Att se fram emot

Den här årstiden är perfekt för att planera trädgård. Gott om tid att tänka och hinna tänka om. Själv sitter jag med skissblock och funderar. Hade aldrig någonsin trott att jag skulle bli intresserad av trädgårdsarbete men saker förändras när man skaffar hus. Tyvärr har vi ingen härligt uppvuxen gammal trädgård att matcha vårt fina hus med. Så jag gör mitt bästa för att skapa en. Bland annat genom att bygga “väggar” i trädgården och skapa rumskänsla med träd och häckar. Dessutom planerar jag uteplatser och letar roliga loppismöbler för ändamålet. Har man en stor tomt kan man ha många olika sittplatser att flytta runt mellan under dagen.

Var på en loppis i förrgår och passerade ett tomatrött litet trädgårdsbord för 60 kronor. Just då tänkte jag bara att det var fint men senare på en färgaffär plockade jag åt mig Beckers katalog med färgglatt målade utemöbler. Läste den när jag gått och lagt mig och då trillade polletten ner. Jag blev så inspirerad att jag inte kunde sova! Det första jag gjorde morgonen var att ringa och paxa bordet.Vi hämtade det idag och jag är så himla nöjd! I stilen påminner bordet lite om stolen här till höger. I tanken står bordet redan under de grönskande träden, lite dolt bakom vinbärsbuskarna. Och bredvid sitter jag på en ranglig stol och dricker mitt morgonte i solen med dagstidningen uppslagen. Mmmm…finns så mycket gott att se fram emot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

43 kommentarer på “Att se fram emot”

 1. Jag tipsade min syrra om din blogg & hon bakade ditt recept på bröd (morotsbröd) blev jätte gott tyckte hon!

 2. åh herregud.
  jag längtar så mycket efter sommaren så det känns som att jag ska dö innan..

  ahhh…
  underbart…

  ps. har mailat dig ett hett tips.

  Lovisa

 3. Så sant så sant! Har redan fått hem en massa fröer. Det är sånt man gör i januari när snön vräker ner utanför^^ Ska faktiskt plantera lite smått här så fort löningen kommer så jag kan köpa bra jord och fler krukor 🙂

  Just nu är det bara en balkong som ska fyllas men efter tre års prövande vet jag ungefär hur jag vill ha den, har beställt mängder med olika spännande tomater och chilis! Åh kan knappt vänta! Vill börja NU!

 4. Kom bara ihåg att lämna massor av tom gräsmatta så ditt barn kan spela fotboll där! (Jag önskade mig alltid mindre buskar och mer gräs när jag var liten, fast buskar är i och för sig bra när man leker kurragömma.)

 5. Ja, det har du ju alldeles rätt i: att det är nu man hinner planera! Vilka härliga trädgårdsbilder! Oj, vad man längtar till sommaren nu. Grattis till vad som låter som ett lyckat inköp! 🙂

 6. Åh den som ändå hade en (egen) trädgård. Får försöka göra det bästa av balkongen sålänge, även om utsikten är skitful. Hehe.

 7. Åh det låter ju underbart! Längtar själv efter en trädgård för då ska jag påta och pyssla! Sålänge får det bli fönsterkrukorna som får ta emot pyssel när man som student i Göteborg saknar trädgård. Blir roligt att se vad du kommer hitta på i din trädgård framöver 🙂

 8. Jag har ingen trädgård än, får njuta av mina föräldrars på sommaren. Tills dess fyller jag lägenheten med blommor och hoppas att våren ska komma lite snabbare.

 9. Åh, vad fint! Jag längtar också så jag håller på att gå åt! I sommar blir det loppis och stugrenovering och rangliga stolar vid piteälvens rand 😉

  Glasögontävlingen är avgjord och tyvärr vann du inte. Hoppas att du förstår hur otroligt glad jag är över att du tog dig tid att rösta! Varm kram från Älvsbyn.

 10. Åh du får mig att längta efter trädgård, trädgårdsmöbler och en hel drös med krokusar. Och du, det där röda bordet låter inte helt fel:)

 11. Hej Clara! Jag undrar lite kring ditt bloggande, hur länge bloggade du innan din blogg blev stor/känd? Har det någonsin känts läskigt att lämna ut mycket av dig själv på nätet? Ha en skön helg!

 12. åh vad härligt! Jag blir så avis på att ha ett hus. Än så länge har jag INTE råd när vi är två studenter, med en lägenhet som för visso går för mer än en villa på landet, men ändå! Jag blir sugen på att flytta ut på landet, men vet att det inte är JAG egentligen. Jag vill ha en fin blandning, nära till stan men men ett hus, och då kostar det därefter. Får lite panik i lägenheten ibland, även om jag älskar den. Odlar så mycket på balkongen att man inte får plats att sitta där själv till exempel….

  Det är så väldigt härligt att läsa din blogg! Och framförallt inspirerande.

 13. Glad for at jeg nettopp oppdaget denne fine bloggen!
  Kan godt foratå at du ikke fikk sove når du så disse fine bildene. Gleder med til å se hvordan cafebordet ditt blir.
  Og jeg gleder meg også til VÅREN!! Beste tiden på året syns jeg!!

  Beste hilsen Linetoppen

 14. Förr förra ägarna till vårat hus älskade trädgård så vi har sååå mkt blommor och buskar.
  Men det som är tråkigt är att de sista åren innan vi köpte så gjordes ingenting av den ägaren, så det är så överväxt att det inte är kul.
  gräs och ogräs och hur mkt man än rensar och försöker göra det fint så händer inget. 🙂
  Men det är väldigt kul med alla speciella blommor som blommar med uttänkt precision, så att en tar över när den andra vissnar.

 15. Min man bakade morotsbröd från ditt recept häromdagen SUPERGOTT!

  Härligt med rumskänsla i trägården, vi har byggt nytt och måste kämpa ganska hårt för att få en mysig uppväxt känsla!

  Önskar dig en trevlig helg!

 16. Åååååh!!! De här bilderna blev jag jätteinspirerad av! Nu ska här målas om utemöbler, vart hittade du dessa inspirationsbilder?

 17. Vad härligt:) Men var hittar du alla dessa loppisar? Jag blir så inspirerad att börja loppis-shoppa, men jag hittar inte en enda loppis!

 18. Hur har jag kunnat missa denna blogg?! Har tokläst hela morgonen och jag älskar det. En härlig blogg och det verkar du vara också. Ska absolut sätta på radion på måndag!

  Åh så spännande du har det just nu. Väntan på en bebis är något helt fantastiskt, om än lite jobbigt emellanåt. Och det blir bara bättre och bättre sedan när bebis är på plats också. Njut av din bebisbubbla och stanna kvar där så länge du kan 🙂

  Du är tillagd på bloglovin, så jag kommer tillbaks. Var så säker.

  Lycka till med allt!
  /Kristina

 19. Hej Clara! Oj vad jag fick sommarkänslor nu 🙂
  Hittade till din blogg för bara två veckor sedan, men ville gärna säga att du
  har en riktigt fin plats att stanna till vid när man sitter och surfar runt.

  Tack för det!

  Hälsningar,
  Frida

 20. Precis så. Inspirerande.
  Mitt se-fram-emot är just nu ditt radioprogram. Lyssnade på intervju idag när jag hängde tvätt och kände att yes, detta kommer jag verkligen inte missa. Eftersom detta var första gången jag “hörde” dig blev jag glatt överraskad av din behagliga röst. Inte för att jag tänkt att den skulle vara obehaglig, men jag tänkte verkligen på det – och eftersom det är ett av mina mål under 2011 – inte bara tänka och läsa utan även säga, så gör jag just det! Tanken kommer bättre till nytta då 🙂

 21. Vad vackert du har målat det stora trädgårdsbordet, i två färger! Mycket inspirerande. Och stolarna i olika färger med de vackra kuddarna är också helt i min stil. Jag ska också börja spana utemöbler nu, innan alla andra kommer på samma sak.

 22. Hej Clara!! Tycker verkligen att din blogg är toppen och ja är inne varje dag:) Jag kommer också från ume trakten och undrar vilka loppisar du brukar gå på. har du några tips mer än nolia, rödakorset och myrorna`?
  Tack för svar, du är bäst!

 23. Kära Clara,
  Jag är en relativt ny läsare hos dig som blivit otroligt inspirerad av din blogg. Du har säkert fått den här frågan förr, men jag har letat svar och hittar inget. Jag fyndade i veckan en galet fin klänning på second hand. Jag undrar hur man får bort unken-källar-secondhand-instängd lukt från loppisfynden? Jag har tvättat och vädrat ett dygn men utan resultat =(

  Tack!

  1. Vad kul! Ättika är fantastiskt på att ta bort unken lukt. Blanda tre matskedar ättika i 1 l vatten och häll i en sprayflaska. Duscha plagget in och utvändigt och låt lufttorka. Men var lite försiktig om tyget är ömtåligt, typ siden. Provtesta på en osynlig bit först så att det inte blir fläckar

 24. Hej underbara Clara!

  Dina trädgårdstankar har även fått mitt planerande i rullning. Snart, snart är det vår!

  (Å dessutom alldeles underbart med bebisliv på våren!)

  Kram, Anna

 25. Å va underbart! Blir alldeles varm i kroppen! Längtar också efter hus och trädgård. Är en total trädgårdsnörd så det här med lägenhet är inte riktigt min grej. Men det kommer inom sin tid. Väldigt inspirerande inlägg!

 26. Dina trädgårdstankar låter som mina, faktiskt, på så många sätt. Fast jag fick härdsmälta vad gäller trädgården i somras. Hoppas att lusten infinner sig si så där i maj eller så! Nä, nu koncentrerar jag mig på bebben och huset i övrigt. Det är nog just nu… Tack för en härlig blogg!