Har jag berättat att jag har dåligt tålamod?  Faktiskt verkligen INGET tålamod. Vill jag göra någonting så vill jag göra det på en enda gång. Framförallt om det handlar om kreativa saker. Jag kan absolut inte vänta på att Jakob ska komma hem från skolan för att hjälpa mig flytta något tungt till en ommöblering. Jag gör det själv på ren vilja.

Detta innebär att jag på egen hand kånkat stora linneskåp uppför vår branta trapp, flyttat ett piano själv när jag var gravid i sjätte månaden. Och i helgen innebar det att jag bar tre massiva spegeldörrar nedför vindstrappan. Dörrarna väger som en mindre björn, vindstrappen stupar brant och för att få ner dem skulle de pressas genom en vindsglugg så smal att Kim Kardashian skulle fastnat. Det slutade med att jag fastnade. Jag blev fastklämd i vindstrappan! Ensam hemma, under en tung spegeldörr. På radion spelades blott en dag ett ögonblick i sänder…och jag tänkte att jag dör nog här. Fryser ihjälp på vinden till mitt eget hus. Fastklämd under en spegeldörr. På grund av ett pysselrus. En kreativitetsöverdos. Ett stackars offer för den inredningsmani som sköljer över landet.

Fast sedan blev jag arg nå vansinnigt och bände loss dörren. Det tog sin modiga halvtimme, men tillslut kunde jag åla mig därifrån. Än mer bestämt satte jag genast igång att bära ner resterande dörrar. Jag tar det nämligen som en personlig förolämpning när saker är för tunga för mig. Bra sås reder sig själv.