Putsar blommorna

Idag är stora fönsterfixardagen. Visserligen ids jag inte putsa fönsterna idag, men jag putsar blommorna!

Planterar om, ger ny jord och massor av näring.

Äntligen grönskar det överallt i huset igen. På vintern är det så dött och tråkigt. Men så fort man får gröna växter vibrerar luften av energi, nästan som i ett växthus. 

Lite svettigt blir det allt! Men snart är jag färdig och då ska jag ta en dusch och ett surt grönt äpple som belöning.

Tips! Husmorns bästa blomsternäring

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

41 kommentarer på “Putsar blommorna”

 1. Här har man aldrig pelargonier inne utan pâ balkongen, men jag tycker det är för kallt ännu lâ länge. Det skall bli 2 gradigt pâ natten sâ det vâgar jag inte. Fönsterrutorna behöver jag inte polera för glaset är modernt och blir aldrig smutsiga eller sällan. Men det är en trevlig sysselsättning och luktar sâ rent och gott efterât. Tänkte skaffa en automatisk dammsugare, som rullar runt själv i lägenheten pâ jakt efter dammkorns. Min pyssling hade en sâdan i Sverige. Men eftersom det alltid var välstädat undrar jag om den gjorde nân nytta. Har nâgon här prövat en sân dâr tjock pannkaka pâ hjul, som man slänger ut pâ golvet och som fâr sköta sig själv tills den nöjd och belâten kommer själv tillbaka till dockningsstationen i nâgot hörn. Det lâter perfekt för den som har ont i ryggen – om det funkar bra !?!
  Minns hur vi firade Pâsk förr i Sverige med pâskris, ägg och pâskkärringar. Mamma bytte gardiner, pâskduk pâ bordet och vi barn mâlade de kokta äggen i regnbâgens färger och âlskade pâsken, mandelknäcken och hemmet som var nyskurat.
  Traditioner sätter ppiff pâ vardagen och hâller samman familjen. Det är viktigt att den inte drunknar i det kosmopolitiska nyhetsflödet utan lever upp. Tack för din blogg. Den är verkligen nyttig ! ++

 2. Åh gud så fint. Jag önskar jag kom överrens med Pelargoner men trots att jag följer ALLA konstens trick vill de aldrig vara fint bolliga i min närvaro…..

 3. Planterade om i slutet av februari, för då brukar växterna se som mest hängiga ut efter den långa mörka vintern. Näring ska man inte ge direkt efter jordbyte, för den nya jorden innehåller sånt. Vänta några veckor med näringstillförseln.
  Mina pelargoner står på tillväxt inomhus, men i början av juni får de komma ut i trädgården i diverse byttor och krukor. Det är bra med sådana blommor som kommer igen bara de får vistas inne/frostfritt på vintern.

 4. Här ska också sättas om blommor, vad fin du är när du städar. Duken du har knytit i håret ser så gammeldagst fint ut.

 5. Mina pelargoner har precis vaknat till liv efter vintern och börjat blomma innan jag ens hunnit ge dom den omvårdnad som jag hade planerat att ge. Dom är fina trots att jorden de står i ser lite skruttig ut. Jag tänkte byta jord till dem nu och har sett att det finns speciell pelargonjord, vet du något om detta? Ska man använda sådan jord eller går det bra med vanlig krukväxtjord?

 6. Det ser så mysigt ut med pelagonier och fönsterfix! Här i söder kom våren av sig med snö idag. Känns så konstigt :o))

  //Henrietta

 7. Själv så har jag införskafft växter för första gången hemma hos mig. Har inte kommit runt till det sen jag flyttade hemifrån, men nu 3 år senare så blev det av. 🙂

 8. Vad är det för fin vit trädlåda med tryckt text på som du har pelargoner i? Skulle kanske passa till mina orkidéer. 😀

 9. Så underbar bild på dig! Tänkte köpa mig en hel drös med pelagoner till balkongen i år och de sedvanliga minirosorna som blir så härliga =)

  Tack för en härlig blogg!

  Catarina

 10. Vad du är skön! Vilka fantastiska bilder som väcker en lite nostalgisk känsla. Är ganska ny läsare och gillar verkligen mixen på din blogg från mat och pynt till seriös debatt om allt möjligt. Tänk att en kvinna kan ha båda dessa sidor! 😉 Har en liten fråga: jag har letat efter en kategori på din sida där recepten finns samlade men hittar ingen. Kan jag på något sätt söka rätt på alla dem?

   1. Men gud så dumt! Jag såg bara halva dropmenyn när jag klickade på Kategorier första gången. Tack!

    1. Ash, inte alls dumt – jag råkar ofta göra såntdär. När man är för snabb för sitt eget bästa =)

 11. Förr tyckte jag att pelargoner var tanternas blomma. Det tycker jag inte längre. Fick en pelargon av en granne med mig i en flytt en gång – ett kärt minne att ta med sig – pelargonen där på grannens vägg i den där urgamla tantkrukan…

 12. Blomtips:
  Blanda ett kryddmått växtnäring (blomstra är bäst) per liter vatten varje gång du vattnar. Ger en situation som liknar den i naturen, och därmed vackra blommor. Näringsbehovet hänger ihop med vattenbehovet, så det balanserar upp sig automatiskt. Funkar för alla blommor, även kaktusar.
  /Sabina, mark och växt agronom