Jag hade ett samtal med en framgångsrik medelålders man för ett tag sedan. Han hade en ganska taskig attityd och rätt vad det var slängde han ur sin att det där med bloggande är ju ett jävla trams – det handlar bara om att få bekräftelse! Bloggare verkar ha ett abnormt stort behov av bekräftelse. 

– Ja, precis, sa jag med världens största leende. Så är det! Det är ju det som är så fantastiskt med bloggvärlden. Äntligen kan kvinnor få den bekräftelse de annars aldrig får. Kvinnor som kanske jobbat som sjuksköterskor eller förskolelärare har tack vare bloggandet blivit så bekräftade och modiga att de plötsligt vågar satsa på sina drömmar. Kanske att bli fotograf, stylist, skribent, eller formgivare. Via bloggen har de fått bekräftelse på att de gör något bra. Genom pepp från tusentals okända kvinnor vågar de slå sig fram på två väldigt mansdominerade områden – företagande och teknik.  Tyvärr tenderar ju vi kvinnor  att nöja oss med det andra tycker är lagom åt oss, istället för att sträcka oss så långt vi bara kan nå. Fast nu börjar ju det där att ändras…synd bara att det ska är så oerhört provocerande, lade jag till med en menande blick på honom. Han bleknade och mumlade något ohörbart till svar.

Jag är så glad att jag får vara ute och föreläsa om ämnen som dessa. Om maktförskjutningen i samhället, och om alla vrångbilder av vad bloggare är och gör.  Det behöver påtalas, för det är en revolution på gång.

EDIT: Eftersom flera verkar vilja missförstå mitt inlägg förtydligar jag här; det är förstås inget fel alls på att vara sjuksköterska eller förskolelärare. Poängen var inte att ställa dessa yrken emot yrken som fotograt eller skribent utan bara visa på vilka nya, oväntade vägar man kan våga ta när man får bekräftelse på att man är bra och kan något!  Min poäng är att man kan använda den bekräftelsen man får i sin blogg till att bli modigare i vilket sammanhang och yrke som helst. Överallt!