Lunchen

Idag gjorde jag amerikanska pannkakor till lunch. Inte så nyttigt men väldigt gott!

Jag brukar ha lite filmjölk i smeten och kanske en snutt grädde – då blir de extra goda.

Sedan serverar jag med hallon och vispad grädde och en snutt socker. Lite lönnsirap smakar också bra. Jag brukar utgå ifrån det här receptet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

39 kommentarer på “Lunchen”

  1. Gott! Jag och barnen äter det till kvällsmat ibland, då har vi hårt stekt bacon och blåbarssylt till!

  2. Det ser smaskens ut! Jag åt faktiskt amerikanska pannkakor för första gången på nyårsafton tillsammans med lönnsirap. Det var intressant.. men jag föredrar nog pannkakorna utan sirap och med grädde & sylt istället.

  3. Lönnsirap, blåbär, valnötter och stekt Änglamarks bacon! Det måste vara just dom för smakmässigt slår inget bacon dom på marknaden. Och det är bra när det ekologiska är godast:) Salt rökigt bacon till söt lönnsirap är en härlig kombiation!

  4. Nam nam!! Jeg kommer akkurat fra bursdag hos min søster. Hun hadde laget vaffler uten egg. Trodde ikke de skulle bli noe gode, men ble faktisk gledelig overrasket. Den oppskriften må jeg også få tak i. Takk for at du deler denne 😉

  5. Hemma hos mig åt vi söndagsbrunch med bland annat panecakes, det är så gott! Jag hade blåbär i smeten och dränkte pannkakan med lönnsirap 🙂 Är det söndag så äre!

  6. Maybe our pancakes are “not so healthy,” but my people have been loving them for generations. They are best with butter & maple syrup, which is fairly easy to find in Swedish grocery stores.

  7. Åhh, vad gott det ser ut! Plättar kan man aldrig ha för ofta 😉 Läckra bilder! Har aldrig testat lönnsirap till. Det lät gott! Gillar allt som är sött & gott!

  8. Mums va gott! Gjorda på surdeg och dinkelmjöl och serverade med färska bär och frukt så blir de ju lika nyttiga som goda 🙂

  9. En av mina barns favoritfrukostar! Amerikanska pannkakor med Bregott och knaperstekt bacon. Jag håller med om att det ekologiska baconet är överlägset godast.

  10. ja, pannkakor är ju jättegott, men NÄR kommer egentligen bebisen??? nu har vi faktiskt väntat jättelänge! varför tar den så lång tid på sig?

      1. tur att jag bor en bit från clara då! nej men jag menar bara om det finns något datum när den förväntas komma. lite så. är så fruktansvärt nyfiken.

  11. Pannkakor är jätte nyttigt. Man kan bevisa det på 2 sätt.
    1. Allt som har samma färg är lika nyttigt. Pannkakor har nästan samma färg som potatis, alltså är det lika nyttigt.
    2. När man vispar smeten går alla kalorier sönder och trillar bort

    Så är det i min värld iallafall 🙂

  12. Jo men jag har ett SUPERNYTTIGT recept på amerikanska pannkakor.

    En nalve mandlar -mal dem i mixern
    En banan – som ni mosar
    Två ägg – som ni vispar ihop med mandelmjölet och bananen.
    Vill man kan man ha lite bakpulver i men det behövs inte.

    Stek och njut! Toppa med lite mosade hallon och honung! Jag tycker att de här “plättarna” är mycket godare än the real deal.
    Supernyttigt och går under både Stenålderskost och LCHF om man tar bort honungen. (eller man kanske inte får äta banan med LCHF)?

    1. de är inte färska, de är frysta! Styckfryser man bär blir det sådär fint 🙂