Enkel pasta med avokado

Varm pastatallrik på köksbordet.

Pastaskruvar med tomat, vitlök, avokado och ost.

Pasta har jag inte gjort många gånger sedan sockerfastan började. Fast ibland slår jag till!

Varm pasta med tomat och avokado på köksbordet.

Den godaste pastan gör man genom att koka pasta.

Sedan hacka lite färska kryddor och vitlök och fräsa i en panna.

Sedan slänga i paprika och coctailtomater och låta dem blir lite varma men ändå fortsatt krispiga.

Därefter mosa ner lite avocado, hälla på massa olivolja och sedan salta och peppra.

När pastan kokat färdigt häller man bort vattnet och lägger pastan i stekpannan med grönsakerna och låter det gotta ihop sig.

Servera varm med riven ost!

Sjukt gott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27 kommentarer på “Enkel pasta med avokado”

 1. Tack för tipset! Behöver du ett miljövänligt skötbordsunderlägg till lillen, så har jag utlottning på min blogg.

 2. Det ser jättegott ut. Läggs till hjärnans receptsamling.
  Jag vill gärna visa vad vi åt igår, men som vanligt fick jag bara lite smakprov. Orättvist! Men jag har bild på världens finaste midsommarflickor. Med detta vill jag antyda att min blogg, som alltid, är ytterst besöksvärd. (Men Clara slår mig.)

 3. Nej Clara, den godaste pastan gör man genom att göra pasta. Pasta gör sig inget vidare som halvfabrikat (till vardags får det gå ändå, men gott, nja…inte jämfört med the real thing). Prova!

 4. Ser gott ut. Jag trodde du hade skippat den där dieten men bra att du inte följer den slaviskt i alla fall.

 5. Hej! Ser otroligt gott ut!

  Jag brukar gøra pastasallad på pasta cocktailtomater och kronärtskockshjärtan/bottnar med dressing av olivolja, vitløk, basilika samt salt och peppar. Passar till det mesta. Jag brukar oftast æta bara pastasalladen.

  Nu måste jag prova ditt recept också 🙂

  Tack før en fin blogg:)

 6. Mums, så gott! Minns inte sist jag åt pasta. Började med lchf (funkade inte i längden) och sen dess har det bara inte blivit någon pasta. Men gud vad jag vill ha! Jag älskar ju pasta!

 7. Haha… först när jag läste receptet förstod jag det som att man skulle ha i grönsakerna och avocadon ner i pastavattnet. I stekpannan verkar rimligare…. Friska goda smaker + bra för kroppen= detta ska provas!

 8. Älskar när du bjuder på enkla snabba recept! spelar mindre roll att jag inte gillar tex varma tomater…bara du inspirerar så kan jag ju bara byta ut efter tycke och smak….kronärtskockshjärtan som någon skrev skulle jag mycket väl kunna tänka mig å testa att ha i.

  Kram, tack och hoppas pratet i radion gick bra!

 9. jag blir så ledsen. jag förstår inte sockerdieten. eller jo, den ätstörda delen av mig gör det och säger till mig att sluta äta pasta och bröd och allt som jag tycker är gott, men inte den delen av mig som vill njuta av livet och saker som jag tycker om. jag hatar att alla stora bloggare jämt ska vara så nyttiga att jag får dåligt samvete varje gång jag går in på dem och får mig att bara vilja träna bort allt onyttigt jag slänger i mig och gå ner till 39kg igen. (ja, jag räknar dig till en av “alla stora bloggare”). bortsett från det verkar du helt fantastisk som människa, mamma, vän, fru och feminist.