Enkel frisyr

Nu ska jag försöka visa hur jag gör min vanligaste frisyr. Den funkar perfekt när man har just lite för kort hår för att få upp det i en vanlig svans. Man behöver ett gäng hårnålar och så ett hår förstås. Det gör inget att det är såhär morgonrufsigt.

Stoppa nålarna i munnen och ta tag om håret på ena sidan skallen och tvinna det upp mot taket och in mot skallen.

Stick fast några nålar på insidan av rullen så hålls den på plats. Upprepa sedan på andra sidan.

De två långa stumparna som blir över pillar man in under rullarna och fäster omlott med varandra med ännu fler nålar! Klart.

När mormor gjorde vågor i mitt hår

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

64 kommentarer på “Enkel frisyr”

 1. Najs! Har ‘tyvärr’ ännu kortare hår på utväxt än ditt…så fortsätter vänta ut längden. 😉
  Blev HELT distraherad av din ljuvliga blus/tunika/klänning!! 😀 *löööv it!*

  1. Men det funkar med kortare också! Det funkar med nästan hur kort som helst 🙂

 2. Ditt inlägg fick mig nästan att få dåligt samvete. Här ska det köpas hårnålar nästa gång vi åker till affären. Jag har lovat mig själv att inte klippa mig innan vi är hemma i juli och då får jag göra något roligare än hästsvans Men det är klurigt att få in vanan med långt hår efter olika bekväma frisyrer.

 3. Tycker den frisyren är riktigt fin! Men visst finns det väl en variant för oss lite långhårigare? Har någon en bra länk eller bara ett namn på frisyren?

 4. Jag har långt hår och testade den för första gången idag, den funkar på långt tjockt hår med, fast jag får fuska med att använda “knipor” baktill istället annars håller det inte så bra, eller hrm, jag är inte så bra på att få till den där tjusiga äkta fyrtiotals-snurren bak…än. Jag älskar frisyren!

 5. Kjempefint! I dag har jeg fått håret klippet ganske så kort, men dette tror jeg at jeg fremdeles skal få til (: God helg!

 6. Nja, den frisyren för långt hår jag tänker på ser nästan ut som den här, men bak i nacken ser det liksom ut som att det är inrullat till en “korv” som… eh… Fy, vad svårt det var att förklara 😛 Som att man rullar håret kring sig själv uppåt. Typ… Någon som förstår vad jag försöker få fram?

  1. Moahaha jag hittade en exakt sådan på Erikshjälpen i Göteborg (Hisingen) och jag köpte den INTE. Storlek 42 var den i. Från HM. Kuska dit allihop! Kvicka er på!

 7. Bra och enkel frisyr! Min är verkligen inte så snabb….brukar köra med inbakad margaretafläta/or….tappat mer än 1/4 av mitt hår sedan januari så…jag kan inte ha ngt annat…förutom ditt toppenbra tips!!!! tusen tack för det, det ska jag köra med!

 8. Bra frisyr :o)) Men jag får nog spara lite till, har typ 1 cm långt på ena sidan. Så nu ska jag inte klippa mig förrens i september! Då ska jag försöka göra din frisyr :o)) Trevlig helg!

  /Henrietta

 9. Hej Clara! Om du har lust och orkar får du gärna svara. Har du läst det senaste numret av YourLife och artikeln om kyskhetsbalerna som sprider sig från den kristna högern i USA, blir allt populärare i staterna och även dyker upp i Sverige? Jag reagerade på artikeln och skrev ett blogginlägg (http://majalinnea.wordpress.com/2011/05/13/tryggare-kan-ingen-vara-om-kyskhetsbaler-och-vingklippta-flickungar/) och nu är jag nyfiken (alltså inte anklagande) och du är den första jag kom att tänka på men framförallt klok. Jag läste ett frågesvar (del 4) och tolkade det som att du (utan att döma någon som tycker olika såklart) menar att man bör vara sparsam med sexuella förbindelser.
  1) Dels greppar jag inte vad fördelen med att vänta med att upptäcka sex är. Jo, könssjukdomar förstås, men bra sex är fint och nyttigt och det fås bara genom övning. Sex är inte lika enkelt som en tre minuters micropizza. Varför ska man “undanhålla” tjejer deras sexualitet, som de redan är uppfostrade att inte utforska alls i samma grad som killar?
  2) Dels förstår förstår jag inte varför fädrarna ska envisas med att “skydda” sina döttrar från hjärtekrossare etc. Är inte självkänsla som skelett – grunden läggs i ungdomen och sedan förstärks de av påfrestningar? En pappa vill skydda dottern från samhället som “exploaterar kvinnor” men blir inte han bara ännu en i raden av män att göra anspråk på henne? Jag inser att mitt debatterande har förskjutits litegrann men är den inte tryggast i sig själv som får äga sin egen vilja, sin egen sexualitet och sin egen kropp – utan löften till någon?

 10. Tunikan är från Hm:s Matthew Williamson-kollektion. Kolla in t ex Tradera, där lär det dyka upp såna. Typiskt en sånt plagg folk köpte bara för att och sen insåg att det inte var deras stil. Kan jag tänka mig.

 11. Fin frisyr. Jag har längre hår men den frisyren fungerar även på mig. Enkelt men ändå fint… det gillar vi 🙂

 12. Vilka fina bilder! Jag har en fråga som jag så INNERLIGT hoppas att du kan svara på. Men tanke på Underkastelsen och alla gifter och kemikalier vi får i oss, vad anser du om vitamintillskott? Speciellt när man vill bli gravid/är gravid. Åt du några vitaminer? Stor kram

 13. jättefint, tack för tips! har tänkt att jag måste hitta på något annat än min knut-uppe-på-huvudet. ska pröva denna frilla 🙂

 14. takk&takk&takk.
  mitt hår er omlag like langt som ditt, eg har lugg som kitlar i auga,
  håret er for kort til å bli ein knute, for tjukt for ein hestehale, for krevsamt
  å finne på noko lurt. skal prøve dette her, altså.

 15. tips, du kan använda ett tunt snörlikt hårband istället för nålar, som du trär på skallen och sedan virar håret runt, det är inte bara lättare utan sitter också mycket bättre.

  1. Hmm, har du någon länk till hur ett sådant band ser ut och används. Skulle bli glad i så fall 🙂

 16. Jag lyckas aldrig riktigt bra med den där frisyren. Tjockt, långt och ganska glatt hår är ingen hit att jobba med i någon slags frisyr. Men kanske ska ge den ett försök i dag ändå. För den är väldans fin 🙂 Och du var väldigt fin i håret även när det var morgonrufs, för övrigt.

 17. Vilken härligt livsbejakande blogg du har! Mina döttrar är dina trogna fans, och brukar prata om din blogg, så jag var ju tvungen att gå in och kolla. Jag får bestämt ansluta mig till skaran.
  Den där frisyren minns jag från när jag var barn. Min mamma – född 1905 (!) – hade den jämt, och snodde också ihop den på nolltid till min stora fascination. Jättefin!
  Allt gott till dig och de dina!

 18. Shit! Har hela helgen (eller några gånger i alla fall) funderat på hur man gör en sån där frilla. Och självklar kommer svaret från dig Clara! Tack tack, ska se ut sån imorrn 🙂

 19. Gillar verkligen den frisyren! Har kört den i flera år och tröttnar aldrig, men nu har håret växt sig långt och det är svårare… Har du några tips på det??? För det sticker bara ut en massa!! Jättebra utformat med bilderna!!