Ögonblicken

Vi har haft en superfin arbetshelg. Jakobs pappa, samt mormor med man har varit här och hjälpt oss att bygga och fixar, renovera och passa barn. En helt underbar helg och så mycket som vi fått gjort! Det är inte klokt så bra det är. Jag älskar vårt hus men när det blir för mycket att göra tappar jag peppen. Men nu är den tillbaks igen. Tack vare att hjälp vi fått att komma ikapp.

Kökssoffan är den ohotade favoritplatsen i köket. Perfekt ställe att vila middag på och ligga och se ut genom fönstret och upp i himlen.

Soffhörnan med den gräsliga rosiga guldpläden. Här ligger jag gärna skavfötters med Jakob och pladdrar.

Jakobs pappa har platsbyggt en ruffig bokhylla i vardagsrummet. Ända upp till taket går den och här ryms alla mina böcker.

Jag bakade mandeltårta med citronfromage, kiwi och björnbär och bjöd gästerna på.

Melle hjälper till en hel del här hemma. Framförallt med städningen av lillens matplats. Bebisstolen blir skinande (hrr hrm) ren.

Gud lånar mig sin blick

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

59 kommentarer på “Ögonblicken”

 1. Skönt att få hjälp när det saknas lite pepp! En liten fråga, förra året gjorde du ett blogginlägg om ett bröllop du varit på i Jönköping. Av korten att döma såg festlokalen så himla fin ut – minns du vad den heter? Ha en mysig söndagskväll!
  /från en som går i bröllopstankar/planering – som kommer att slå in nästa år!

  1. Grattis 🙂 Jag minns inte vad den hette. Tror den låg i typ stadsparken (?) i jönköping, med jättefin utsikt. Skulle helt klart slå till där 🙂

   1. Tack så mycket för gratulationen & för det snabba svaret! Ska titta upp detta genast! Du får säkert läsa det dagligen men jag vill också tacka för en bra och inspirerande blogg! Dessutom, kul att höra dig som sommarvärd i P1. Ha det så bra! 🙂

  2. Ang bröllopsplats i Jönköping. Vi gifte oss för ett par år sen på Tempelgården på Visingsö. Så himla perfekt bröllop, underbar mat och världens trevligaste personal. Att det blev klart bra pris var ren bonus.

   1. Ja Visingsö är verkligen en vacker plats! Ska kika upp om detta kan vara ett alternativ så tack så mycket för tipset!

 2. Vilken fin mormor! Örhängen som matchar kofta och allt. Så där lagom vardagstjusig hoppas jag att jag kommer se ut i den åldern. 🙂

 3. Ja, livet är ju egentligen bara en massa ögonblick. Måste vara fint att ha en blogg så att man faktiskt tar sig tid att begrunda dem…

 4. Undrade bara hur det går att ge Bertil mer matiga portioner? Min lill-kille har just fyllt 4 månader så vi har prövat ge puréer och har sedan tidigare gett han ersättning utöver ammningen så är lite intressade hur det går när maten blir lite annorlunda.

  1. Det har gått jättebra faktiskt. Över förväntning. Dock tycker han att flytande föda blivit lite trist när det finns RIKTIG mat att tillgå 😉

   1. Vad roligt att höra! Själv ser jag framemot när han ska börja äta samma mat som jag och maken. Det finns ju så mycké olika maträtter man kan prova när man blir lite äldre 🙂

 5. Hej!

  Har just upptäckt din blogg (genom MAMA) och jag är helt såld. Går in på den flera ggr om dagen och bara njuter av dina inlägg, fina bilder och blir inspirerad. Vår son heter Melker och kallas Melle, ganska komiskt.

  Tack för en bra blogg!

  Kicki

    1. haha, då läste jag fel! Ja Melker är ett fantastiskt fint namn tycker jag 🙂

 6. Klart smånosar ska få vara med och diska ;P. Har du recept på mandeltårtan. Den så ruskigt god ut.//kram Fia

 7. Underbart när nära och kära ställer upp! Underbar hund som sköter städningen;) kökssoffa längtar jag oxå efter… Kram Johanna

  1. haha, det är inte den tredje. Vi har två olika som vi brukar byta mellan. Sedan får de ny klädsel hela tiden men det är en annan sak 🙂

   1. Aha! Det förklarar ju saken.

    Du förresten, den där bokhyllan. Jag blev rätt såld på den. Det vore intressant att se hur den är byggd i botten samt fäst i väggen för jag funderar på att kanske bygga en jag med, snickarglad som jag är 🙂

    1. Hej och tack för en så fin blogg.

     Jag vill också gärna veta mer om hur den platsbyggda bokhyllan är byggd. Kramar på er.

 8. Men det ser ju ut som två tårtor! Vad är den andre, den med Melker för någon? (söker mer tårtinspiration)

 9. Fin mormorsbild! Och fin tårta (som alltid)! Har letat efter bra recept på just mandeltårta – orkar du skriva ut det vore det toppen. Ha en fin kväll!

 10. Clara, du tar då alltid så himlans fina bilder. Du är så duktig! Förresten, ville bara säga att jag nyligen renoverade mitt rum, och jag har fått jätte mycket inredningsinspiration från dig, vilket jag är väldigt tacksam över. Hur hade det gått utan dina fina bilder på den fina inredningen i ditt hus? Tack för hjälpen!

  1. Å vad kul! Nu måste jag klicka in och se bilder från ditt rum om du har några på bloggen? Kram

 11. Men så fin bild med mormor! Och så fint, tjockt hår din pojk har. Fina båda två och så tårtan förstås. Hepp!

 12. Hej Clara!
  Har funderat lite förstår du. Har ju läst gamla inlägg om olika sminkprodukter du rekommenderar, likadant med städprodukter osv. Men jag har inte hittat något om vad du avänder för vanliga hygienartiklar så som deo, schampo, bebisvård etc. Det kanske är för privat att svara på… Du är ju en kvinna med koll på vad som är bra och dåligt och vill du dela med dig skulle jag bli väldans glad. Tack för bästa bloggen. Kram!

 13. Nu måste jag bara ta mig i kragen och sy nya dynor i lapptäcksteknik, när jag såg din fina pall.
  Tänkt (tänkt ja) länge och till och med plockat fram riktigt gamla fina tygstuvar från min mans mormor men än så länge har ett långt sommarlov med många barn, en del skrivjobb och en hel del utflyktande kommit emellan.
  Skönt med hjälp när orken försvinner också, det skulle jag behöva lite då och då!

 14. Åh en sådan senapsgul med rosor på (precis likadan som din!) hade jag som täcke när jag var liten. Vilken nostalgi jag fick nu! Har också precis fixat en lite ruffig bokhylla här hemma, gillar det!

 15. Härliga bilder, man blir glad! Och så fin bilden på Jakobs mormor är, håller verkligen med ovanstående, så tjusig hon ser ut!=)

 16. Å sådan fin bild med liten och urtjusig gammalmormor. Önskebild! Tänk så underbart för din son att ha en sådan fin äldre människa som vill sitta med honom, den tänket har försvunnit från fyrtiotalistföräldragenerationen. De prioriterar enbart sig själva och sitt eget självförverkligande. Barnbarnen skall bara vara lite söta att titta på och visa upp någon gång emellanåt när det passar. Oj, nu blev det en irriterad kommentar, det var inte alls meningen. Ville egentligen bara säga att bilderna är så otroligt fina!

 17. Hej Clara!
  Tycker om titeln på ditt inlägg. Tänkte på det du sa i ditt sommarprat om att du fick bråttom med mycket när din mamma dog. Läste den här bloggen idag och grät: http://paheligmark.wordpress.com/. Mikaela som ska dö ifrån sin 5-åriga dotter Alva pga samma skitsjukdom som din mamma; Alva som säger att hon vill ha samma sjukdom som sin mamma så hon får följa med henne till himlen. Man ska ta vara på alla fina ögonblick.

  Kram till dig och din fina familj.

 18. Vad glad jag är för att jag har hittat just din härliga inspirerande blogg – lyssnade också på ditt sommarprat.

  Jag kommer tillbaka flera gånger.

  Kram Åsa

 19. Jag som många andra blev hur sugen som helst på att baka den där tårtan! Om du har tid att dela med dig av receptet någon dag blir det glädjedans på Närkeslätten! kram

 20. hej clara!
  dina köksgardiner är jättefina, vad heter mönstret och går de att få tag på?
  kram!