Sommarpratarna i SVT

I augusti var jag i Stockholm och spelade in Sommarpratarna i SVT. Det var lite pirrigt och jag tvekade faktiskt till att tackade ja. Sedan bestämde jag mig för att sluta vara så töntig och bara göra det istället. Och nu är jag så glad att jag gjorde det!

Inspelningsdagen började på Prins Eugens Waldemarsudde och fortsatte ute vid Nyckelviken. 

Det blev en fantastisk dag, alla var så himla trevliga och mysiga. I mitt avsnitt av Sommarpratarna var Brolle, Andreas Lundstedt, Malin Sävstam och den underbara magiska Margareta Strömstedt med. Vilken kvinna! Vi pratade mest om döden hela tiden, men ändå var det ett fint och roligt möte. 

Jag vet inte exakt när programmet sänds men jag tror att det blir någon gång i november. Återkommer med datum när jag vet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

71 kommentarer på “Sommarpratarna i SVT”

 1. Det är så underbart att bara göra saker. Och inspirerande att höra andra som kastar sig ut i nya situationer. Härligt, Clara. Och bra gick det ju dessutom 🙂 Ha en bra dag.

 2. Vad skoj, det vill jag gärna se! Tycker också väldigt bra om Margareta Strömstedt, men hon sommarpratade väl inte i somras?! kram

  1. “Sommarpratarna” samlar Sommar-värdar som prtatat genom åren, inte just bara detta år: )

 3. ditt sommarprat i radion var jättebra!!! Så jag kommer självklart titta på tv när sommarpratarna visas där. ha de bra

 4. Vad roligt, Sommarpratarna är verkligen sevärt och jag ska definitivt titta när du är med. Bra att du åkte och gjorde det!

 5. Fy sjutton vad fantastiskt! Vad modig du var som tackade ja, bra gjort! Vad fint att ha något att se fram emot i framåt vinterkanten. Kram!

 6. Så roligt Clara, det kommer jag absolut att se!
  Jag blir på något vis så glad att läsa inlägg som det här från dig. Det är många stora bloggerskor som slåss om att vara den mest inspirerande för unga kvinnor, men de allra flesta faller i mina ögon på sin egen orimlighet. De befinner sig för långt bort både från min verklighet och det liv jag strävar mot. Du däremot är min ständiga källa till inspiration. Sannolikt för att det du gör ändå känns uppnåeligt. Misstolka mig inte, jag har stor respekt för allt arbete som ligger bakom det liv du lever, att kunna jobba med sina hobbies är långt ifrån alla förunnade. Men det är ändå på något sätt jordnära. Genuint. Din osäkerhet som ibland skymtar igenom (som här) känns äkta, vilket också gör din styrka så mycket starkare och dina framsteg så mycket större.

  Jag vill nog egentligen bara säga tack, igen. För att du finns här på bloggen och skriver för oss. För att du låter mig inspireras, peppas och uppmuntras av de små skärvor av ditt liv du så generöst delar med dig av. Det är värdefullt.

 7. Clara – är så glad att det går så bra för dig! Din blogg ger glädje, kraft och energi! Jag minns ett inlägg där du skrev om hur ditt liv gått från ganska så dåligt till något riktigt bra. Jag skulle vilja läsa det igen men hittar det inte. Behöver positiv energi just nu för att få in mer glädje i mitt liv. Har det tungt just nu- total stiltje! Har liksom du förlorat min mamma, fick också en son samtidigt som du så jag känner igen mig i mycket av det du skriver. Lycka till i framtiden! Stor kram Louise

  1. Vad tråkigt att höra att du förlorat din mamma. Jag beklagar verkligen. Jag minns tyvärr inte till vilket inlägg du refererar, ska fundera lite om jag kommer på det. Skickar länken i så fall.

   Stor kram!

 8. Heja Clara! Ska bli så kul att se dig i rutan igen. Fast det får vi göra redan på lördag har jag förstått 🙂

 9. Ditt sommar program var verkligen fantastiskt! Tur att du tackade ja. Du var så otroligt inspirerande. Tack! Ska verkligen titta på TV programmet, det är ett så supermysigt program som jag inte vill missa, jag som annars aldrig får ro framför TV:n.

 10. Jag lyssnade på ditt sommarprogram. Kan sammanfatta det såhär: Kanon! Lite svårt att tänka sig att man låg utomhus i bikini och lyssnade, och höll på att smälla av i värmen, och att detta inte alls var särskilt länge sedan… Skall bli kul att se detta!

 11. Lyssnade på ditt program och tyckte det var bra att du tog upp/belyste de ekonomiska åtstramningarna som sjukskrivna utsätts för och problematiserad runt detta. Kommer att se Sommarpratarna på tv.

 12. Ja, vad roligt att du skall medverka där, särskilt i ett program tillsammans med Malin. Jag läser hennes bok om tsunamin lite då och då och gråter floder varenda gång, och som alltid får man sig en tankeställare om livet.
  Apropå på att tveka, och sedan våga. Jag blev så trött på mig och mina tveksamheter inför mina kommande projekt att jag i början av sommaren bokade en tid hos tatueraren och nu står det med stora, svarta, jättefina bokstäver “Volare” på min vänsterunderarm. En bra påminnelse varje dag, ut och flyg, varför skulle man krascha? Det gör man ju inte, snarare flyger man vidare till nya äventyr.
  Ha en fin vecka och tack för din inspirerande blogg!

 13. Vad kul! Det ska jag hålla utkik efter! Låter som ett tungt ämne dock, men du brukar ha tänkvärda saker att säga. Fin ny blogg förresten!

 14. Hej! Jag bläddra bak i ditt arkiv lite å hitta en lista du skrev för 3 år sedan. Älskar sista punkten:) Bara hönsen kvar!

  utmanad
  Postat 18 maj, 2008
  10
  Den här listan har jag snott från jag vet inte vem. Jag utmanar er att göra den också!
  För fem år sedan.. gick jag andra året på gymnasiet och var kär i skolans gitarrhjälte. Det blev inget av men jag blev i alla fall kysst.
  För tre år sedan.. blev jag och Jakob ihop. Världens lyckligaste tid.
  För ett år sedan.. var jag nere för att jag inte trivdes med mitt jobb men inte visste vad jag skulle ta mig till i livet riktigt.
  Igår.. hade jag huvudvärk.
  Imorgon.. ska jag till kyrkan och sedan till pappa och hämta hem Sixten.
  Om ett år.. nej det är hemligt
  Om tre år…har jag småbarn och ett eget hus och sex rara höns

 15. jättekul! Det ser jag fram emot. Jag tror att man ska tacka ja till allt som är ärligt och känns bra. Men så fort man känner “det här gör jag för att promota mig själv” (kod för camilla läckberg) så tappar tittarna intresset och det finns ingen risk när det gäller dig.

 16. Åh vad roligt som jag har funderat om du skulle var med i SVT sommarpratarna. Det var bra att du tackade ja, du är en så klok kvinna och kloka kvinnor borde de visa mer på TV. Längtar!

 17. Ja men visst måste man våga chansa lite ibland. Livet är ju alldeles för kort för att inte göra det!

  Å vi är ju alla glada att du tackade jag till Sommarpratarna så att vi får se mer av dig :).

  KRAM

  // Inredningsfrun

 18. Jättekul Clara, men varför berättade du inte det då, i augusti? Det känns som att du håller på allt så länge. Det blir lite tråkig läsning.

  1. Jag önskar att jag fick berätta allt som händer på en gång – då skulle det bli rolig läsning. Men mycket får man inte berätta, det mesta faktiskt. Önskar så att jag spricker att jag fick berätta om det superroliga jag nu har på gång – men det är bara att hålla mun tills vidare. Jag sörjer med dig.

   1. Okej, så kan det ju vara. Men din vardag är också skön läsning, vill ha lite MER bara. 🙂

 19. Åh vad kul!! Det är ett underbart program!!
  Med dig och dom andra 4 kommer det bli det bästa programmet någonsin 😀 Är mest avundsjuk att du fick träffa Brolle 😉 Han är ju så snygg och sjunger som en Gud!! Hoppas du fick sjunga en trudilutt med honom 🙂

  Kram Kerstin

 20. Ni pratade om döden.. DET är ett samtal jag hade velat “tjuvlyssna på”. Kanske vill du delge tankarna någon dag. Tror det är många där ute, mig själv inräknad, som skulle behöva det.

  Kram

 21. Jag kommer att titta. Har sett den andra programmen, de har varit lysande möten mellan olika slags människor.

  ….och du, vilken bra bild på dig. 🙂

 22. Vad roligt Clara! Kommer definitivt se det. Men så ser jag ju alla de där programmen. Det blir så otroligt levande när de som pratat i radion faktiskt pratar OM det de berört i radio. KUL att du också skall göra det!

 23. Åh vad spännande! Underbart. Ser fram emot o lyssna! Vad mycket fint man har att se fram emot o lyssna på där du medverkar i nu=)

 24. Såg precis reprisen imorse, fick mig att fundera på hur olika bemötande man kan få, vad beror det på egentligen? Ser i sändningen hur du blir avbruten, hur samtalet övergår till att prata om fundamentalism när du berättar om din tro och hur jag tycker att du blir lite ”lilla gumman” förklarad iom att du kommer allt se när dina barn blir större. Har du några egna reflektioner?