Potatislimpa och prickigkorvmacka

Lillen är fortfarande sjuk. Febrig och trött men inte gnällig. Så vi ligger mest i sängen och har det faktiskt väldigt mysigt. Precis lika loj som en nyfödd bebis är han.

Jag tackar Astrid Lindgren för att det finns vettiga och mysiga barnprogram att se tillsammans och som man som förälder inte får hjärnblödning utav. Efter att ha sett när Lotta åker tåg till mormor och när Pippi är på luffen blev jag så akutsugen på att äta prickigkorvmackorna som de kalasar på. Så jag ställde mig och bakade potatislimpa. Prickig korv hade jag inte men väl någon fin snobbigare korv att lägga ovanpå. Lyckan blev total! Jag vill för övrigt tipsa om att ha i en eller två mosade kokta potatisar när det vankas brödbak. Potatis gör brödet saftigt och segt och ger ett härligt tuggmotstånd. Det har pappa lärt mig och han bakar världsgott bröd!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

33 kommentarer på “Potatislimpa och prickigkorvmacka”

 1. Ja, att få återuppleva Astrid som vuxen är en underbar upplevelse! Jisses vad hon var före sin tid med allt! Min son (2 år) sitter som förhäxad framför Madicken, och Pippi har han kommit ur sin värsta vurm för just nu, men det kommer och går:)

 2. Min yngste, nu 10, har i många år suttit och byggt lego och lekt med en Ipod i högtalardocka bredvid sig med sagor av Astrid, Ulf Stark, Barbro Lindgren, Prostens barnbarn och en massa andra pärlor. Han är ingen jättestor läsare men tack vara detta så skrev han häromveckan en underbar saga i skolan med ett målande språk. Ljudböcker inlästa av fantastiska läsare (Margaretha Krook! Thorsten Wahlund! Astrid själv!) är helt ljuvligt att ha i bilen också. I somras blev det både “En världsomsegling under havet” och Guldkompass-trilogin, vi satt som fastnaglade i bilen och lyssnade alla 3. Underbart.

 3. Ja Astrid gillar vi alla! Mackorna med “prickig korv” såg goda ut, men för en vegetarian som kör lchf, blir det varken bröd eller korv 😉

 4. Stackars lillen! Hoppas han snart är pigg..

  Hos oss är det just nu Saltkråkan som är favoriten. Gerda säger “kråkan” när jag frågar vad hon vill se 😉

  Vi köpte en kappsäck med filmer på Discshop. 23 Astrid-filmer i en fin skinnväska, visst kostade dom, men det är de värt. Vi kommer ha glädje av dom i många år 😀

  Kram till er 🙂

 5. Ja visst är det helt ok med Astrid Lindgrensfilmer. jag älskar Vi på saltkråkan. Kan inte hjälpa det. jag vet att den anses mindre fin än ångestfilmerna Mio min mio och Bröderna lejonhjärta. men likväl blir jag bara glad av den. Tänk farbror Melker som aldrig får till det praktiska och glada Tjorven och den söta Pelle som blev journalist som stor. På riktigt alltså.

 6. Hej Clara,
  Det låter som att ni har mysigt mitt i allt snor.. =)

  Har du något bra recept på gott bröd? Potatislimpa lät fantastiskt gott! Jag har kört fast lite och tröttnat på att allt bröd jag bakar smakar samma..

 7. Astrid Lindgren,verkligen en gudolmlig kvinna,så mycket bra och härligt fantasi fulla verk som hon kommit med,och som du säger…dagens “nya” barnbogram får man hjärnblödning av…och tack för tipset om potatisen 😉

 8. Hej,

  ta dig en stund och läsa detta.
  Jag driver en kampanj mot att stoppa nätmobbningen, skriv ett inlägg i din blogg och hjälp
  mig att förändra dagens verklighet för unga tjejer på nätet.
  Jag tackar dig i såna fall av hela mitt hjärta, här är min facebookgrupp: http://www.facebook.com/StoppaInternetmobbning
  Jag hoppas du gör rätt och skriver om det. Kram på dig!

 9. När jag ser dom goda mackorna får jag en längtan att sitta i en skogsbacke och fika. Bra att du tar det lugnt idag det behövs när ens barn är sjuk. Hoppas lilla Bertil är piggare i morgon.

  1. Du får gärna lämna lite recept på pappas goda bröd. Om du har tid och lust. Receptet på pizzan var hur god som helst. Kommer att även göra den till helgen. Tack för alla fina recept.

 10. “Gammal” havregrynsgröt går också bra att ha i limpan.
  Tänkte väl det, inte är det där nån vanlig prickig korv 😉

 11. Paltspad är också perfekt att ha i degen. Brödet blir mumsigt segt och osmuligt. Så gjorde farmor. Gammal gröt är också bra som någon tipsade om ovan. Man kan ha det mesta i bröd, det är bara att experimentera. Ju mer stärkelse desto bättre tänker jag 🙂

 12. Clara! Jag kollar in här och läser näst intill varje dag. Måste bara ge dig lite “sistahlove”, du är ju så härlig! Typ som min hemliga idol. Eller nej, inte hemliga, men du lever det livet jag alltid haft som en liten backupdröm. Eller hemlisdröm. Jag bor i mitt inne i en mellanstor stad, men smygdrömmer om ett hus på landet. Jag shoppar på H&M men drömmer om att hitta guldkorn på secondhand. Jag har i hela mitt liv försökt odla, eller åtminstone plantera blommor, men lyckas sällan. Så att få kika in hos dig och få en glimt av ditt liv är så inspirerande! Sen är vi i ungefär samma ålder och har kottar i ungefär samma storlek vilket också gör att man liksom relaterar. Det är därför jag för första gången nu väljer att skriva en kommentar, för att jag så väl känner igen VAB-dagarna med Astrid på datorn. Så egentligen vill jag mest säga tack Clara, för att du är så härlig! Kram!