Science fiction nästan

Alltså när jag tänker på att det ska bli sommar igen! Det spelar ingen roll vad som händer -det kommer en sommar.  Vi kommer att cykla och bada, lillen kommer tulta i vattenbrynet. Vi kommer äta både frukost lunch och middag ute. Vi kommer laga maten på det som växer i landet och jag ska sova i hängmattan och läsa i flera flera timmar och det kommer att ligga fågelkvitter som en matta över allting. Vi kommer åka båt till en ö i skärgården och bada i havet. Jag ska ro och fiska. Ta sena promenader i midnattssolen. Grilla något gott och göra hemmagjord glass på jordgubbar från landet. Melker kommer lägga sig på den varmaste platsen på pappas altan och vi kommer spendera en hel eftermiddag där på baksidan, jag i hammocken i skuggan men alla andra i solen. Längt’ på det! Låter som science fiction, nästan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

89 kommentarer på “Science fiction nästan”

   1. Ååååh vad jag längtar!! Men éfter branden så bor vi i en lägenhet i stan, så det enda jag har är en balkong. ÅNGEST!!

 1. Låter alldeles magiskt och fantastiskt! Tänk att det alltid blir en sommar ändå, även om jag faktiskt tvivlar på det varje smällkall vinter. Men nu är våren faktiskt nära 🙂

  Kramar

 2. Längtar nåt alldeles väldigt efter sommaren när jag ser dina bilder, och när jag läser kan jag nästan känna solen mot mitt ansikte och gräset mot fötterna. Idag är det vårdagjämningen och sommaren närmar sig! 🙂

 3. Fantastisk! Det er godt å vite med 100% sikkerhet at sommeren kommer 🙂 Ha en fin dag, Clara!

 4. Ja. Du är så klok! Sommaren kommer. Och oj vad jag längtar. Första sommaren som vår lilla tjej får sätta tårna i gräset. Härligt!

 5. Ja!! Precis vad jag tänker varje vinter. I år har jag spenderat vintern i ett jämngrått Hanoi vilket gör att det känns ännu mer som Science Fiction att det kommer vara sådär vackert när jag kommer hem.

 6. Åh vilka fina bilder!
  Precis så tänker jag också! Det kommer en sommar – vad som än händer nu i vår och hur kämpigt det än är 🙂
  Längtar så!

 7. Verkligen längt’ på det! I helgen ska jag ner till södra Sverige (uppsala) och uppleva våren… förhoppningsvis utan snö, slask och lervälling i vägkanten.

 8. Har inte ni mygg i massor i norr?
  Och helt underbara bilder. Ett sådant mustigt magiskt ljus.

 9. ååå fy fasiken va härligt!! ja den där sommaren alltså… som jag längtar till den jämt och ständigt. och när den är här.. då kan jag inte få nog av den.
  i år ska jag bada så jag blir russinhudat, det ska jag. och jag ska blunda emot solen och ligga på gräset och bläddra i tidningar.
  ljuva ljuva sommar.

  /Lovisa

 10. Ja, så fantastiskt, härligt, underbart!
  Och det bästa är att det bara kommer närmre och närmre samt att tiden från nu till dess inte är så tokig den heller.
  Nu ska vi bara bli friska och verkligen njuta av att vi lever.
  Ha en underbar dag!

 11. Bara att titta på dom här underbara sommarbilderna, så förstår jag din längtan att ta vara på varje timme under sommaren. Härligt Clara.

 12. ….Dessutom är ju de norrländska somrarna så himla magiska. Det är så häftigt med de mer norra breddgraderna, att vintern är kall och mörk och sommaren så varm och ljus. =)

 13. Tänk att vi alla går nog med samma drömmar just nu! Underbart vackra bilder du har på detta inlägg å nu längtar jag efter mer mer mer sommarbilder från dig på landet. Jag tycker juh så otroligt synd om alla i stan på sommaren för sommaren för mig ser precis ut som på dina bilder! Sommarkramar LINA

 14. Åååååh, låter som något från en annan värld! Ett annat land långt härifrån! Och DET är det i alla fall. Sommaren här lär bli helt annorlunda… och inte annorlunda på det bra sättet… utan en fråga om att överleva hettan och försöka få en gnutta sömn på nätterna… Men skriv om din sommar fina du! Jag vill läsa om den!

 15. Åhhh! Ja det känns helt overkligt att sommaren kommer, ännu en gång! Vilka underbara bilder, kan känna känslan i hela kroppen!

 16. Det lâter fint ; precis som i en svensk-ekologisk Hollywoodfilm …sâ vackert ni bor och sân härlig utsikt ! Det lâter myssommar med familjen 🙂 Idag är det vârdagjämning sâ dag och natt är lika lânga och snart blir det sommar igen. För säkerhets skull har jag kollat med mina luktärter, som jag lagt i vattenglaset och ställt i fönstret och det har redan kommit en liten grön grodd……:) Härligt !

 17. Ja, visst är det nästan lite svårt att tro att det är sant? Jag kommer verkligen att sakna Sverige i sommar, inget slår svensk sommar, men jag blir “fast” här i USA då man inte får flyga höggravid… Får titta in på din blogg då och då en dos svensk lantlig idyll 🙂

 18. Clara.
  Så himla härligt. Åh vad jag ska njuta av denna sommar, ingen stress..jag ska ta vara på nuet i vardagen och spara de fina dagarna till vintern…då man behöver värmen.
  kram.

 19. Ber om ursäkt för att jag frågar här om det inte är okej, men är det någon av er alla här i Claras underbara sfär som vet var man kan få tag på en galjonsfigur? Vi är ju alla här rätt om oss och kring oss i våra gebiter och jag är nästan säker på att det finns någon här som vet eller kan ge tips iaf 🙂
  Tack på förhand…..förlåt Clara för att jag snodde en kommentar för att fråga så….

 20. vill också ha sommar!! men medans vi drömmer oss bort kan du väl berätta lite om ditt fotograferande? vad du har för kamera, objektiv, hur/om du mixtrar med bilderna i nåt program?

 21. visst är det otroligt! har suttit och gått igenom förra sommarens bilder ocg det är svårt att fatta att det faktiskt kommer ännu en sommar, samtidigt som det riktigt känns i kroppen när den är på väg.!

 22. Så vackra bilder att det gör ont… idyllen! Och den skålen med blått har jag med, älskar den! Har en lillebror till den med. Svensk sommar. Inte mycket slår det…

  Så snygg du är som brunett! Mari.

 23. Åh…! Så vackert så det värker till i hjärtat av ren längtan!! Finns inte bättre än svensk sommar på landet!

 24. Den översta bilden representerar verkligen svensk sommar för mig. Så härligt, det är precis så där det ska vara och se ut. När det blivit lite grönare ute får du gärna ta fler bilder på din omgvining, Clara, det är så vackert.

 25. Åh, vad jag älskar din blogg! Allt blir så fantastiskt när en människa är sig själv!
  Kramar

 26. Vilka inspirerande bilder! Jag längtar också efter sommaren. Idag var det faktiskt 15 grader varmt här och då fick jag minsann gå här och svettas i mina vinterkängor. Dags att ta fram vårskorna!

 27. Det behövs lite sience fiction i livet ibland. Men nu är det inte långt borta – sommaren. Jag hade nästan lust att lägga till sidan kvällens “to do” -lista och krypa i sängen med en god bok, när jag läste din text och tittade på bilderna. Feng Shui i nätformat …

 28. Åh, såå härliga bilder!!! Längtar så jag spricker tills detta kommer!! Tack för att du delar med dig av dina fina bilder.

 29. Pingback: Frukostglass |
 30. Vilka underbara bilder! Men Clara jag har en fråga till dig som jag har funderat ganska länge på… Jag har förstått det som att du alltid har kjol eller klänning på dig. Mycket mycket snyggt men hur gör du på vintern för att inte frysa häcken av dig?? Jag älskar också att ha kjol och klänning och har det ofta men på vintern är det KALLT med strumpbyxor för att inte tala om svårt när man är ute i skog och mark. Hur gör du då? Jag ska snart flytta till LÅNGT norrut och behöver tips och råd om hur man ska klä sig för att kunna ha kjol även på vintern!
  Tack på förhand! Jag gillar dig!

  1. I väntan på svar från Clara kan jag berätta hur jag brukar göra, jag har också alltid kjol eller klänning, framför allt på vintern. Tjocka strumpbyxor i 60 den fungerar bra ner till några minus. En vinterkappa som går ner över rumpan är väldigt bra. Sidenmamelucker funkar bra och blir inte galet varmt inomhus heller och ett par knästrumpor till i ylle rekommenderas. Blir det runt 20 minus eller lägre brukar jag helt enkelt ta mina ceriserosa mysbyxor under kjolen tills jag kommer till jobbet. Om det är så kallt tar man vad man har, det är viktigare att inte frysa än hur man ser ut. Plus att alla byltar på sig så mycket det kan. Många kjolar får plats i ett par termobyxor om man drar upp dem lite (eller varför inte vänta tills du är på jobbet och ta på kjolen där och ha enbart strympbyxor och termobyxor på vägen dit) men jag har tyvärr inga så jag håller mig till mysbyxorna. Lycka till!

   1. Instämmer med föregående talare, jag har bott både i söder och i norr och den stora skillnaden är inte temperaturen, det är att man i norr ser det som självklart att ha mössa, långkalsonger osv när det blir kallt. Är man ute i skog och mark… ja, man kan ju alltid ha täckbyxor under kjolen. Det finns även täckkjolar, alltså som en överdragskjol, men jag är osäker på hur effektiva de är – särskilt om man är ute i skog och mark. Är ingen vintersportare själv men det är sällan jag ser folk åka längskidor i kjol (men spark har jag sett!)…

    1. Tusen tack för att ni tagit er tid att svara!
     Ja det blir till att införskaffa ett fint underställ och ett par termobyxor till nästa vinter!

 31. Om man anstränger sig riktigt, riktigt mycket så kan man nääääästan få sommarkänslor bara av att tänka på sommaren.

 32. ååh vad härligt med sommar! Börjar faktiskt längta. MEN, först påsken. Den är ju också härlig på alla sätt. 😀

 33. vilka tjusiga bilder, riktig sommarkänsla!! kikade in på Helgbutikens webshop för inte så länge sen och fick samma känsla, de har jättefina vita utemöbler som jag starkt kan tipsa om =) kram kram