Hullerombullertårta – enkelt recept med rulltårta

Rulltårta av choklad med grädde och färska jordgubbar.

Jag vet att det är lite fel årstid för den här somriga tårtan men jag vill dela med mig ändå.

Hullorombuller-tårta är namnet jag gett den.

Så här enkelt gör du tårtan:

Skiva en rulltårta och varva den med grädde, kanske lite glass och massor av bär och frukt på ett stiligt fat!

Den här bilden är från i somras och då använde jag färska hallon och jordgubbar men nu på vintern kan man använda frysta hallon och färska vindruvor, kiwifrukter, physalis och annat gott med lite syra!

Rulltårta av choklad med grädde och färska jordgubbar.

Det bästa är att man kan göra den i förväg. En rulltårta mår inte dåligt av att ligga i frysen och skäras upp precis innan servering.

Och är man riktigt bekväm av sig så köper man förstås rulltårtan färdig på kondis eller mataffären. Annars kan man följa mitt favoritrecept som finns här.

(Ps. Tänk på att frusna bär “blöder” när de tinar, så servera tårtan på direkten.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

35 kommentarer på “Hullerombullertårta – enkelt recept med rulltårta”

 1. Åh, Clara. Vet du att den sista bilden har jag skrivit ut och har som framsida på min mapp med recept. Det är den finaste tårtbilden jag vet. och din blogg är den bästa. Tack för att du delar med dig av allt fint. Utan dig hade inte hallonsemlabloggen funnits!

 2. Åhhhh…..sommer sommer KOM! Mens jeg venter kan jeg lage denne deilig rullekaken med fryste bær en dag, så bli ikke ventetiden så laaaang…. 😉

 3. Å det såg riktigt gott ut. Imorgon blir det blåbärspaj för min del, men jag ska nog ta och titta på ditt rulltårterecept ändå. 🙂

 4. när vi gör rulltårta och vill ha med sådär extra mycket god grädde, bär och frukt till så brukar vi alltid rulla ihop tårtan men låta en liten bit vara oupprullad och ligga som en kant där man kan lägga grädde och bär eller vad helst man önskar. det blir himla fint det med!

 5. Sommarkänsla, sanna mina ord! Jag kan nästan höra signaturen till Sommar i P1 plinka i bakgrunden. Allt på bilden läskar mig. Och det var lite uppfriskande att bli påmind om att det faktiskt är dit vi är på väg – sakta men säkert. Vintertid på västkusten är ingen höjdare.

 6. Ser ljuvligt ut =) Och det får en att längta till vår och sommar.
  Men det som väntar på något gott säger dom ju.
  Gillar du fisk, har ett gott recept på en underbar tonfiskgratäng på min blogg.
  Kika on du är intresserad.
  Ha en skön söndag!

 7. Det är just under denna grådassiga och kalla årstiden som vi behöver påminna oss om sommaren som ska komma, så att vi härdar ut till dess. Och vad kan vara mer somrigt än rulltårta med jordgubbar? Mmm…

 8. Ser härligt smaskigt ut, måste prova, kanske något för stundande födelsedagar. Jag tycker att du har en finfin blogg! 🙂

  /Sara

 9. Åh vad gott det såg ut, jättebra tips, då barnen inte alltid tycker att det är så gott med traditionell tårta.

  //Elvira

 10. Tycker inte att man skall rekommendera “köpe-rulltårta” då denna innehåller en massa knepiga saker och i värsta fall har ett bäst före datum 6 månader efter förpackningsdag! Speciellt inte när det är så förbannat lätt att göra egen, tar max 15 min!

 11. Den här har jag gjort flera gånger ur din och Annakarins stora kokbok för barn. Total succé, både vuxna och barn älskar den och den är så enkel! Särskilt för mig som är hetsig i köket och inte fixar när något ska se perfekt ut. 😀