När jag inte orkar göra någon annan lunch brukar jag göra blåbärsgröt. Så himla gott!
Blåbärsgröt
Portioner
1
Tid
ca 15 minuter
Gör så här
- Koka upp blåbär med vatten och socker (om blåbären inte redan är sockrade vid infrysningen).
- När blåbären kokat en stund dofta över mannagryn och låt koka ytterligare en stund tills den tjocknar.
- Ät sedan med mjölk!
42 svar
Herre gud så gott det låter!
Det lät gott!
Stina
Åh så gott! Måste prova.
Å så nostaglisk jag blir! Min mormor kokade ofta blåbärsgröt och hade precis sådana där djuptallrikar i grönt, rosa och ljusblått.
=0)
Blått å gott!
Hade varit snyggt med mina rödbetsbröd jämte den gröten, herrejisses vad rosa de blev. 🙂
Jisses, det låter ju helt vansinnigt gott! Skall absolut prövas nästa gång jag har blåbär hemma 🙂
oj det här var en nyhet för mig! Väldigt vacker färg 🙂
Åh, nu blir jag nostalgisk! Min pappa gjorde “alltid” blåbärsgröt eller blåbärskräm till mig och mina syskon när vi var små. Så gott!
Grötnostalgi! Smart med mannagryn i, vi hade alltid vetemjöl och det hade en tendens att bli klumpigt. Mannagryn kanske funkar bättre.
Så gott och så smart och så smidigt.
Tack för alla fina tips och all fin inspiration Clara
Keep up the good work med bara vara DU!
kram Angela
Så himla fina bilder.
Du är jätteduktig att fotografera. Det ser supergott ut!
Kram
Blåbär är gott, och gröt är gott. Men jag kan inte längre äta dem i kombination. Är förstörd av blåbärsgröten man fick i skolan på slutet av 80:talet. Tyvärr. För det är ju en hemskt snygg gröt!
Tack för din blogg, jag läser varje dag! En fråga: vad hände med din medverkan i Go Kväll? Kram
Jag är tillbaka om tre veckor ungefär!
Åh, det där lät ju bara hur gott som helst. Synd att jag har en matportion står och väntar på att ätas upp…
Provade precis. Jättegott! tack för tipset.
Ska absolut testa! Tack!
Hej! Tack för en otroligt fin blogg! Du ger så mycket glädje och inspiration! Är det ok att jag länkar till dig på min blogg? MVH Emma
Jag undrar bara stämmer det att det skall vara såååå mycket socker, lika mycket eller mer än bären.
Kanske menade du msk?
Ulla
Åh så himla gott, det brukar alltid mormor min göra (hon är också från Umeå) och det är så himla gott!
Mm, det här låter som något för mig!
Tror du att det blir gott även utan socker, eller blir det konstigt då?
Mannagryn?? Vi brukar göra den på rågmjöl. 🙂
Idag var jag hemma och sjuk och hade varken matlust eller energi för någon avancerad kost. Gott blev det därför med blåbärsgröt! Tack för tipset!
Det där ser ut som ett riktigt bra alternativ till alla smörgåsar som vi alltför ofta fixar som mellanmål. Tack för tipset!
Lite jobbigt bara att vi inte tog sats ut i blåbärsskogen..
Jag brukar skippa sockret och köra med frysta bär och sen kardemumma i gröten! Serverar med blåbär med lite agave för att slippa det raffinerade sockret. Super gott! Testa!
Honung är ju ett annat alternativ till socker, å speciellt nu när det finns massa nyslungad sådan. Ja det hela hade säkerligen blivit mycket mumsigt om jag inte lyckats ta svarta vinbär istället för blåbär ur frysen. Supersurt!
Ser gott ut!
Jag gör en annan variant av blåbärsgröt som består av:
1 dl blåbär
1dl rågflingor
2 dl vatten
Ev lite salt
Mums. Jösses sen ser jag att Annika har överträffat sig själv igen!
Vilket bra tips det ska jag prova till frukost nån dag. Elin ,Brån
Det är så gott, gott, gott! …en av mina absoluta favoriträtter. Du har bra smak Clara.
Vilken ljuvligt god idé som både gör ögon och mage glad. 🙂
Låter mums! Älskar blåbär, så det kan ju inte bli fel 😀
Det här lät jättegott, älskar gröt! Och blåbär med dessutom men aldrig hört talats om denna variant, ska provas snarast 🙂
BRA TIPS, tack!
Åhh, vilken fin tallrik!!!! Är det loppisfynd eller var har du köpt den?
jag sitter och smaskar på denna gröt till frukost nu och måste säga att det var ett väldigt bra tips! Otroligt gott!
Jag sprang iväg till affären och köpte blåbär direkt när jag läste receptet. Otroligt gott tyckte både jag och sambon! Tack för en fin blogg, du inspirerar verkligen!
Åh, så fin din nya blogg blivit! 🙂
Och vad supermumsigt detta lät! kram
Jag är glutenintolerant så jag använde polentagryn istället för mannagryn. Blev gott!
Vilken fin blogg du har! Är första gången jag är här 🙂 Brukar också göra blåbärsgröt från ett recept som är mormors. Då är det inte mannagryn utan vetemjöl och rågmjöl i. Men gott som bara den är det! Världens bästa frukost! Och kanske lunch också? 🙂