Glada bagaren med kakan av mannagryn i händerna.

Idag har jag bakat mannagrynskaka med äpplen. Det blev skitgott och jag blev skitglad. Som man kan utläsa om man mycket noggrant studerar bilden.

Kakbak på köksbordet.

Du behöver:

2 ägg,

2 dl socker,

150 gram rumsvarmt smör,

ca 2 dl vetemjöl, en halv tesked salt,

1 dl mannagryn, en knivsudd vanilj,

två äpplen samt en halv deciliter kokos.

Kakbak på köksbordet.

Så bakar du mannagrynskaka:

Vispa sockret och ägget pösigt.

Rör sedan i smöret. B

landa de resterande ingredienserna (utom äpplena) i en egen bytta och rör sedan ut i smeten.

Smöra en form och bröa med kokos.

Häll över smeten, det kan behövas en slickepott för att breda ut den i ett jämnt lager.

Skiva äpplena och stick ner i formen.

Grädda alltsammans i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.

Kakan ska inte vara kladdig!

Dofta över lite florsocker och servera sedan kakan med förslagvis lite grädde.

Glass är också gott till om man äter kakan ljummen.

Äppelskivor i mannagrynsdegen läggs i ett cirkelmönster.

 

Färdigbakad mannagrynskaka med lite snö av florsocker på toppen.

 

Testa min äppelpaj med vit choklad – mums!