Sockerlådan

En av mina favoritmöbler här hemma är en byrå gjord av en gammal sockerlåda.  Själva lådan är stommen och sedan har en annan sockerlåda sågats sönder till byrålådor. Som knoppar används den typ av porslinspluttar man hade när man drog el förr i tiden. Hela bygget har säkert en 60 år på nacken. Återbruk i dess rätta bemärkelse!

Tips -pimpa tråkig byrå med tapet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

28 kommentarer på “Sockerlådan”

 1. Den var jättefin! Det är så kul att se hur man kan ta vara på saker och få en snygg möbel som troligen kommer hålla 60 år till! Jag ska nog läsa recycle design sen när vi får välja kurser i skolan!

 2. Jättefin låda. Gillar på ett sätt hur det var förr. Man tog det man hade och gjorde det man behövde. Dina moss ljusstakar är också superfina.

 3. Jag har gjort om en gammal sockerlåda till ett vinställ (som nu är fyllt av glöggflaskor) Ovanpå kan man då ha en hängväxt, ett kort eller en prynad. Mycket användbar sak som man kan göra mycket roligt med. Varför inte skruva upp på väggen som hylla om man har en mindre varriant av sockerlåda? Det är kul att dessa kommit tillbaka och blivit så populära. Leta i bodar och på vindar gott folk!!

  (Tack Clara för en trevlig blogg btw!!!! )

 4. Hej ! Ja nu förstår jag allt att det dära är din stora favorit möbel =) den var ju hur fin och frän som hellst ! Aldrig sett nåt liknande 😀 och vilken smart ide 😀

 5. Jag vet inte riktigt vad en sockerlåda är..kanske är det samma som den hylltyp jag tänker på, kanske inte. Men den typen av hylla som hängde under skåpen i köket förr, och som hade små utdragbara glaslådor i (för socker, mjöl etc), vissa av de hyllorna fungerar utmärkt som cd-ställ har jag upptäckt. Hade turen att hitta ett med hela tre rader på en auktion, och mamma ville ha glaslådorna och jag tog själva hyllan. Perfekt! 🙂

 6. Clara, ditt hem är fullkomligt underbart.
  Jag fick kika länge, och anstränga mig för att se om den här bilden var tagen på dockskåpsmöbler, eller ej.
  SÅ härligt!

  Jag vill också bo i ett dockskåp!

 7. Inte konstigt ja inte sett noe liknande förrut! har alltid funderat på vart den kom ifrån o knopparna va ju inte lite kluriga heller! Def en av mina favos från ditt hem förutom köket och de 2 andra skåpen också förstås ett du satte scrapbook klipp på (fast ja gillade det rätt bra redan innan) o så det vita gigantiska linneskåpet förstås.

 8. Har nu testat ditt filmjölksbröd. Herregud vad enkelt o smidigt det var. Blanda i grahamsmjöl samt linfrön. Det var många positiva komplimanger ang brödet från fikagästerna!

 9. Åh, så fint!
  är det ett tyg eller en tapet i bakgrunden (den med ramarna), vart kommer den ifrån?
  Tack för en toppenblogg!

 10. Vilken fin bild! Jag sticker in huvudet här då och då, men alldeles för sällan… Åh, jag blir helt inspirerad av din blogg! Måste verkligen bli bättre på att titta in här…

 11. Ah- så snygg byrå!!

  shit- jag har just börjat hitta in på din blogg efter att ha hört om dig väldans länge. Men jag känner genast att det är en dangerous area- habegäret kommer kunna ta över mig! men måste bara säga att jag är glad att du finns där ute. du verkar schysst! å så skönt med någon som visar att kristna också kan vara feminister å går emot fördomsprofilen som ändå ganska många fortfarande har tror jag.

  jag paxar att ge dig stridsvagnen i julklapp!

 12. Vilket kul sammanträffande! Min favorit sak hemma är en gammal sockerlåda som jag fyndade uppe på min vind för ett tag sedan.