Tråkigt

Å vad tråkigt. Nu har min syster rest hem igen. Nog för att hon varit här i en hel månad – men ÄNDÅ. För mig fick hon gärna vara här jämt! Skönt att hon börjat blogga så att jag kan följa med lite mer (tro’t eller ej – man hinner inte säga allt fast man pratar i telefon tre gånger om dagen). Dessutom får jag se vad min syster har på sig. Känner ingen som är så snygg och stilsäker.

Bloggen hittar man här förresten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

36 kommentarer på “Tråkigt”

  1. Jag har upptäckt en sak när det gäller syskon. Man kan välja egna syskon om man inte har egna. jag har valt till två extra bröder förutom min syster.:) har du någon vän du är extra nära eller bara ser som en syster/bror så kan du välja till den personen i din familj

   1. Ja det är sant, jag har nära vänner som jag räknar som min familj men jag tror att det är en saknad av att inte ha någon som är så självklar i sitt liv, någon man delat barndomen med och som känner en innan och utan.

 1. Ååhh! Jag förstår dig verkligen Clara, sådär känner jag också alltid när min syrra åker iväg efter att ha hälsat på. Kraaam

 2. Jag vet precis hur det känns. Jäkla syrror som envisas med att bo alldeles för långt bort!

 3. Om du behöver lite distraktion kan jag tipsa om en loppis i Harrsjö, Dorotea kommun. Det är min svärfar och hans bror som städar ut sitt föräldrahem. Där finns porslin, två vävstolar, en gammal symaskin och en hel del mer. Det hela börjar kl 11 och den äger rum i gamla skolhuset på höger sida av vägen när man svängt till vänster i korsningen vid sjön när man kommer från Norråker. Vi kommer just från en härlig vecka där, mitt först besök i vackra Västerbotten!

 4. hej clara. du har ju skrivit lite om att modeller är så smala osv. hur känns det då när din syster jobbar i den världen och hjälper till att bidra till detta ideal?

  1. Hur menar du då? På vilket sätt skulle hon bidra menar du? Genom att hon är smal? Hon har varit en sticka ända sedan hon var liten – min mamma var likadan.

   1. genom att hon arbetar som modell. då är hon med och bidrar till att idealet kan fortsätta.

    1. Det är väl ändå inte modellernas fel att det ser ut som det gör? Problemet är väl inte att smala personer är modeller? Problemet är väl att inga andra än smala personer anlitas som modeller? Men det är väl knappast de smala tjejernas fel? Precis som att kvinnor inte skulle få bli sjuksköterskor för att det är så “himla typiskt kvinnligt”. Det är väl ändå något man måste jobba med på ett mer övergripande strukturellt plan? I modevärlden är modellerna själva det minsta problemet. Dsigners, agenturer, fotografer, tidningar, redaktörer, regissörer – alla som bestämmer vem som ska få modelljobben har ju ett ansvar.

     1. Jag tycker att även modellerna har ett ansvar. Men vi har olika åsikter helt enkelt.

     2. Å – ja det får man ju tycka 🙂 Men utveckla gärna hur du menar att modellerna skulle ta sitt ansvar? Vad skulle de göra annorlunda menar du?

 5. Hej Clara! jag hoppas du kan hjälpa mig lite, nu är jag helt genomsvett och ryggen värker. det är nämligen så att jag försöker klä om min emma-fåtölj, vilket var mycket svårare än jag hade trott!! Jag sökte i ditt arkiv och hittade ett inlägg om när du klädde om (vilket blev hur bra som helst :P) använde du nubb när man inte kan häfta fast? eller någon annan sorts spik? det är så mjukt i ryggen så häftpistolen tar inte..så nu står jag still.

  kram!!

 6. Jag kan tänka mig att det känns tomt om hon har bott hos dig en hel månad! 🙂

  Ska genast kika in på hennes blogg! 🙂

  Ha en bra kväll!
  Kram

 7. My sister is my best friend and she’s currently thousands of kilometers away so I feel your sadness. Lovely pictures though:)

 8. inte svårt att var stilsäker när man är smal… så är det och så har det alltid varit…
  livet är till för de smala och lyckade 🙂
  läs om hur det är att vara 46, tjock, arbetslös…
  men!
  jag håller på att bli stooor ♥ min blogg växer så det knakar 🙂 jag har den mesta inspirationen hos dig underbaraclara. du har lärt mig allt jag kan om HUR man bloggar.
  din syster är mycket vacker och begåvad – jag önskar henne all lycka 🙂
  och jag har en jag med! syster alltså. snygg, rolig och med stil 🙂
  kram till dig clara – du har verkligen hjälpt mig i mina tankar och funderingar kring mitt bloggande, vad jag vill med bloggen och hur jag utformar den. jag är tacksam.

 9. Hoppas verkligen att våra flickor får samma sorts samhörighet som ni två verkar ha. Underbart. Själv har jag en sju år yngre bror som jag bara träffar 2-3 gånger per år, jättetråkigt. Hoppas, hoppas på femsystersamhörighet för våra döttrar genom hela deras liv.

 10. Åh, syskonkärleken är verkligen underbar. Jag flyttade hemifrån i September förra året, ända till London bar det av och de jag saknar mest är mina yngre syskon. Mamma och Pappa förändras ju liksom inte men mina syskon börjar skolan, slutar skolan,tar körkort sommar jobbar, träffar pojk-och flickvänner utan mig! Dom växer så mycket mellan gångerna jag är hemma trots att dom redan är 16 och 18 år. Bland de bästa sakerna jag gjort är att köpa brevpapper. Ett exemplar till mig och ett till min syster, så nu skriver vi. Om känslor, allt som händer och om familjen. För jag gick igenom det hon gör nu för fyra år sedan och hon håller koll på familjen åt mig. Så vi kan verkligen prata och vi behöver framförallt verkligen prata.Och tänk vad underbart om jag kan få läsa vad jag skrev till henne om några år. Nu för tiden är det få förunnat att sitt liv som 20 åring nedskrivet på papper.

 11. Tårtkalasbilden är bara för fin! Vilken snygg stil din syster har! Går det bra om jag sparar bilden i min inspirationsmapp?

 12. du har en blogg som inspirerar Clara. upptäckt dig nu under sommaren, det var faktiskt när du sommarpratade. så tänkte ge dig lite cred, du har tänt något inom mig som ingen i min omgivning trodde var sant – har hittat kärleken för köket och fått mer tips om kreativa pyssel. så tack!

  men till det som fick mig att skriva. din syster har ett fruktansvärt fint halsband på den svart/vita-bilden. vart har hon köpt det? 🙂
  ha en trevlig sommar.

  1. Tack snälla! Du får ta och fråga på hennes blogg – jag vet faktiskt inte

   Kram