger kransen under tak så går det nog bättre!

     1. kranser hänger under tak men det blåser rejält här nere i Varberg. Lite besviken att jag inte kan göra en godiskrans. vill ha något annorlunda i år 😉 förslag? tänkte mig att ha skumtomtar annars 🙂

     2. det kan bli jättefint om man väljer karameller med papper på! Det glansiga pappret gör det ännu juligare 🙂

 3. haha, vilken strålande idé!!! fast hade jag gjort en så hade den inte fått vara ifred för mina söta små yrväder!…..:-)

 4. hej clara!
  jag tänkte höra med dig om du råkar ha någe recept på julgodis för diabetiker? (passande fråga med tanke på kransen.. ehrm) jag tänkte nämligen försöka baka något till min lilla farmor i julklapp. och grattis till den du har i magen förresten! det gjorde ni bra!

 5. Vilken annorlunda och rolig krans!! Jag såg massa olika frigolitgrejer (kransar, hjärtna, bollar m.m) på Panduro idag så nu går hjärnan på högvarv av alla idéer på godisprydda saker jag ska göra. 🙂

 6. Vilken underbar idé!
  Vart helt mållös när jag såg den här. Å det är ju en himla tur att jag inte gillar just det här godiset… Fast det var himla snyggt att se på!

 7. Åh! Vilken fantastisk idé!

  Nog för att godis ofta innehåller mycket konserveringsmedel och annat man inte vill veta men jag undrar om du vet om kransen håller sig inomhus utan att det börjar växa andra (ovälkomna) saker på den? 🙂

   1. Perfekt! Förresten, var har du köpt frigolitstommen? Ringde till konstnärsshoppen här i Umeå men de hade bara halvklara kransar, blir ju helt galen och vill göra en krans nu, nu, nu! Att vänta på en beställning hos Panduro känns som en mindre evighet när man är en rastlös själ.

 8. Jag skulle aldrig kunna låta bli att äta på den där kransen! Till skillnad från dig Clara, så gillar jag verkligen punschpraliner… 😉