Adventsfint

Det är lite krassligt här hemma idag. Jag går omkring och stökar och adventpyntar och njuter av tystnaden som uppstår när både bebis och man är borta.

Jag är så förtjust i tyget i korgstolen. Är ett gammalt klassiskt svenskt mönster som ofta användes på bolstertyger och madrasser. När jag ser det så tänker jag på min älskade mormor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

28 kommentarer på “Adventsfint”

 1. asså denna gulliga jycke! har aldrig varit sugen på att känna en hund innan, men när jag ser denne vill jag!! verkar så go.

 2. Vad härligt! Jag har inte ens hunnit/tagit mig för att sätta upp adventsstjärnan än. Däremot har jag bakat och dekorerat pepparkakor! ^^ La precis upp det på bloggen 🙂

 3. Hej, jag har en stor stuv av det där tyget i blått, men det är inte riktigt min grej känner jag. Du kanske är intresserad av ett tygbyte?

 4. Åh det tyget fast i blått hade jag i min dockvagga på täcke och kudde och madrass och den var från när mamma var liten (50-talet) superfint!

 5. Alla gamla madrasser, täcken och kuddar till docksängen var i det fina mönstret, fast blått såklart. Har du köpt det på Ohlsons tyger kanske? Jag har kollat på det många gånger, men inte kommit på någonting att använda det till än.

 6. Och jag tänker på min farmor. Tror nog hon hade ett förkläde i det tyget. Så fint… saknaden är stor. Vackra farmor!

 7. Så herlig! Det var et veldig fint tøy. Og Melker er like søt som alltid 🙂 Kos deg med adventspusling. 🙂

 8. När jag ser det tänker jag på min älskade farmor. Hon hade kuddar och allt möjligt i det tyget fast i gråblått istället för rött.

 9. Hej!
  Tänkte bara höra om du hade tänkt komma med någon kalender i år igen? Den jag köpte förra året tar ju slut nu och den är så himla bra att ge i present!

 10. Vi har haft samma tyg på våra stolar i köket, men efter måååånga år är det utslitet, men vi har fortfarande kvar de matchande gardinerna som vi håller på att hänga upp!

 11. Jag älskar också det där gamla tyget, fast jag har bara sett det i blått förut. Fint med det röda med.
  Bäst av allt lät det dock att få vara ensam en stund, utan familjen:) Det hade jag också behövt idag, men jag orkade inte fara iväg någonstans.

  Ha en välsignad advent!

 12. Åh, känner igen det tyget så väl! Fast då i en blå variant, men lustigt nog ger det en trygg känsla, ett tyg liksom. Love it.

 13. Hej! Tänkte bara tipsa om att tyget finns i både gråblått och rött på åhlens. Har själv tittat på det men inte kommit på vad jag ska göra av det:/
  Tack för en underbar blogg med en perfekt mix av yta och djup. Kram!

 14. Advent är så mysigt, hela området ändras över en helg när alla hänger upp stjärnor och ställer upp adventsstakar i fönstren. Det blir helt plötsligt en annan atmosfär 🙂