Tamarirostade mandlar

Delade sötmandlar i soyasås, Tamarisoya.

Ett supergott tilltugg (eller varför inte mellanmål) är tamarirostade mandlar.

Jag blir yr bara jag tänker på det!

Så gör du egna rostade mandlar:

Lägg ett gäng mandlar i en skål och häll över tamarisoya.

Rör runt så att alla mandlar får soya på sig.

Lägg sedan mandlarna på en ugnsplåt och rosta i ca 10 minuter på 200 grader.

Man kan också rosta mandlarna i en panna.

Låt svalna och ät!

Kolla in fler tips på festliga tilltugg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

24 kommentarer på “Tamarirostade mandlar”

  1. Jag tycker också att det är jättegott att rosta upp blandade nötter med vitlök eller chiptolechili. Eller bara lite rökigt havssalt!

  2. Jag skulle haft i tamarisoja i min kycklinggryta idag, men jag hittade ingen i vår affär eller också var jag blind. Det första man blir blind på är ju ögonen…har jag hört *hahaha* Sen vet jag inte hur förpackningen till tamarisojan ser ut. Jag får kika igen nästa gång jag handlar

    1. Haha, när jag jobbade på ICA en sommar hände det ganska ofta att folk frågade om nån vara och så fanns det precis i närheten. Då sa de alltid “jaha ja, det första man blir blind på är ögonen, hahaha!” Det var ganska roligt att höra det där citatet flera gånger i veckan.. men jag fattar fortfarande inte poängen med det. Vart kan man annars bli blind liksom? Jaja.

    1. ja men tamari har en speciellt god smak så jag skulle verkligen rekommendera den!

  3. Rosta solrosfrön i stekpanna med tamari och pudra över cayennepeppar. Lärde mig det när jag som ung miljöaktivist drog runt i Europa i slutet på 80-talet/början på 90-talet. Galet gott.

    1. det kan man göra som man vill men jag brukar inte skala för jag tycker att de är godare med skal

  4. Supertack för ditt enkla recept! 🙂 De är så goda att ha i sallad. Ska göra samma sak med pumpafrön. Yummy! 😀