Fixing me up

Idag snurrade jag upp håret, kastade av mig långkalsongerna, rollade mig under armarna, buffade på lite rouge och tog en fika med några vänner. Väldigt välbehövligt!

Det är inte så många plagg som passar längre men den här klänningen från Minimarket går fint i alla fall. Toppen och skorna är second hand.

Liksom skepparkavajen som nästan passar ännu om man låter bli att knäppa den!

Vi sa hejdå till vår fina vän Issi som var så här glad för att hon ska flytta till Brasilien!

Av naturliga skäl var jag inte fullt så glad över det så jag tröstade mig med varm choklad

Och så delade vi årets första semla. En av mina bästa gravidcravings faktiskt!

Slurp slurp. Och nu ligger jag hemma och har ont nå förblånat och kommer inte lyfta ett finger. Jag ska bara äta indiskt och se på The Wire.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

66 kommentarer på “Fixing me up”

 1. Vilken underbart vacker klänning på dig! Det ser inte alls ut som att det alldeles strax är dags att släppa ut krabaten! Ta hand om er!

 2. Hej underbaraclara!

  Just nu ligger jag på en strand på Aruba och läser din blogg. Hur sjukt är inte det egentligen? Ha de fint!

  1. idag äter jag takeaway men min favoritmat är besam kofta med mandelsås. Milt och gott! Jag älskar ayurvedisk mat så ett tips kan vara att låna/köpa en bok om sådan matlagning!

 3. När kommer bebisen? Jag hoppas varje dag jag går in på denna blogg att den ska ha kommit. 🙂

 4. ÅÅ, ser du The Wire? visst är det bra? man liksom hatälskar McNulty..och Stringer Bell och alla de andra. Vilken säsong är du på?

 5. Åh, du är så vacker! Jag blev galet sugen på semlor nu. Måste vara den bästa efterrätten någonsin. Semlor och kladdkaka.

 6. Min mamma hade också semmel-cravings när hon var gravid med mig. Hon och min pappa gjorde det till sin mission att prova sig igenom Göteborgs semmelutbud och kora en vinnare. Tyvärr så finns vinnar-konditoriet inte kvar efter 24 år…

 7. Haha, hade också the wire maraton när jag var gravid förra året. Om du hinner se klart alla säsonger rekommenderar jag dig att kolla vidare på Treme http://www.imdb.com/title/tt1279972/
  som utspelas i New Orleans efter Katrina. Den är gjord av skaparen av The Wire och han har plockat med sig några Wire skådisar dit. Så himla bra serie! Och blir Omar abstinensen alldeles för stor finns ju utmärkta serien Boardwalk Empire där du får se en stilig och stenhård Michael K Williams.

 8. Först och främst vill jag bara tacka dig för en otroligt inspirerande och givande blogg! 🙂 Andra bloggar glöms bort, och saknas sällan, men din läser jag flera gånger om dagen!

  Nu till den egentliga anledningen för min kommentar: en lite konstig fråga kanske, men använder du ekologisk/åtminstone inte så miljöfarlig deodorant? Jag använder redan ekologiskt sls-fritt schampo och ekologiskt balsam, men deo har jag inte hittat i butik (att köpa från internet känns så omständligt på något vis). Har du möjligtvis något tips?

  Med väldigt vänliga hälsningar, Felicia

  1. hej nej jag är själv på jakt efter en. Ekonördarna på Lyckobacken har recenserat ekodeo. Sök på deras blogg, finns in min länklista

  2. på lush har vi deo’sar som är snälla mot huden och snälla för miljön. bäst är Teo tycker jag, en slags talkkaka som jag brukar bryta sönder och använda som pulver, annars river den lite väl mycket. på andra plats kommer the greench som är talk på burk, och tredje aromarant. finns att beställa på http://www.lush.se, annars rekommenderar jag att gå in på http://www.lushusa.com/shop för mer info, mkt bättre än den svenska sidan.

   annars finns ju mineralstenarna, har dock aldrig riktigt fått dem att funka.

   1. Tack för tipsen!

    Någon som har erfarenhet av att byta från aluminiumfyllda deodoranter till mer naturliga? Tar det lång tid för kroppen att vänja sig? Och kommer man att lukta väldigt illa under den perioden?

    1. Jag använder biologicas hudvårdsprodukter och när jag bytte från vanlig deo till aluminiumfri fick jag gå och tvätta mig under armarna flera gånger om dagen ;P dock övergående efter någon vecka.

  3. Jag har köpt Thai på hälsokostaffär. Den innehåller vatten och alun. Jag märker ingen skillnad mot när jag använt vanlig deo när det gäller svett och lukt. Däremot leder Thai deostick i torktid och att det inte känns nånting. Jag var tvungen att använda vanlig deo häromdagen och det kändes inget skönt.

   1. Jag har börjat använda deo från Urtekram, tyvärr har jag bara hittat den på jordklok.se och ja, det känns lite omständigt att köpa såna småsaker på internet men man får köpa på sig ett litet lager. Tycker att de luktar väldigt fräscht (den jag har nu är lite lavendeldoft på) och det blir dessutom inga vita streck på kläderna som jag tyckte det blev så ofta av “vanlig” deo. Kanske att det finns på hälsokostaffärer?

  4. Hallå där
   Jamen ekologisk deo finns ju på hälsokosten – har ni inte kollat på den? En roll eller saltsten….superduper bra! Kostar inte många kronor o håller i evigheter!
   hälsn. GotlandsLena

 9. The Wire är världsklass, det såg jag och min man på förra året i väntan på VÅR bebis, himla bra väntapåbarn-underhållning;) vilken säsong är ni på? Vi hann lagoma se klart innan vår tösabit dök upp 20/3-10.
  All lycka!

 10. Den där klänningen är verkligen så himla fantastisk! När jag blir rik och berömd sen ska jag köpa en likadan och hälsa på dig i norr!

 11. Hej hej Clara!
  Jag har en väldigt snäll och fin rumskompis som heter Lisa. Ett tag innan jul beställde hon din kalender, och har även betalat, men har inte fått någon kalender. Och hon nämnde idag att hon inte heller fått nåt svar på mailet hon skickat till kundtjänst. Därför tänkte jag att det kanske kunde vara en bra ide att testa och skriva här istället.
  Vi vill väldigt gärna ha din fina kalender på vårat kylskåp, så jag hoppas den kommer snart! Tack för en fin och inspirerande blogg! 🙂

 12. Fineste Clara! Så utrolig glad man kan bli av deg. Og så utrolig heldig man føler seg, bare ved å lese bloggen din. Du er en helt nødvendig del av min hverdag.

 13. wow, du ser ju inte alls ut som du har en kula under klänningen, måste vara ränderna!! Håller med någon som kommenterade här förut att VARSIN temla måste man ju ha! ;o))) Jag väntar också med spänning på att varje gång jag loggar in här ska jag få veta när lill-Jakob eller lill-Clara kommit till Tellus!

  Stor Kram

 14. wooow you are gorgeous and the dress is so nice! I like it!A good cup of hot chocolate mmmmmmm it looks delicious!

 15. Hej Clara!
  Jag har precis upptäckt din blogg, fråga mig inte hur jag hittade hit. Gillar ditt ekotänk, energin och färgstyrkan som både du och dina favoritprylar har! Jag behövde nog lite färg i mitt annars vitälskande inredningssinne, intressant.

  Du har också ett sätt att snirkla fram orden som jag gillar skarpt. Samma ord är verkligen olika ord beroende på hur de komponeras ihop.

  Jag ser på din härliga mage och ler, både åt dig, det som väntar och åt mina så färska minnen. Jag var ju där, precis nyss. Magen i vägen jämt och förväntan som fyller ens varenda cell i kroppen. Jag har en alldeles underbar liten pojk som ligger här i spjälsängen, 5 månader gammal, ler, busar och fäller ut sina långa ögonfransar. För vem vill väl sova kl 23:30 mamma???

  Du ser så där “i-slutet-trött” ut på ögonen, kan inte vara lång tid kvar nu? Spännande.
  Hoppas verkligen att allt ska gå bra och om jag, som folk konstigt nog alltid vill, får ge dig ett råd så är det att du ska unna dig att njuta! Bara vara. Du verkar ha 100 järn i elden i vanliga fall, kanske har jag fel. Men låt dig slutas in i bebisbubblan ett tag, bara andas bebis, låt hela livet handla om bebis och tänk inte på någonting annat. Det är en ljuvlig bubbla om man bara släpper allt annat för en stund. Den tiden kommer aldrig tillbaka.

  Önskar dig all lycka!

  Kram från en annan, mycket lycklig mamma!

 16. VIKTIG FRÅGA CLARA!

  Jag ska precis börja på sjätte säsongen av Lost… sen måste jag hitta en ny serie (det kommer bli något av en kris). Är The Wire bra? Folk har tipsat mig om den… men sedan funderar jag på Mad Men också. Otroligt svårt.

  1. The Wire är jättebra,men jag har själv precis börjat se den. Mad Men har jag sett allt av och den är verkligen JÄTTEJÄTTEBRA! Det är hugget som stucket – båda kommer du få glädje av.

 17. Va fin du är Clara! Jag ska spana in the Wire, har fått slut på bra serier nu, föräldraledig som man är 😉 Ha en härlig dag!

 18. Jag har en likadan klänning och jag måstesäga att jag älskar sättet du bär den på! Ska ta fram en röd tröja och ha på den under jag med!! Jag vet att jag är en härmis!
  Tack för att du är en inspiration!

 19. Åh, tjena vad fin du är! Som en karamell.

  The wire alltså..det ska jag spana in.

  Lycka till med bebben också!

 20. du är så söt clara, och om möjligt ännu sötare som gravid! jag har också en sån minimarket-klänning som ska användas flitigt när våren kommer: härligt när man kan använda sina vanliga kläder när man är gravid.

 21. Gud vad kul med bilder när du är ute på vift!
  Och jättekul och få se en väninna.
  Vilket ovanligt inlägg 🙂
  Uppskattas!

 22. Åh, du är ju världens mysigaste gravida Clara jag någonsin sett! Sicken mamma du kommer bli, jag är lite avundsjuk på din totting därinne!

 23. Hej Clara!
  Vad roligt att du tittar på The Wire.. visst är det en riktigt bra tv-serie?! Omar back!

 24. Vad du är fin!

  Hoppas att jag ska skriva det här så att du inte tar det fel, jag gör ett försök. Det är så himla skönt att du inte är ditt allra piggaste jag när du är gravid. Inte för att jag tycker att det är rätt åt dig att du är trött, har ont i rygg och fogar osv, inte alls. Utan bara att det så ofta känns som att det finns en uppfattning om att hur man mår under graviditeten är en fråga om inställning och om man bara är positiv och inte gör så stor grej av det så mår man per automatik jättebra. Man orkar jobba, träna, hushållsarbeta, träffa vänner och allt annat precis som vanligt – bara man vill.

  Men eftersom du verkar vara en så väldigt positiv och ändå känner att graviditeten bitvis är ganska jobbig så känns det mer ok för mig att känna samma sak. Jag är trött, har ont lite överallt och orkar inte så himla mycket längre. Men glad såklart – jätteglad, och det är värt varje krämpa 🙂

  Massa kramar, M – i vecka 37

 25. Visade bilder för min son från din blogg. Hon har en bäbis i magen. Han replikerar:”oj, ska hon tänja bäbisen:)