Krispiga goda våfflor

En trave våfflor står på bordet - klädd i blommig duk och tulpaner.Det här receptet brukar jag använda när jag gör våfflor:

4 dl mjöl (vetemjöl eller dinkelmjöl)

3 dl vatten
1 krm salt
4 dl vispgrädde
3 msk smält smör

Vispa mjöl, vatten och salt och låt stå i rumstemperatur en timme.

Vispagrädden till hårt skum och blanda i smeten.

Pensla våffeljärnet och grädda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Krispiga goda våfflor”

  1. Oo du borde skriva en bok! Fylld med dina tips och krönikor! Jag skulle köpa den så fort den kom ut! 😀 Du är min inspiration!

  2. jag gillar verkligen dina bilder. det finns ett lite nostalgiskt och underbart ljus i dom. Lite som en målning av den där amerikanen som jag älskar. Hopper… kanske. men med en värme. hans målningar är lite kyliga. nej Hockney.