Påskblomster

Jag älskar påsken! Den är så kravlös och traditionsbefriad. Man kan göra lite som man vill år från år och äta lite vad man har lust med. Men man kan alltid räkna med ledighet, sol, massor av godis och vila. Och så påskblommor förstås! Här har jag bara satt dem i en patinerad kruka och stuckit ner fjädrar runtom.

Egenmålade påskägg ligger framme i skålar och som här – i en gammal trälåda.

Dessa ljuvliga gulingar har jag planterat lite varstans. Och när de blommat över kan man bara gräva ner dem i trädgården så kommer de igen nästa år. Det gäller för övrigt nästan alla lökar.

Påskfint hemma med naturens färger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

30 kommentarer på “Påskblomster”

 1. Så vackert pynt. Håller helt med om att påsken är en underbar högtid. Både för det vi firar och för att våren är så “på gång”.
  Glad Påsk!

 2. Lycklig du är som kan räkna med att få vara ledig! I mitt jobb är man aldrig ledig. Det finn inga självklara dagar. Önskar dock att det fanns det!! Mysigt påsk pyssel! 🙂

 3. Din blogg är så inspirerande och härlig! När jag känner att mina egna ideer tryter så brukar jag gå in här och hämta lite solstrålar. Jag tycker att det är det som bloggar är till för. Att ge något till andra. Om det så är idéer, inspiration, åsikter, tröst eller uppmuntran.
  Din blogg ger. Och jag hoppas att du känner att du får detsamma tillbaka!
  Kramar

 4. Så fint,självklart ska de vara blått under pärlhyacinter ser jag ju nu.Tack för tipset tänk att man inte kan komma på det själv 😉

 5. Fint med matchande fjädrar i krukan! Har en katt som älskar att slicka på fjädrar så jag är lite tveksam på om jag kan pynta med dessa =).

 6. Påskägg målade med vaxteknik blir också väldigt fint! Har precis idag målat med min 5 åring som tyckte det var super roligt! Påskblomster kan man aldrig ha för mycket av och det bästa är nog att följande vår får
  man njuta av dem igen då de tittar fram i rabatten.

 7. Det är bara du Clara som kan få mig att längta efter påsk så mycket genom att få det att låta så otringat och harmoniskt, utan några måsten!

 8. Åhhhh! Va enkelt och fint! Nu blir t.o.m JAG sugen på att pynta lite;) Din blogg är verkligen en glädjespridare!

 9. Håller helt med. En högtid som jag inte får någon ångest inför alls. man kan bjuda folk eller inte, man kan gå på bio utan att uppfattas som enslingen från ödeträsk, man kan äta godis eller inte. En antites till julen som mest är ren ångest och äcklig mat. Fet salt bonnamat, kött och fett.
  Det enda man måste se upp med med påsken är att inte falla i påskpresentfällan eller traditionsfällan. Så fort det blir en tradition är det kört. En upprepning är kul men nästa är ett måste. Alltså för att hedra Leif Panduro: skit i traditionerna!

 10. Wow, vad fint! Fick ordentlig påskkänsla nu 🙂 Påskpyntade själv igår litegranna, men önskar jag hade dina fina ägg!

  Ha en fin helg! Kram Elin

 11. Tycker också om att påsken är kravlös. I år siktar jag på vitsippsplockning och att bara ta det lugnt och njuta av lediga dagar. Som någon annan skrev, härligt utan jobbiga förväntningar!

 12. Det är det bästa med lökblommor tycker jag. Det ger lixom mer tillbaka då trädgården bara fylls på mer och mer med blommor.
  Kram

 13. Påskens alla färger är underbara, men ännu är det för mig passionstidens lila eller purpur. Palmsöndagen är en underbar festdag för den innehåller både gladaste jubel och dödsskugga: “Hey JC, JC, won’t you die for me?” Jag är en stor passions- och Påskvän, men jag vill aldrig slarva förbi Semana Santa/Stilla veckan-då blir Påskropet så mycket mer jublande: Kristus är uppstånden! Ja, han är sannerligen uppstånden!